Victor Becali a stat 4 ore la DNA

Luni, 18 August 2008, ora 15:12
1250 citiri
Victor Becali a stat 4 ore la DNA

Impresarul Victor Becali a parasit sediul DNA, luni, dupa ce a discutat aproximativ patru ore cu procurorii anticoruptie in legatura cu materialul de urmarire penala in dosarul transferurilor de fotbalisti.

Acesta nu a facut nicio declaratie presei la parasirea sediului DNA.

Avocatul sau, Cristian Sarbu, care il reprezinta si pe Cristian Borcea, a declarat ca doreste sa conteste o expertiza procurorilor referitoare la bunurile impresarilor cercetati in acest dosar.

Procurorii nu l-au citat pentru prezentarea materialului de urmarire penala pe fostul director executiv al clubului Dinamo Bucuresti, Mircea Stoenescu.

"Procurorii s-au lamurit ca nu Mircea Stoenescu lua deciziile in cazul transferurilor de la Dinamo", au declarat, pentru NewsIn, surse judiciare.

Vizati de ancheta DNA, in dosarul transferurilor internationale din fotbal, sunt impresarii Ioan Becali, Victor Becali si Gheorghe Popescu, patronul clubului de fotbal Rapid Bucuresti - Gheorghe Copos, avocatul Sica Puscoci, fostul director al clubului de fotbal Otelul Galati - Mihai Stoica, presedintele executiv al clubului de fotbal Dinamo - Cristian Borcea, fostul presedinte al clubului de fotbal Dinamo - Mircea Stoenescu, presedintele clubului de fotbal Gloria Bistrita - Jean Padureanu si actionarul la clubul de fotbal Dinamo - Gheorghe Netoiu.

Urmarirea penala impotriva celor zece a inceput in data de 10 ianuarie in baza raspunsurilor primite in cadrul a 17 comisii rogatorii efectuate in mai multe state din Europa si Asia (intre care China, Coreea de Sud, Olanda, Spania, Italia) precum si a analizelor efectuate de Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor (ONPCSB) si Garda Financiara.

Din probele administrate, a rezultat ca persoanele implicate in acest dosar, prin tranzactii ilegale si folosire de interpusi, au externalizat sume de peste 10 milioane de euro cuvenite cluburilor de fotbal pe care le reprezentau sau pentru care au efectuat activitati de impresariat.

Pedeapsa primită de doi polițiști de frontieră care au luat mită 5 kilograme de brânză. Decizia instanței în cazul șpăgarilor
Pedeapsa primită de doi polițiști de frontieră care au luat mită 5 kilograme de brânză. Decizia instanței în cazul șpăgarilor
Doi polițiști din Botoșani au primit o pedeapsă „atipică” pentru fapte de corupție. Întrucât au luat mită cinci kilograme de caș, judecătorii i-au obligat să dea înapoi banii pe...
Încă o vedetă din Europa ajunge în MLS. La ce echipă va juca
Încă o vedetă din Europa ajunge în MLS. La ce echipă va juca
Olivier Giroud (37 de ani) urmează să facă o schimbare de peisaj în această vară. Potrivit RMC Sport, atacantul francez a ajuns la un acord cu Los Angeles FC. Ajuns la finalul...
#Victor Becali, #DNA, #transfer , #impresar