Suplimentele alimentare: un ajutor pentru o stare generala de bine

Advertorial
Miercuri, 12 Aprilie 2017, ora 17:42
20753 citiri
Suplimentele alimentare: un ajutor pentru o stare generala de bine

(P) Se remarca din ce in ce mai des importanta pe care incep sa o acorde persoanele asupra propriei stari de sanatate.

Avand in vedere ca mediul inconjurator, dar si produsele alimentare din comert tind spre a face parte din factorii nocivi ce afecteaza intr-o maniera negativa gradul de sanatate, este de dorit ca fiecare persoana sa acorde o atentie sporita tuturor metodelor prin care poate sprijini functiile sistemului imunitar si nu numai.

In ultima perioada, suplimentele alimentare incep sa castige teren in defavoarea tuturor acelor produse care promiteau in trecut ca imbunatatesc functiile principale ale organismului.

Cunoscute si sub denumirea de suplimente nutritive, dietetice sau sportive, acestea sunt create special in vederea completarii alimentatiei, intrucat cuprind o serie de surse cat mai bogate in nutrienti sau alte substante benefice pentru organism.

Totusi, marea majoritate a persoanelor tinde sa creada, in lipsa informatiilor, ca utilizarea suplimentelor poate inlocui alimentatia zilnica, insa aceasta nu este decat o greseala.

Un mare atu al consumului de suplimente dietetice consta in imbunatatirea aptitudinilor sportive, acestea cuprinzand substante cu efect nutritiv.

Utilizarea suplimentelor poate contribui considerabil la starea de sanatate, oferind urmatoarele beneficii:

  • Prezinta un continut semnificativ de vitamine, minerale sau alte substante benefice si promoveaza, astfel, o stare de bine generala
  • Prezinta o contributie importanta privind intarirea si sprijinirea functiilor sistemului imunitar
  • Ofera elasticitate si flexibilitate pielii, dar au un rol important si in intarirea ligamentelor si a articulatilor
  • Pot spriijini procesul de reducere a fracturilor de col femural
  • Ajuta in energizare, in special in cazul in care se doreste practicarea sportului
  • Sprijina procesul de pierdere in greutate

In prezent, foarte multe persoane se intreaba daca pot consuma suplimente nutritive, dar mai ales de unde pot achizitiona exact produsul care sa corespunda in totalitate cu nevoile lor.

La ora actuala, exista diversi furnizori de astfel de suplimente, insa este destul de greu sa detineti siguranta ca toti ofera calitate si preturi atractive. Un bun exemplu de furnizor este alfasuplimente.ro, care prezinta pe site-ul oficial o gama diversificata de produse pentru orice scop de consum.

De asemenea, acestea sunt recomandate tuturor persoanelor interesate de o alimentatie completa din punctul de vedere al aportului de micronutrienti. Persoanele care sunt atrase de practicarea de sporturi sau de cresterea masei musculare pot lua in calcul consumul de suplimente special create in acest sens.

Atunci cand se realizeaza diverse eforturi fizice intense, nivelul de minerale si vitamine din corp scade, motiv pentru care este recomandat consumul de suplimente. Totodata, gradul de energie este un alt aspect ce nu trebuie neglijat, mai ales daca se doreste un antrenament efectuat "ca la carte".

Practicarea regulata a cel putin unui sport presupune fortarea tesuturilor musculare, care in urma acestui proces sunt afectate. Un alt bun exemplu ce tine de utilizarea suplimentelor alimentare este in vederea repararii tesuturilor musculare deteriorate.

Pentru a sti sa deosebiti un supliment avizat de un produs contrafacut este important sa va indreptati atentia asupra etichetei sale. Aceasta nu trebuie sa contina numai avizul Ministerului Sanatatii si al Familiei, ci si recomandari de servire, conditii de pastrare, termen de valabilitate, precum si o lista de ingrediente din care trebuie sa faca parte acele vitamine si minerale dorite.

Bineinteles, consumul de suplimente alimentare cat mai eficient trebuie sa tina cont de recomandarile unui medic specialist sau ale unui nutritionist. Este posibil sa suferiti de diverse afectiuni sau boli care sa nu permita utilizarea produselor mentionate.

De asemenea, fie ca va doriti un ajutor in procesul de pierdere a kilogramelor in plus, fie ca vreti sa cresteti in masa musculara, sau doar sa aveti un plus de energie, este nevoie sa cunoasteti exact tipul de supliment care este mai eficient in cazul dumneavoastra.

Spre exemplu, in cadrul magazinului online alfasuplimente.ro veti observa ca produsele sunt dispuse in functie de scopul pentru care au fost create, ceea ce face procesul de achizitie mult mai usor.

Este intens recomandat sa consumati suplimente alimentare chiar daca nu considerati ca aveti neaparata nevoie de beneficiile aduse de acestea, deoarece va ajuta sa completati anumite deficite din organism de care cu siguranta nu stiati. Astfel, veti avea o stare de bine generala si veti putea realiza mult mai multe activitati decat in trecut, datorita cresterii energiei.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

”Greii” europeni care vin Congresul de la București din 6-7 martie. Printre cei prezenţi va fi cancelarul Austriei, Karl Nehammer
”Greii” europeni care vin Congresul de la București din 6-7 martie. Printre cei prezenţi va fi cancelarul Austriei, Karl Nehammer
Deputatul european Siegfried Mureşan a anunţat luni, 4 martie, că 11 şefi de state şi de guverne din Uniunea Europeană, împreună cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi...
Boloș, la moțiunea simplă: ”Sunt aici să vorbesc despre o aşa numită taxă pe boală, care nu există în Codul Fiscal”
Boloș, la moțiunea simplă: ”Sunt aici să vorbesc despre o aşa numită taxă pe boală, care nu există în Codul Fiscal”
Ministrul Finanţelor Publice, Marcel Boloş, a declarat luni, la dezbaterea moţiunii simple împotriva sa, din plenul Camerei Deputaţilor, că este aici să vorbească despre o aşa numită...
#supliment alimentar , #vitamine