Europarlamentar PSD, dupa donatia Rusiei: Aveam schimburi fratesti cu sovieticii, ei ne luau petrolul si noi le dadeam graul

Marti, 27 Septembrie 2016, ora 13:49
7744 citiri
Europarlamentar PSD, dupa donatia Rusiei: Aveam schimburi fratesti cu sovieticii, ei ne luau petrolul si noi le dadeam graul
Foto: Ziare.com

Europarlamentarul PSD Victor Bostinaru, vicepresedinte al grupului S&D din Parlamentul European, se declara revoltat de videoclipul realizat de Ambasada Rusiei din Bucuresti referitor la Cumintenia Pamantului pe care il numeste "o manipulare specifica propagandei din epoci apuse".

"Am luat act cu revolta si uimire de pozitia exprimata de catre Ambasada Federatiei Ruse la Bucuresti in videoclipul referitor la Cumintenia Pamantului. Dincolo de incorectitudinea flagranta din continutul acestuia, dincolo de tenta de manipulare specifica propagandei din epoci apuse, videoclipul induce prin continutul sau mesaje de umilire si de dispret la adresa Romaniei si a romanilor.

Amabasada Rusiei ar trebui sa ne spuna adevarul despre tezaurul si arhiva istorica a Romaniei acaparate de catre Rusia tarista si apoi de catre continuatoarele acesteia", scrie Bostinaru intr-un comunicat de presa.

Europarlamentarul citeaza "parerea tatalui sau" despre asa-zisa cooperare romano-sovietica, pe care o considera "cea mai buna descriere" a relatiei dintre Romania si Rusia: "Aveam cu sovieticii schimburi fratesti, ei ne luau petrolul si noi le dadeam graul".

Bostinaru il acuza pe presedintele Klaus Iohannis ca nu reactioneaza la aceasta situatie si ca "se ocupa doar de instaurarea controlului complet asupra serviciilor secrete" si ii cere ministrului de Externe "sa iasa din tacerea diplomatica".

Ambasada Rusiei anunta o contributie "modesta" pentru Cumintenia Pamantului, de 100 de euro, intr-un clip-replica la cel realizat de Papaya Advertising, care face referire la instaurarea comunismului, reprezentanta diplomatica sustinand ca Romania s-a reconstruit economic si social cu ajutorul Uniunii Sovietice.

"Istoria adevarata n-a fost scrisa de actori pe un platou de filmare. Istoria adevarata a fost scrisa cu sange pe campul de lupta. Primul Razboi Mondial - armata rusa si armata romana lupta impreuna pentru independenta Romaniei. Al Doilea Razboi Mondial - armata sovietica si armata romana lupta impreuna pentru independenta Europei.

Industrializarea Romaniei - Romania se reconstruieste economic si social cu ajutorul Uniunii Sovietice. Copiii trebuie sa invete istoria adevarata. Ambasada Federatiei Ruse in Romania doneaza pentru Cumintenia Pamantului. Romania trebuie sa isi recupereze valorile, copiii trebuie sa invete istoria adevarata", se arata in videoclipul ambasadei.

#Bostinaru Brancusi Cumintenia Pamantului, #Rusia donatie Cumintenia Pamantului, #Rusia clip Cumintenia Pamantului , #stiri Victor Bostinaru