Vitamine pentru o piele fara cusur

Sambata, 11 August 2012, ora 12:08
16942 citiri
Vitamine pentru o piele fara cusur

Pielea reflecta starea de sanatate a intregului organism, fiind necesara ingrijirea sa zilnica. Asta include sport, hidratare externa si alimentatie sanatoasa, pentru ca si din interior epiderma sa fie sustinuta.

Vitaminele sunt esentiale pentru o piele frumoasa si sanatoasa. Iata ce este bine sa consumi, conform Glam Check:

Vitamina A

Vitamina A intareste pielea si repara tesuturile, previne uscarea pielii si acneea, trateaza ridurile, iar proprietatile antioxidante indeparteaza toxinele si radicalii liberi din corp si retin umezeala in celulele pielii, astfel incat aceasta sa aiba un aspect hidratat, stralucitor.

Deficitul de vitamina A produce o toxicitate acuta in organism, care poate duce la caderea parului, piele uscata si uscarea mucusului din membrane.

Alimentele bogate in vitamina A sunt mango, laptele, ficatul, morcovii, ouale, spanacul, papaya si rosiile.

Viaminele B

Vitamina B, tiamina, este un antioxidant puternic, care elimina toxinele din organism.

Vitamina B2 (riboflavina) hidrateaza pielea.

Vitamina B3, niacina, imbunatateste circulatia sangelui si metabolismul.

Vitamina B5 previne problemele de piele precum eczemele, indepartand stresul.

Vitamina B6 mentine un bun sistem imunitar si ajuta la producerea anticorpilor, pentru prevenirea infectiilor si a altor boli.

Deficitul vitaminei B duce la boli de piele, inflamarea tesuturilor si aparitia unor cojite in zona nasului si a gurii. Mai pot aparea inflamatii si la nivelul vaginului si al rectului.

Alimente bogate in vitamina B: ovazul, laptele, ficatul, ouale, pestele, produsele lactate.

Vitamina C (acidul ascorbic)

Vitamina C ajuta la o vindecare mai rapida a ranilor, exfoliaza si curata pielea, reduce ridurile fine, trateaza arsurile, intinereste, ajuta la cresterea nivelului de colagen, hidrateaza si netezeste tenul.

Deficitul duce la pete pe piele, o epiderma neuniforma si sangerare la nivelul mucoaselor, facand pielea sa arate palida.

Alimente bogate in vitamina C: toate citricele si legumele sunt bogate in vitamina C, in special portocalele, grepfrutul, salata, spanacul, capsunile, lamaile, rosiile si ardeii.

Vitamina D

Vitamina D permite pielii sa produca melanina, care confera culoare pielii. Este formata in epiderma prin actiunea razelor ultraviolete. Este eficienta in tratarea iritatiilor, este un antioxidant puternic, distruge radicalii liberi si previne imbatranirea prematura. Deficitul de vitamina D va crea un aspect pal pielii.

Alimente bogate in vitamina D: laptele, comonul, tonul, ficatul, branza. Si soarele este o sursa majora de vitamina D.

Vitamina E

Vitamina E este un antioxidant foarte important, care previne raul facut de radicalii liberi asupra pielii. Vindeca arsurile, protejeaza membranele celulare si promoveaza cresterea unor celule noi, hidratand epiderma si aparand-o de razele soarelui.

Deficitul de vitamina E produce iritatii, arsuri de soare foarte dese si deshidratare a pielii.

Alimente bogate in vitamina E: migdalele, alunele, uleiul de floarea soarelui, spanacul, broccoli, mango.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#vitamine sanatate, #vitamine alimente bogate, #vitamine deficit pericole, #vitamine importanta , #vitamine