Din ce fructe poti asimila necesarul zilnic de vitamine

Vineri, 15 Ianuarie 2010, ora 17:11
10682 citiri
Din ce fructe poti asimila necesarul zilnic de vitamine
Foto: Buzzle

In afara gustului delicios, fructele reprezinta o sursa importanta de vitamine si nutrienti necesari organismului uman. Afla in continuare ce fructe sa consumi pentru a asimila necesarul zilnic de vitamine.

Vitamina A o poti asimila din portocale, pepene verde, mure, piersici, kiwi si mere, te sfatuieste Buzzle. Aceasta vitamina joaca un rol important in reproducerea celulelor, in formarea de hormoni, in stimularea sistemului imunitar, in imbunatatirea vederii si in cresterea parului.

Pentru a asimila vitamina B1, cunoscuta cu numele de tiamina, trebuie sa consumi banane, pere, lamaie, zmeura, portocale, mango, grepfruit si ananas. Aceasta vitamina este importanta pentru a asigura functionarea normala a inimii, a sistemului nervos si a muschilor.

Vitamina B2, riboflavina, ce joaca un rol semnificativ in productia de celule rosii din sange, cresterea si dezvoltarea corpului si reproducere, se gaseste in in cantitati mari in kiwi.

Bananele, piersicile, pepenele verde, kiwi si pepenele galben reprezinta o sursa buna de vitamina B3, importanta pentru buna functionare a sistemelor digestiv si nervos.

Vitamina B5, cunoscuta sub numele de acid pantotenic, se gaseste in portocale si banane.

Piridoxina sau vitamina B6 ajuta la producerea de anticorpi si, prin urmare, joaca un rol important in buna functionare a sistemului imunitar. O poti asimila din banane si pepene verde. Lipsa ei poate conduce la greata, iritabilitate, insomnie, astm si alergii.

Vitamina B9 o poti asimila din capsuni, mure, kiwi, portocale si banane.

Una dintre cele mai importante vitamine, vitamina C, se gaseste in mere, banane, pere, portocale, lamai, prune, capsuni, zmeura, mure, strugurii, mango si pepene verde.

Vitamina E este un antioxidant care protejeaza tesuturile organismului si celule de la eventualele daune provocate de radicalii liberi. Se gaseste in kiwi, mango si alune.

Pentru a asimila vitamina K trebuie sa consumi struguri, kiwi si fructe de padure.

Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
#vitamine necesare organismului fructe, #vitamine fructe beneficii, #benficii organism fructe , #vitamine