Aberatia zilei: Avocatul socat si bietul Oprescu

Joi, 24 Septembrie 2015, ora 14:36
12068 citiri
Aberatia zilei: Avocatul socat si bietul Oprescu
Foto: B1 TV

Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, se trezeste din cand in cand, socat de ce aude pe la televizor ca se mai intampla in Romania, dar interesul lui pare sa aiba si un pic de culoare politica, cu bataie spre rosu.

La inceputul acestui an, cand toata presa relata despre traumele fizice indurate in arestul preventiv de Gheorghe Stefan Pinalti, Victor Ciorbea n-auzea, nu vedea, nu vorbea. Fostul primar PDL suferea de boli grele, conform documentelor medicale prezentate de gandul.info, dar asta nu a fost un motiv sa fie tratat preferential sau sa scape de arest, decat dupa luni bune petrecute in spatele gratiilor.

Zilele acestea, Sorin Oprescu, primarul Capitalei arestat pentru luare de mita, se zbate sa iasa din "beciul domnesc" invocand reteta preferata de pesedisti precum Constantin Nicolescu, Nicusor Constantinescu sau Mircea Cozma - problemele medicale.

La corul de bocitoare si fani care-i plang de mila lui Oprescu pe ecranele televizoarelor de partid s-a alaturat de bunavoie si Victor Ciorbea, care s-a declarat "socat" de faptul ca primarului suspendat al Capitalei nu i s-ar respecta dreptul la sanatate prevazut de Constitutie.

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu in cazul lui Oprescu si a inceput o ancheta: Am ramas socat

Mai mult, Avocatul Poporului a anuntat, joi, ca se duce val vartej peste sefii din Arestul Capitalei.

"Am dispus sa efectuam mai mult decat o ancheta, si anume o vizita (...). In foarte scurt timp, se vor deplasa la Arestul Capitalei doi reprezentanti ai institutiei noastre, un medic si un reprezentant al unei organizatii nonguvernamentale specializate. Se va discuta cu domnul Oprescu, in primul rand sa vedem care e situatia, se face o prima apreciere de catre medicul care va face parte din componenta acestei echipe.

Se va discuta cu conducerea Arestului si se vor face verificari. I-am prevenit pe cei din conducere ca vor avea aceasta vizita", a spus Ciorbea, desi declarase anterior ca vizita ar fi trebuit sa fie, conform legii, inopinata.

Victor Ciorbea este surd si mut in fata abuzurilor de tot felul comise de Guvernul Ponta, desi acestea fac parte din obiectul sau de activitate. Din acest motiv i s-a cerut demisia de nenumarate ori, mai ales dupa ce a fost rugat, presat, impins sa conteste Ordonanta Traseistilor si nu a facut-o, iar ulterior Curtea Constitutionala i-a dat o palma peste ceafa.

In schimb, Victor Ciorbea pare sa aiba o atractie deosebita pentru ceea ce se intampla in spatele gratiilor, cele mai multe dintre sesizarile facute in 2015 fiind legate de acest domeniu.

In cazul lui Sorin Oprescu, situatia este foarte limpede, dar nu si pentru Avocatul Poporului. Oprescu a fost transportat de doua ori la spital saptamana asta si s-a bucurat de atentia medicilor (chiar mai mult decat un pacient de rand, care asteapta cu orele la urgente...). Surse citate de presa au relatat ca nu are probleme foarte grave, doar afectiunile cronice cunoscute. In schimb, Sorin Oprescu, iubita sa si avocatul au sustinut la unison ca acestea s-au agravat si nu pot fi tratate in arest.

Chiar si in aceasta situatie, legea este clara si spune ce trebuie facut pentru ca dreptul la sanatate al unui arestat preventiv sa fie respectat.

"Urmare la solicitarea formulata de catre persoana arestata preventiv si incarcerata in arestul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, in data de 23.09.2015, in respectarea prevederilor art. 71 pct. 6 din Legea nr. 254/2013, factorii decizionali (CMDTA Doctor Nicolae Kretzulescu) au stabilit ca persoana in cauza poate fi examinata de catre un medic nominalizat expres, la locul de detinere, urmand ca personalul medical ce are in supraveghere persoanele retinute/arestate preventiv sa permita efectuarea acestui consult la nivelul cabinetului medical din interiorul Centrului de Retinere si Arestare Preventiva", se arata intr-un comunicat de presa al Politiei Capitalei transmis miercuri.

Sorin Oprescu nu va mai fi dus la Spitalul Militar

Totusi, in cazul in care starea de sanatate a lui Sorin Oprescu o va impune, medicul ce il are in supraveghere va decide asupra conduitei terapeutice de urmat, a mai precizat sursa citata. Punct.

Sorin Oprescu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile la data de 6 septembrie, dupa ce a fost retinut de procurorii DNA pentru luare de mita. De ce ar trebui el sa fie discriminat favorabil, adica sa beneficieze de un regim preferential fata de ceilalti arestati preventiv cu probleme de sanatate, e greu de inteles.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Decizia PSD și PNL de a renunța la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru primăria Bucureștiului a fost ironizată de toate partidele de opoziție. Mihai Enache, candidatul AUR la...
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
#Ciorbea Oprescu arestat perventiv, #Oprescu spital arest preventiv , #avocatul poporului