Victor Alistar anunta ca a castigat procesul cu ANI

Vineri, 18 Mai 2012, ora 22:41
5138 citiri
Victor Alistar anunta ca a castigat procesul cu ANI

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au respins vineri recursul Agentiei Nationale de Integritate (ANI) in procesul lui Victor Alistar cu Agentia Nationala a Functionarilor Publici (ANFP).

In acest proces ANI avea calitatea de parat. La randul sau, Victor Alistar a anuntat ca isi retrage recursul formulat pe o exceptie de neconstitutionalitate, anunta NewsIn.

Potrivit unui comunicat emis de Victor Alistar, "Sectia Contencios administrativ si fiscal a ICCJ a stabilit ca suspendarea la cererea mea din functia publica de la ANFP pentru a putea lucra la Transparency International Romania, a fost facuta prin acte administrative care raman valabile si legale, care nu mai pot fi anulate dupa ce suspendarea s-a consumat. Astfel, in conditiile in care suspendarea la cerere ramane valabila, nu se poate discuta de existenta unei incompatibilitati, in conditia inexistentei unui cumul de functii", afirma Alistar.

Premierul desemnat, Victor Ponta, a anuntat pe 3 mai, ca l-a retras pe Victor Alistar din componenta Guvernului, pana la clarificarea de catre ICCJ a situatiei acestuia si ca nu propune pe altcineva in locul sau.

Premierul desemnat a adaugat ca il asteapta pe Alistar "cat mai repede" in echipa guvernamentala. "Astept ca ultimele decizii de la ICCJ sa lamureasca inca o data faptul ca o decizie administrativa a unei institutii administrative s-a luat in mod neintemeiat si il voi astepta pe domnul Alistar sa se alature echipei guvernamentale in cel mai scurt timp posibil", a declarat Ponta.

Agentia Nationala de Integritate a precizat, intr-un comunicat remis presei, ca Victor Alistar nu are dreptul de a exercita o functie sau o demnitate publica pe o perioada de 3 ani de la data ramanerii definitive a actului de constatare a incompatibilitatii, respectiv 7 august 2012.

Potrivit ANI, prin actul de constatare nr. A/1130/I.I./2009 din data de 20 iulie 2009, ramas definitiv la data de 7 august 2009, prin necontestare, Agentia Nationala de Integritate a constatat ca Alistar Teodor Victor s-a aflat, in perioada 23 ianuarie 2007 - 1 martie 2009, in stare de incompatibilitate, intrucat a detinut, concomitent, calitatile de functionar public - purtator de cuvant in cadrul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, director executiv in cadrul Asociatiei Romane pentru Transparenta, incepand cu anul 2004, si avocat definitiv in cadrul Cabinetului individual de avocatura "Alistar Teodor Victor", incepand cu 23 ianuarie 2007 si pana la data constatarii.

O.A.

Citeste si:
Cătălin Drulă critică ”ipocrizia” PSD privind taxarea luxului: ”O stridenţă în care încearcă să-şi aducă aminte că e socialist”
Cătălin Drulă critică ”ipocrizia” PSD privind taxarea luxului: ”O stridenţă în care încearcă să-şi aducă aminte că e socialist”
Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a susținut joi, 30 iunie, că propunerea PSD privind taxarea luxului este o ”ipocrizie”, în condițiile în care mulți social-democrați,...
”Fractura de logică” identificată de Ludovic Orban în ordonanța care prevede ieftinirea carburanților: ”Edy Iordănescu e mic copil faţă de Ciucă şi compania...”
”Fractura de logică” identificată de Ludovic Orban în ordonanța care prevede ieftinirea carburanților: ”Edy Iordănescu e mic copil faţă de Ciucă şi compania...”
Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a făcut joi, 30 iunie, o analiză a OUG care prevede compensarea prețului carburanților cu 50 de bani per litru. Potrivit fostului...