Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, reținut după ce a fost prins când primea 40.000 de euro mită

Marti, 05 Aprilie 2022, ora 09:47
4052 citiri
Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, reținut după ce a fost prins când primea 40.000 de euro mită

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Cristi Crețu, a fost reținut pentru 24 de ore, după audierile de la DNA Cluj, care s-au prelungit până după miezul nopții.

Avocatul său, Mihai Ștefănoaia, a declarat că, în baza dispozițiilor art 83 lit. a) Cod procedură penală, clientul său a înțeles să se prevaleze de dreptul la tăcere și, în această fază a cercetării penale, să nu declare nimic.

În consecință, procurorul a emis o ordonanță de reținere de 24 de ore urmând ca marți, 5 aprilie, să se adreseze judecătorului de drepturi și libertăți cu o propunere de arestare preventivă.

„În calitate de avocat angajat, am formulat cerere de studiu al dosarului, cerere pe care am adresat-o procurorului de caz și care mi-a fost aprobată, iar ca termen de studiu dosar a fost stabilită data de 5 aprilie 2022, ora 10.00-11.00", a declarat avocatul.

Atunci, spune acesta, va ști mai multe despre acuzațiile formulate la adresa lui Cristi Crețu și despre probatoriul pe care se bazează acestea. Cel mai probabil cererea în ceea ce privește măsura arestului preventiv se va judeca marți după masă.

Vicepreședintele CJ, Cristi Crețu, este acuzat de o presupusă luare de mită, de 40.000 de euro.

Conform unui comunicat al DNA, „la începutul lunii decembrie 2020, suspectul Crețu Silviu-Cristinel, vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava, ar fi acceptat și primit, de la administratorul unei societăți comerciale, suma de 40.000 euro, lăsându-l să creadă că va interveni pe lângă persoanele din cadrul Consiliului Județean Suceava cu atribuții de decizie în derularea contractelor de reabilitare de drumuri, astfel încât derularea unui contract încheiat de instituție cu firma administratorului să decurgă în bune condiții, iar plățile să fie făcute la timp.

Ulterior, în perioada 16-29 martie 2022, suspectul Crețu Silviu-Cristinel, în legătură cu un alt contract de întreținere a drumurilor județene pentru care avea atribuții de verificare, i-ar fi pretins aceluiași om de afaceri o altă sumă de 40.000 euro, pentru desfășurarea fără impedimente a contractului încheiat de firma acestuia cu Consiliul Județean Suceava.

În acest context, la data de 4 aprilie 2022, suspectul Crețu Silviu-Cristinel ar fi primit de la omul de afaceri, cu titlu de mită, suma de 40.000 euro, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante în interiorul clădirii CJ Suceava”, se arată într-un comunicat al DNA Suceava. Omul de afaceri este Vasile Rîpan.

Citeste si:
Cum a ”regizat” un investigator sub acoperire un dosar pentru a prinde în flagrant un polițist corupt. Comisarul a ajuns după gratii pentru 4 ani
Cum a ”regizat” un investigator sub acoperire un dosar pentru a prinde în flagrant un polițist corupt. Comisarul a ajuns după gratii pentru 4 ani
Un polițist din Medgidia, județul Constanța, a fost condamnat definitiv la 4 ani de închisoare cu executare. Hotărârea definitivă a fost pronunțată la Curtea de Apel Constanța joi, 22...
Încăierare urmată de crimă în parcarea unui mall din Suceava cu ocazia zilelor orașului
Încăierare urmată de crimă în parcarea unui mall din Suceava cu ocazia zilelor orașului
Un bărbat de 26 de ani a fost reținut, vineri seară, de polițiștii suceveni, fiind acuzat de omor. Individul este acuzat că a ucis un bărbat în timpul unei încăierări care a avut loc...