Care este legatura dintre vitamina D si cresterea in greutate?

Joi, 29 Iulie 2010, ora 18:05
59005 citiri
Care este legatura dintre vitamina D si cresterea in greutate?
Foto: Buzzle

Cele mai multe persoane stiu ca lipsa exercitiilor fizice si consumul alimentelor nesanatoase sunt principalele motive pentru care oamenii se ingrasa. Cu toate acestea, numeroase studii recente arata ca nivelul de vitamina D din organism influenteaza greutatea. Nivelul mic de vitamina D din organism si cresterea in greutate au o legatura foarte mare, asa ca deficitul de vitamina D trebuie evitat.

Potrivit studiilor recente, oamenii care au un nivel scazut de vitamina D in organism au sanse mai mari de a se ingrasa. Desi fluctuatiile nivelului de vitamina D pot fi tolerate de organism, nivelul scazut al acestei vitamine duce la diferite probleme de sanatate, inclusiv ingrasarea, aminteste Buzzle.

De asemenea, studiul a aratat ca persoanele care sufera de deficit de vitamina D intampina probleme atunci cand doresc sa slabeasca. Astfel, incapacitatea lor de a slabi, in ciuda urmarii unei diete sanatoase si a exercitiilor, este din cauza nivelului anormal de scazut de vitamina D.

Exercitiul fizic si Vitamina D previn dementa

Daca te afli in aceasta situatie, trebuie sa stii ca alimentarea corecta nu te ajuta sa slabesti daca ai probleme cu aceasta vitamina. Atunci cand ai deficit de vitamina D, organismul stocheaza mai multe grasimi, ducand la cresterea in greutate. Din pacate, cresterea in greutate nu inseamna si cresterea fortei. Mai exact, cresterea in greutate din cauza nivelului scazut de vitamina D duce la forta musculara diminuata. Pentru a depasi deficitul de vitamina D, trebuie sa iei suplimente in doze corespunzatoare.

Intrebarea urmatoare este: daca nivelul scazut de vitamina D duce la cresterea in greutate, nivelul mare de vitamina D duce la reducerea in greutate? Da. Un alt studiu a aratat ca nivelul mare de vitamina D in organism ar putea contribui la reducerea tesutului adipos.

Necesarul de vitamina D se face stand zilnic 20 de minute la soare

Una dintre cele mai bune metode de prevenire a deficitului de vitamina D este expunerea la lumina soarelui. Asa ca daca vrei sa stimulezi productia de vitamina D, stai la soare, insa nu incalca recomandarile medicilor, pentru a evita complicatiile.

In afara cresterii in greutate, deficitul de vitamina D poate duce la o senzatie de slabiciune, dureri musculare si chiar la opritra cresterii. De asemenea, deficitul de vitamina D poate duce la probleme cu oasele si dintii.

Avand in vedere riscurile aparute din cauza deficitului de vitamina D, cel mai bine ar fi sa eviti sa ajungi in situatia aceasta avand grija de sanatatea ta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#deficit vitamina D ingrasare, #vitamina D ingrasare , #vitamine