Avocatul Poporului, despre cei care-i cer demisia: Bieti oameni care nu stiu despre ce e vorba

Marti, 10 Ianuarie 2017, ora 12:03
31981 citiri
Avocatul Poporului, despre cei care-i cer demisia: Bieti oameni care nu stiu despre ce e vorba
Foto: Antena 3

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a comentat, marti, faptul ca in Bucuresti si mai multe orase din tara sunt organizate in aceasta saptamana proteste pentru demiterea sa, dupa ce a contestat la CCR legea care l-a impiedicat pe Liviu Dragnea sa fie premier pentru ca are o condamnare penala definitiva.

"Bieti oameni care nu stiu despre ce e vorba si nu au avut rabdarea si nici interesul sa citeasca exceptia despre care e vorba", le-a raspuns Ciorbea jurnalistilor care l-au intrebat de proteste.

Avocatul Poporului sustine ca el vrea doar ca principiile din legea care i s-a aplicat lui Liviu Dragnea sa se aplice tuturor inaltilor demnitari ai tarii.

"Eu am convingerea ca nicio persoana responsabila, de buna credinta, care a citit acea exceptie nu poate sa fie deranjata, fie ca e din Romania sau oriunde din lume, de faptul ca toti cei care fac parte din conducerea celor 3 puteri ale statului ar trebui sa indeplineasca aceleasi conditii de moralitate pentru a indeplini aceste functii de demnitate.

Toti cei care vorbesc si dau lectii de moralitate si constitutionalitate am convingerea ca nici n-au rasfoit acea exceptie", a mai spus Ciorbea.

In continuare, Ciorbea a sustinut ca, de fapt, contestarea sa are legatura cu faptul ca de cand a preluat aceasta functie a facut multe petitii si anchete si ca acest lucru ar fi deranjat.

"Am facut foarte multe sesizari din oficiu, anchete care deranjeaza. Daca asta deranjeaza, macar sa spuna asa, ca asta ii deranjeaza, dar sa te ascunzi dupa o exceptie care vrea acelasi nivel de moralitate pentru toti din conducerea tarii nu vad de ce ar deranja pe cineva din tara sau din lume. Problema e foarte simpla: am solicitat in esenta acelasi tratament juridic pentru toti cei care sunt in conducerea celor 3 puteri ale statului.

Daca acest principiu va fi imbratisat de CCR, atunci Parlamentul ar crea un cadru legislativ armonios. Toate aceste lucruri trebuie rezolvate in mod unitar, principial, cinstit, corect, cu liniste si fara atata patima si manipulare si dezinformare", a conchis Ciorbea.

Amintim ca Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a sesizat Curtea Constitutionala cu privire la Legea 90/2001, care le interzice persoanelor care au condamnari penale sa fie membri ai Guvernului. Din cauza acestei legi, seful PSD, Liviu Dragnea, nu a putut fi nominalizarea PSD pentru functia de premier.

Joia trecuta a fost lansata o petitie online prin care se cere demisia lui Victor Ciorbea. Pana acum s-au strans 137.000 de semnaturi.

Totodata, au fost anuntate si proteste in Bucuresti si in mai multe orase din tara pentru demiterea lui Ciorbea din functia de Avocat al Poporului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Victor Ciorbea reactie demisie proteste, #Ciorbea explicatii contestatie CCR lege Dragnea , #avocatul poporului