Plante nutritive, pe care sigur le ocolesti

Joi, 14 Februarie 2013, ora 13:03
9980 citiri
Plante nutritive, pe care sigur le ocolesti

Ierburile care iti invadeaza gradina primavara nu ar trebui smulse si aruncate inainte de a fi privite cu atentie. Pana la urma se poate descoperi ca acestea merita sa fie culese si pastrate, din perspectiva vitaminelor continute si a nutrientilor.

Poti vedea mai jos care sunt cele mai intalnite plante comestibile si beneficiile acestora asupra sanatatii, conform care2. In niciun caz nu ar trebui sa le privesti ca pe niste buruieni.

Papadia este usor de identificat, beneficiile acestei plante asupra sanatatii fiind nenumarate. Contine o cantitate ridicata de fier, potasiu, beta caroten si vitaminele A, C si D. Aceasta buruiana comestibila poate fi consumata sub forma unui ceai detoxifiant sau ca supliment pentru curatarea ficatului.

Papadia poate fi inclusa intr-o salata sau frunzele pot fi preparate la abur cu usturoi, chili si asezonata cu ceea ce iti place.

Iarba grasa este o planta salbatica foarte bogata in acizi grasi omega-3, antioxidanti precum vitamina A, C si E si minerale esentiale precum fier, magneziu, calciu si potasiu.

Urzicile reprezinta o sursa importanta de vitamina A, B si C, ca si de minerale precum calciu, magneziu si zinc. Aceste plante sunt foarte utile in tratarea unor boli precum artrita si alergiile de sezon si, pentru ca sunt diuretice, sunt foarte utile in curele de detoxifiere.

Studenita este foarte bogata in vitamina A, D si B si minerale (fier, calciu si potasiu). Este utilizata adesea in curele de slabire, datorita efectelor sale diuretice si de diminuare a poftei de mancare.

Studenita se foloseste si in tratamentul unor boli respiratorii precum astmul, alergiile si bronsita.

Loboda salbatica (spanac alb) are un gust asemanator spanacului, fiind usor de preparat intr-o salata. Aceasta planta contine mult calciu, beta caroten si vitamia C. Planta poate fi consumata si la felurile de mancare cu oua sau la salata cu cereale.

Inainte de a aduna aceste plante, trebuie sa fiti siguri ca ele provin din zone unde nu se folosesc pesticide si alte ingrasaminte chimice.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#plante gradina, #vitamine plante gradina, #ierburi sanatoase, #buruieni gradina, #buruieni gradina sanatoase , #vitamine