Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

De vorba cu fondatorul Hotpod Yoga London - ce este si care sunt avantajele acestui tip de yoga

Duminica, 25 Septembrie 2016, ora 17:47
4416 citiri
De vorba cu fondatorul Hotpod Yoga London - ce este si care sunt avantajele acestui tip de yoga
Foto: Hotpodyoga.com

Cu totii stim ca yoga este recomandata pentru mai multa relaxare in viata, iar mai nou diferitele forma de yoga atrag din ce in ce mai multi adepti. Una dintre aceste forme este hotpod yoga, care se practica in incaperi in care temperaturile sunt foarte ridicate.

Pentru a putea participa la o sedinta de hotpod yoga trebuie sa te hidratezi foarte bine inainte, sa bei foarte multa apa cu o zi inainte si chiar in ziua respectiva. De asemenea, prosopul nu trebuie sa lipseasca, pentru ca o sa transpiri foarte mult si trebuie sa te asiguri ca ai si haine de schimb.

Practic, caldura combinata cu yoga te va ajuta sa arzi mai multe calorii, sa ai un tonus muscular si o flexibilitate mai bune, iar datorita transpiratiei vei putea elimina mult mai repede toxinele din corp, ceea ce va duce la un ten mult mai luminos.

Pentru a afla cat mai multe detalii despre acest tip de yoga am stat de vorba cu Nick Higgins, unul din fondatorii Hotpod Yoga London.

Practic, o sedinta de hotpod yoga se tine in corturi speciale gonflabile, in care intra in jur de 20 de persoane si care sunt inclazite la 37 de grade. Acestea sunt proiectate pentru a-i ajuta pe cursanti sa intre intr-o alta lume, iar Nick Higgins le numeste coconi.

Acesta a explicat ca scopul caldurii este ca prin incalzirea rapida a muschilor, omul sa se bucure mult mai mult de experienta yoga, permitandu-i sa intre mult mai repede in atmosfera specifica.

"Cand intri intr-un astfel de cocon esti invaluit de o atmosfera luxurianta, senzuala, frumos parfumata, putin iluminata si cu muzica urban-chill", spune Nick Higgins, precizand ca in acest fel cursantul reuseste sa se indeparteze psihic de tot ceea ce exista in jurul sau, concentrandu-se doar pe propria persoana.

Practic, in timpul sedintei, cursantii vor rade, vor practica diverse pozitii, in timp ce transpira, iar apoi vor parasi capsula odihniti si gata pentru orice urmeaza in viata de zi cu zi.

Foarte important de mentionat este faptul ca hotpod yoga nu este recomandata oricui, pentru ca unele persoane ce au diverse afectiuni medicale ar putea suferi din cauza caldurii. Astfel, Nick Higgins recomanda ca cei care vor sa participe la sedintele de hotpod yoga sa consulte un medic inainte.

Sedintele lui Nick sunt realizate in asa fel incat incepatorii sa se poata bucura cat mai mult de ceea ce ofera aceasta forma de yoga, iar acestia sunt invitati la inceput sa experimenteze capsula, sa incerce cateva pozitii pe care nu le-au mai facut, sa transpire putin. "Va asigur, o sa deveniti dependenti", spune specialistul in hotpod yoga.

Nick Higgins ne-a mai spus ca in jur de 1% din locuitorii planetei au adoptat yoga ca un stil de viata, dar ca prin ceea ce preda vrea sa ii faca pe ceilalti 99% sa vada partile bune. "Misiunea noastra este de a oferi cursuri de yoga eficiente, care sunt inradacinate in realitate ca parte a unui stil de viata echilibrat, sanatos, cu adevarat placut", incheie el.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#hotpod yoga, #Nick Higgins Hotpod Yoga , #yoga