Victor Alistar neaga speculatiile cu privire la incompatibilitate si acuza ANI de abuz

Miercuri, 02 Mai 2012, ora 16:31
4023 citiri
Victor Alistar neaga speculatiile cu privire la incompatibilitate si acuza ANI de abuz
Foto: cotidianul.ro

Victor Alistar, desemnat ca ministru pentru Strategii Guvernamentale de Victor Ponta, dezminte "speculatiile de presa" potrivit carora s-ar afla in incompatibilitate si nu ar putea face parte din viitorul Executiv.

El a remis presei un comunicat in care prezinta deciziile date de instanta in cazul sau si cere Agentiei Nationale de Integritate sa tina cont de ele.

"Imi exprim pe aceasta cale increderea ca in Romania, stat de drept, hotararile judecatoresti executorii sunt si vor fi respectate de institutiile si autoritatile publice, reprezentand ultimul cuvant in ceea ce priveste adevarul juridic pe care acestea il consfintesc. Iar existenta acestora si aducerea lor la cunostinta publica va pune capat oricaror speculatii cu privire la eventuala mea incompatibilitate.

Este obligatia Agentiei Nationale de Integritate sa respecte o hotarare a justitiei care clarifica caracterul juridic si consecintele actelor emise de aceasta, si sa se supuna deciziilor instantelor, precum si sa se abtina de la o conduita abuziva prin nerespectarea acestora", precizeaza Victor Alistar in comunicatul remis Ziare.com.

ANI, jucator politic?

Prezent miercuri dupa amiaza la sediul PSD, Victor Alistar le-a explicat jurnalistilor ca exista un proces pe rol, un recurs pe 18 mai la Inalta Curte, iar ANI trebuia sa astepte rezultatul inainte de a da comunicatul care il vizeaza.

"Pana acum, hotararile care sunt executorii sunt favorabile mie", a punctat Alistar.

Intrebat de jurnalisti daca acest scandal mediatic nu afecteaza imaginea guvernului Ponta, el a precizat ca finalul ar trebui sa demonstreze "cum institutiile statului inteleg sa respecte legile, procedurile statului roman, si rolul pe care il au, nu de jucatori politici".

Miercuri dimineata, la scurt timp dupa ce Victor Ponta a anuntat ca il propune ministru delegat pe Alistar, Agentia Nationala de Integritate a remis presei un comunicat in care afirma ca acesta nu poate fi numit intr-o functie publica pana la data de 7 august 2012, cand expira sanctiunea primita dupa ce a fost declarat definitiv incompatibil.

Victor Alistar, incompatibil cu functia de ministru, decide ANI

Intrebat de jurnalisti ce decizie va lua in acest context, premierul desemnat Victor Ponta a declarat ca va analiza opiniile juristilor USL pe aceasta tema si, daca Victor Alistar va fi considerat incompatibil, va face o alta propunere.

"Impreuna cu domnul Alistar si cu juristii nostri o sa studiem inca o data documentele. Din ceea ce dansul are rezulta ca nu este incompatibil. Daca va exista o problema controversata, evident ca pana luni voi lua o decizie in acest sens. Ca orice jurist, vreau sa ma uit pe toate documentele pentru ca deocamdata, faptul ca Sever Voinescu de la PDL l-a declarat incompatibil, pentru mine asta nu e un argument. O sa ma uit pe toate documentele. Daca exista elemente de neclaritate, voi face o alta nominalizare", a spus Ponta.

Nicolae Ciucă s-a decis. Candidează pentru funcţia de preşedinte al României. Cine mai trebuie să-i dea aprobare
Nicolae Ciucă s-a decis. Candidează pentru funcţia de preşedinte al României. Cine mai trebuie să-i dea aprobare
Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a anunţat că va intra în cursa pentru Cotroceni, dar trebuie să obţină aprobarea partidului, precizând că va merge în filialele partidului pentru a...
Ordonanța care prevede restituirea permiselor dacă nu se primesc analizele în 72 de ore a fost publicată în Monitorul Oficial
Ordonanța care prevede restituirea permiselor dacă nu se primesc analizele în 72 de ore a fost publicată în Monitorul Oficial
Ordonanţa de urgenţă, OUG 84/2024, care prevede reținerea permisului de conducere pentru şoferii ce refuză testarea sau ies pozitiv la testul pentru alcool ori substanţe psihoactive şi...
#Victor Alistar incompatibilitate, #Alistar ministru guvern Ponta , #ministru delegat pentru strategii guvernamentale
  1. Nicolae Ciucă s-a decis. Candidează pentru funcţia de preşedinte al României. Cine mai trebuie să-i dea aprobare
  2. Ordonanța care prevede restituirea permiselor dacă nu se primesc analizele în 72 de ore a fost publicată în Monitorul Oficial
  3. ”Deputatul Shaormă” vrea să spele imaginea mentorului său Dumitru Buzatu. Războiul absurd pe care îl duce cu presa
  4. Dezbateri cu scântei în Parlament la adoptarea ”legii urșilor”. Deputat USR: „Mimați / V-ați urcat pe o tragedie”
  5. Donații dubioase ale unor candidați AUR cu venituri modeste, puși pe poziții neeligibile. „Ne întrebăm de unde provin aceşti bani”
  6. ”Triumful corectitudinii” la Primăria Sectorului 5. Cum plănuiește fiul lui Piedone să cheltuiască 20 de milioane de lei
  7. Principalele modificări cerute de USR la legea privind urșii. „Nu trebuie să mai aşteptăm fel şi fel de avize”
  8. George Simion, enervat de alertele de caniculă: „Aceste minți bolnave caută să bage frica în oameni”
  9. Problema urșilor, analizată în ședință extraordinară la Camera Deputaților. Câte animale urmează să fie ucise
  10. Trecutul profesional al parlamentarilor, secret de stat. De ce își ascund politicienii CV-urile. „Trei luni de zile am fost linșat”