Din secretele vitaminei C: scaderea tensiunii arteriale

Miercuri, 25 Aprilie 2012, ora 16:23
18043 citiri
Din secretele vitaminei C: scaderea tensiunii arteriale
foto google

Secretele viaminei C nu s-au aflat toate deodata. A fost pusa in legatura cu intarirea sistemului imunitar, aplicata in profilaxia unor boli, buna in caz de raceala si multe altele. Un nou studiu arata ca vitamina C este benefica si pentru a reduce tensiunea arteriala.

Cercetatorii de la Universitatea Johns Hopkins, SUA, au efectuat 29 studii clinice, testand 1.400 persoane cu varste cuprinse intre 22 si 74 de ani, carora le-au aplicat un tratament de 500 mg vitamica C pe zi, timp de 8 saptamani. Rezultatul a fost scaderea tensiunii sistolice cu 5 puncte si a celei diastolice cu 1,7 puncte, conform Infoniac.

Totusi, desi rezultatul este spectaculos si fara dubii, cercetatorul Edgar R. Miller, din cadrul universitatii, considera necesare, inainte de a institui tratamente cu caracter hipotensiv, realizarea mai multor cercetari, pentru a se clarifica toate implicatiile unei asemenea proceduri.

Astfel, in timp ce se recomanda limitarea administraii pe cale medicamentoasa la maximum 500 mg vitamina pe zi, pe cale naturala ea se poate administra nelimitat, prin consumarea de alimente care contin din abundenta aceasta vitamina: ardei rosu bulgaresc, portocale, grepefrut, kiwi.

La aceasta mai trebuie mentionat si faptul ca asimilarea vitaminei din vegetale are loc mai lent, dar cu mai multa eficienta decat din substanta medicamentoasa.

Pentru cine urmeaza un regim de lunga durata, poate fi suficienta chiar si o doza minima de 75 mg pe zi la femei sau 90 mg la barbati, iar pentru cine doreste un regim sustinut, se poate merge pana la o doza maxima de 2.000 mg pe zi la o persoana adulta, daca vitamina este preluata din surse naturale.

Este posibil ca studiile ulterioare sa nuanteze atat dozele, cat si modul de administrare a vitaminei, atunci cand este folosita in scopul reducerii tensiunii. Oricum, cazurile severe de hipertensiune se trateaza tot prin procedeele clasice.

Vitamina C va ramane probabil solutia blanda, pentru cazurile relativ usoare si mai ales ca procedeu eficient pentru reducerea riscului de accident vascular cerebral.

Ca urmare, orice persoana cu risc - si mai ales cele in varsta - se vor bucura de o buna protectie daca vor consuma mai mult kiwi, mai multe citrice si mai multi ardei rosii, conchide studiul.

Eveniment Quarterly Report

Bugetarii de lux care își păstrează sporurile de nababi. Pe lângă salarii, o parte primesc și pensii speciale
Bugetarii de lux care își păstrează sporurile de nababi. Pe lângă salarii, o parte primesc și pensii speciale
În ciuda promisiunilor coaliției de guvernare de a reduce cheltuielile bugetare, numeroase categorii de angajați la stat își păstrează sporurile nesimțite, în timp ce alții au excepție...
Președintele AUR, despre acuzațiile de viol de la Școala de Vară a partidului: „Sunt nişte domni dintr-un sat, nu erau membri, nu au plătit cotizaţia”
Președintele AUR, despre acuzațiile de viol de la Școala de Vară a partidului: „Sunt nişte domni dintr-un sat, nu erau membri, nu au plătit cotizaţia”
Preşedintele AUR George Simion a comentat duminică, 1 octombrie, acuzaţiile de viol de la Şcoala de Vară AUR şi a precizat că dacă au greşit cei doi bărbaţi suspectaţi să fie...
#vitamina C tensiune, #scadere tensiune metode naturale, #vitamina C sanatate , #vitamine