De ce sa consumi macrou?

Miercuri, 07 Septembrie 2011, ora 07:52
82054 citiri
De ce sa consumi macrou?

Extrem de raspandit si nu foarte scump, macroul este sanatos mai ales prin prisma acizilor grasi omega 3 pe care ii contine, adesea transformati in supliment.

Ce face insa concret pentru organism acest tip de peste? Conform symptomfind.com, macroul are proprietatea de a scadea nivelul trigliceridelor, aflat in stransa legatura cu bolile de inima si accidentul cerebral, de a reduce riscul bolilor de inima, cobori colesterolul (unii spunand chiar ca ar fi mai eficient decat unele medicamente prescrise in mod curent) si chiar tensiunea. In plus, face vasele de sange sa fie mai elastice, imbunatatind si circulatia.

Macroul este indicat in caz de artrita, pentru ca reduce durerea, rigiditatea arterelor, ceea ce face din acest tip de peste un adevarat supliment la medicamentele pentru artrita. Acelasi peste, consumat frecvent, previne si cancerul, luptand in acelasi timp atunci cand boala s-a instalat deja, mai ales in caz de cancer mamar, de colon si prostata.

Macroul este indicat si in cazul in care se doreste slabirea, ajutand la descresterea tesutului adipos. Tot macroul regleaza metabolismul, scazand si nivelul zaharului din sange pe timpul noptii.

Acelasi tip de peste este indicat si in pastrarea sanatatii mintale, mai multe studii aratand ca exista o legatura intre uleiul de peste si un risc scazut de depresie, suicid, schizofrenie si Alzheimer. In unele cazuri s-a observat chiar o intensificare a activitatii cerebrale si o imbunatatire a memoriei.

In plus, macroul intareste si sistemul imunitar, imbunatatind toate functiile organismului, gratie vitaminelor si nutrientilor continuti.

In afara acizilor grasi omega 3, macroul mai contine si proteine. O portie de 85 de grame are 21 de grame de proteine, care sunt necesare muschilor. Cum proteinele nu sunt stocate nicaieri in organism, este necesara refacerea periodica a rezervelor.

In ceea ce priveste nutrientii continuti, acestia sunt calciul, potasiul, seleniul si magneziul, care ajuta la o buna functionare a organismului si sunt importanti pentru inima, oase, dinti, nervi si muschi.

Cat priveste vitaminele, macroul contine niacina (Vitamina B3), colina, folati, Vitamina E, Vitamina D, Vitamina A, Vitamina K, C si B12.

Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
#macrou sanatate, #peste sanatate, #acizi grasi omega 3, #ulei peste beneficii, #peste slabire , #vitamine