Ce sa faci pentru a avea mai multa energie

Miercuri, 06 Iulie 2011, ora 08:37
12021 citiri
Ce sa faci pentru a avea mai multa energie

Moleseala nu este o boala ci un semnal de alarma ca se intampla ceva care trebuie remediat. Invata sa te "citesti" ca sa afli singur care-i cauza pentru care esti lipsit de energie, dimineata te trezesti mai obosit fata de cum te-ai culcat si la serviciu ai dormi cu capul pe birou. Pentru ca e vara si adesea zilele sunt fierbinti, una din cauzele moleselii ar putea sa fie caldura. Ca sa-i faci fata si sa nu te doboare trebuie sa te hranesti sanatos si sa bei suficiente lichide.

Nu sari peste micul dejun. Te va ajuta sa te simti bine. Trezeste-te cu cateva minute mai devreme si pregateste-ti o gustare sau macar o bautura energizanta naturala. Fa-ti un suc dintr-o portocala, un grapefruit si o jumatate de lamaie in care poti adauga si putina miere de albine. Sau o salata dintr-un morcov, telina si hrean. Ori alte combinatii din legumele pe care le ai in casa.

Fa-ti, in fiecare zi, cate o salata de cruditati. E timpul lor. Pe tarabele pietelor se gasesc din belsug acum rosii, castraveti, ardei, ceapa, varza, morcovi, adevarate farmacii de vitamine, minerale si fibre alimentare. Foloseste ceapa din belsug deoarece, la fel ca si ustoroiul, este un energizant excelent.

Mananca fructe de sezon, ca atare sau sub forma de suc ori compot. Merele n-ar trebui sa-ti lipseasca din dieta zilnica desi au ajuns sa fie mai scumpe decat portocalele. Pentru ca este vara si prea cald tine merele la frigider, in lada de jos. Un mar rece te racoreste, iti taie setea, iti potoleste foamea pentru un timp.

Nu renunta la o masa calda pe zi. Gustarile fast food nu pot fi o alternativa si nici nu pot inlocui o supa, o ciorba ori alta mancare proaspat gatita. Trebuie sa ai in vedere ca numai alimentele sanatoase, gatite corect iti pot asigura energia necesara sa faci fata activitatii de peste zi.

Bea lichide suficiente. Numai apa, plata sau de izvor, potoleste setea. Daca ti-e foarte cald si simti ca nu mai ai putere nici cat sa te misti de colo-colo, bea un pahar de apa minerala. Indata te vei simti excelent. Nu-ti fa insa, obicei din a bea numai apa minerala deoarece constipa si baloneaza. Apa se bea la temperatura camerei si nu de la frigider. Lichidele foarte reci nu racoresc asa cum, gresit, se crede.

Un ceai de menta, facut in casa, proaspat, si nu din cel cumparat la bidon, te va ajuta sa te racoresti. Bea-l cald, cu putina lamaie si imparte-l cu cei din jur. Pepenele taie, de asemenea, setea dar sa nu fie foarte rece. Tineti cont ca si vara se poate raci de aceea nu fiti imprudenti.

Pofta de dulce care, uneori, se resimte dureros, pe la ora 4, 5 dupa amiaza ar putea fi satisfacuta consumand fructe dulci si nu produse de cofetarie. Cele mai indicate ar fi curmalele, fructe foarte bogate in vitamine si minerale, adevarate bombe de energie.

O plimbare scurta inainte de culcare si un dus cald te-ar putea ajuta sa ai un somn sanatos si odihnitor. Inainte de a te culca, fa-ti un ceai de sunatoare sau de busuioc. Te va ajuta sa adormi mai repede si sa ai un somn linistit.

Daca si dupa schimbarea stilului de viata moleseala persista, e bine de mers la medic. Numai medicul si analizele medicale pot spune daca este vorba de vreo boala.

Sa avem sanatate!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#moleseala remedii, #moleseala vitamine si minerale, #ceaiuri energizante , #vitamine