Modalitati inedite in care poti folosi un cartof (Galerie foto)

Miercuri, 22 Iulie 2009, ora 18:26
7772 citiri
Modalitati inedite in care poti folosi un cartof (Galerie foto)
Foto: spanishfood

Considerat de unii foarte daunator pentru sanatate, cartoful este in realitate o sursa importanta de vitamina B6, vitamina C si potasiu. Cartoful este un aliment foarte des intalnit la mesele noastre, insa de cele mai multe ori este prajit. De ce nu incerci si altceva?

Chipsuri facute acasa, este prima propunere a How Stuff Works Poti prepara chipsuri delicioase chiar in cuptorul tau, fara a folosi grasime.

Taie in felii foarte subtiri cartoful, trece-le prin ulei, aseaza-le in tava si da-le cu putina sare. Coace-le pana prind o culoare galben-maronie. Lasa-le sa se raceasca si apoi vei avea chipsuri crocante si sanatoase. Daca doresti, adauga condimente pentru a-ti "personaliza" preparatul.

Incearca praf de usturoi, chili, branza sau ce iti trece prin minte. Ai grija sa pui aceste prafuri imediat ce ai scos chipsurile din cuptor. Este recomandat sa nu incerci sa ii prepari in cuptorul cu microunde.

Poti prepara skordalia, un sos grecesc pe baza de usturoi si cartofi, care se serveste cu peste, fructe de mare sau legume. Pentru prepararea skordaliei va trebui sa faci o pasta din cartofi, pe care o vei amesteca cu usturoiul zdrobit, ulei de masline, otet si sare dupa gust. Daca doresti poti adauga si putina lamaie. In unele zone se adauga migdale, nuci si chiar spanac.

Clatitele din cartofi. Pentru inceput trebuie sa amesteci cartofii rasi cu ceapa, dupa care strecoara-i pentru a indeparta apa ramasa. Adauga ouale batute, faina si sare si piper dupa gust. Se servesc calde cu smantana si mere.

Galustele din cartofi. Fierbe cartofii si cojeste-i cand sunt inca calzi, apoi da-i prin masina de tocat pentru a-i face pasta. Amesteca-i cu faina, putina sare, un ou batut pentru a forma un aluat. Framanta aluatul putin si apoi da-le o forma lunga si rotunda, precum, carnatii. Apoi taie bucatele mici si pune-le la fiert in supa.

Gustul cartofului este bun, insa poate fi folosit si ca un medicament. Daca ai un neg, pune o bucata de cartof crud pe el. Vitamina C si potasiul vor favoriza vindecarea.

Ai nevoie de o compresa calda? Foloseste un cartof. Infasoara cartoful intr-un tifon si gata. Pentru o compresa rece, pune cartoful la frigider.

Daca te-ai ars in timp ce gateai, pune o bucata de cartof pe rana. Va calma durerea. Pentru un tratament facial amesteca un cartof pasta cu suc de lamaie si putin lapte. Lasa amestecul pe fata pentru 20 de minute.

Daca copilul tau este interesat de arta, ajuta-te de cartof pentru a-i oferi materiale. Taie un cartof in jumatate, taie o anumita forma, da-i o tusiera si gata stampila. Te poti folosi de cartof pentru a schimba un bec spart. Taie cartoful pe jumatate si apoi pune cartoful pe marginile ascutite si turteste pana iese becul.

Gustul fructelor de padure este minunat si te va incanta, insa ce faci cu petele ramase in urma? Ia o bucata de cartof si freaca petele si vor iesi imediat.

Daca pui prea multa sare sau prea mult piper in mancare nu dispera, pune o bucata de cartofi si gata.

Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
#cartof alimemtatie sfaturi, #metode folosire cartof, #cartof ingredient alimentatie , #vitamine