Carenta de Vitamina B? Afla ce risti?

Marti, 27 Septembrie 2011, ora 21:18
6366 citiri
Carenta de Vitamina B? Afla ce risti?

Un nivel mic de Vitamina B in organism, mai precis de Vitamina B12, poate fi de vina pentru memoria slaba si declinul cognitiv, asociate cu dementa, arata un nou studiu.

In cadrul unei cercetari realizate pe 121 de subiecti s-a aratat ca cei cu o carenta de Vitamina B12 s-au descurcat mai prost la testele cognitive, avand si un volum mai mic al creierului, dupa cum a reiesit in urma masuratorilor, conform LiveScience.

Practic, de fiecare data cand se observa o deficienta la nivelul acestei vitamine, si volumul creierului era mai mic, a explicat cercetatorul Christine Tangney, din cadrul Universitatii Rush din Chicago, implicat in studiu.

Vitamina B12 se gaseste in carne, peste, oua si lactate. O deficienta la acest capitol este mai des intalnita in cazul vegetarienilor, dar si in cazul locuitorilor lumii a treia.

In ultima vreme s-a observat insa ca si in tarile dezvoltate batranii au o carenta de Vitamina B12, se mentioneaza intr-un raport publicat in jurnalul Neurology, unde scrie ca medicii ar trebui sa testeze in primul rand nivelul acestei vitamine atunci cand cauta semne ale dementei.

Studiile de pana acum au aratat ca, pe masura ce imbatranim, se modifica absorbtia de Vitamina B12, mai putina ajungand in organism. O cauza o reprezinta cantitatea mai mica de acizi din stomac.

In mod normal, Vitamina B12 ajuta la formarea de noi conexiuni intre neuroni, un proces ce ajuta la formarea memoriei. In plus, aceeasi vitamina este o compenenta esentiala a mielinei, care protejeaza multi dintre neuroni. Rezulta ca o concentratie mica a acestei vitamine se reflecta in pierderea memoriei, ce poate duce la instalarea dementei.

Si confuzia poate fi un semn al instalarii bolii sau un precursor al acesteia, mai spun oamenii de stiinta.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Vitamina B12 dementa, #vitamine creier, #vitamine memorie, #confuzii carenta vitamine, #memorie proasta cauze, #semne dementa , #vitamine