Alistar ameninta ANI: Cei care incalca legea vor raspunde in fata legii

Joi, 03 Mai 2012, ora 15:26
4271 citiri
Alistar ameninta ANI: Cei care incalca legea vor raspunde in fata legii
Foto: Arhiva

Victor Alistar a declarat, joi, ca se va alatura Guvernului Ponta "imediat ce va fi posibil" si a acuzat conducerea ANI ca a incalcat legea si si-a depasit competentele atunci cand a emis un comunicat de presa prin care l-a declarat incompatibil sa ocupe o functie publica pana pe 7 august 2012.

Alistar s-a aratat increzator ca toate propunerile sale au fost preluate in programul de guvernare, iar acesta dovedeste ca "ideea deschiderii catre cetatean a ramas", iar angajamentele pe care si le ia noul Executiv sunt "serioase".

El le-a spus jurnalistilor ca problema sa a aparut "dupa ce ANI a emis un comunicat de presa incalcand legea si competentele". "Va pot asigura ca aceia care incalca legea vor raspunde in fata legii!", a subliniat Alistar.

Pe de alta parte, el s-a aratat convins ca are dreptate in conflictul cu Agentia Nationala de Integritate, dar a precizat ca a decis cu Victor Ponta sa nu se mearga pe o "logica de conflict" si sa nu se puna in pericol intreaga lista a guvernului luni, cand se va da votul in Parlament.

"Exista un risc real de refuz al semnarii decretului si s-ar fi afectat lista intregului Guvern. Nu era ca in cazul doamnei Nicolai (Norica Nicolai - n.red.), ar fi fost intrega lista, ceea ce punea in pericol un intreg construct(...) Este o dovada de intelepciune si maturitate politica", a mai subliniat Victor Alistar, referindu-se la posibilitatea ca presedintele Traian Basescu sa refuze sa semneze decretele de investitura ale noilor ministri din cauza sa.

Ponta cedeaza: renunta la Alistar ca ministru si lasa padurile la Mediu

Victor Ponta a anuntat joi ca a decis sa nu il mai numeasca pe Victor Alistar ministru delegat pentru Strategii Guvernamentale si relatia cu societatea civila, ca urmare a "atacurilor si criticilor" aparute in presa.

#Victor Alistar guvern Ponta , #ministru delegat pentru strategii guvernamentale