Victor Babiuc s-a prezentat la DNA

Miercuri, 17 Februarie 2010, ora 14:03
1261 citiri
Victor Babiuc s-a prezentat la DNA

Fostul ministru al Apararii, Victor Babiuc, s-a prezentat miercuri, la Directia Nationala Anticoruptie, in dosarul in care procurorii cerceteaza un schimb de terenuri intre Ministerul Apararii si europarlamentarul George Becali.

Babiuc a venit la DNA pentru a lua la cunostinta de expertiza facuta de procurorii anticoruptie in acest dosar. Fostul ministru a declarat, la iesire, ca a avut obiectiuni in privinta expertizei.

In urma cu aproximativ doua saptamani, pe 4 februarie, europarlamentarul George Becali s-a prezentat la Directia Nationala Anticoruptie in dosarul privind schimburile de terenuri cu Ministerul Apararii Nationale(MApN) si a declarat, la iesire, ca i s-a adus la cunostinta expertiza in cazul tranzactiilor pe care le-a facut cu MApN.

Intrebat care este concluzia acestei expertize, Becali a raspuns amuzat ca "rezulta acte de coruptie".

Conform presei, Becali si-a facut averea prin cumparari si schimburi de terenuri, efectuate in conditii ilegale, cu autoritatile romane.

In urma vanzarilor de terenuri, mai multe persoane s-au plans ca au fost inselate cu parcele care erau in curs de retrocedare si care au fost vandute lui Becali.

In luna mai 2006, procurorul Dan Voinea a redeschis dosarul schimbului de terenuri dintre Gigi Becali si MApN, dupa ce procurorul Silviu Boeru decisese sa claseze scandalul prin scoaterea de sub urmarire penala a celor 11 persoane cercetate in cauza.

In acest dosar, Gigi Becali era acuzat de complicitate la abuz in serviciu, abuz pe care l-ar fi savarsit fostul ministru PD al Apararii, Victor Babiuc, cativa generali de armata si primarul din Stefanestii de Jos.

Generalii au fost acuzati ca l-au ajutat pe Gigi Becali sa schimbe, in anii 1995-1997, un teren din comuna Stefanestii de Jos, din judetul Ilfov, cu unul similar ca dimensiuni, dar mult mai scump, situat in comuna Voluntari, din acelasi judet Ilfov, una dintre cele mai scumpe zone din marginea Capitalei.

La vremea respectiva, generalii si-au motivat decizia prin intentia de a construi in Stefanesti o locatie militara importanta, care, de fapt, n-a fost ridicata niciodata.

Becali a fost cercetat, de asemenea, si pentru o donatie de 100 de milioane de lei.

Conform procurorilor anticoruptie, pe vremea cand MApN era condus de Victor Babiuc, Becali a trimis unuia din generalii cu care negocia schimburile de terenuri o sacosa cu 100 de milioane de lei. Suma a primit eticheta de donatie, insa sacosa a fost trimisa inapoi lui Becali in momentul in care DNA a declansat ancheta in acest caz.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciucă, convins că România nu poate fi luată prin suprindere de un atac: Sunt planuri deja coordonate şi reacţia nu trebuie să ne genereze temeri
Ciucă, convins că România nu poate fi luată prin suprindere de un atac: Sunt planuri deja coordonate şi reacţia nu trebuie să ne genereze temeri
Nicoale Ciucă a declarat duminică seara, 14 aprilie, că nu există posibilitatea ca România să fie luată prin surprindere de un eventual atac. Președintele Senatului a precizat că în...
Execuție la vârful AUR. George Simion anunță că-l suspendă pe Marius Lulea după scandalul cu Cosmin Gușă la Primăria Capitalei
Execuție la vârful AUR. George Simion anunță că-l suspendă pe Marius Lulea după scandalul cu Cosmin Gușă la Primăria Capitalei
George Simion a anunțat duminică seara, 14 aprilie, la Realitatea Plus, că-l va suspenda pe prim-vicepreședintele AUR Marius Lulea după ce s-a opus unei candidaturi a lui Cozmin Gușă la...
#Victor Babiuc expertiza DNA, #Victor Babiuc DNA dosar Becali , #stiri Victor Becali
Comentarii
Poza vestala
vestala
rank 5
Poza homo.politicus
homo.politicus
rank 3