Avocatul Poporului, sesizat de Basescu cu privire la modificarea Legii Educatiei

Miercuri, 09 Iulie 2014, ora 19:22
1902 citiri
Avocatul Poporului, sesizat de Basescu cu privire la modificarea Legii Educatiei

Avocatul Poporului analizeaza daca sunt indeplinite conditiile constitutionale si legale pentru sesizarea Curtii Constitutionale cu privire la prevederile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 49/2014 privind instituirea unor masuri in domeniul educatiei, cercetarii stiintifice si pentru modificarea unor acte normative.

Potrivit unui comunicat al acestei institutii, remis miercuri, Avocatul Poporului a fost sesizat in zilele de 4, 7, 8 si 9 iulie de presedintele Traian Basescu, deputatul Raluca Turcan, Adrian Gavrilescu si Matei Gulea, precum si Alina Mungiu Pippidi, Societatea Academica din Romania si Alianta pentru o Romanie Curata cu solicitarea de sesizare a Curtii Constitutionale cu exceptia de neconstitutionalitate a OUG mentionate.

Victor Ciorbea asteapta sa fie sesizat cu privire la OUG pe Educatie. Constitutia spune altceva

Solutia pe care o va adopta Avocatul Poporului, va fi postata pe site-ul institutiei Avocatul Poporului, precizeaza sursa citata.

Presedintele Traian Basescu i-a adresat pe 4 iulie lui Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, o scrisoare in care ii solicita sa sesizeze Curtea Constitutionala in legatura cu OUG 49/2014 privind instituirea unor masuri in domeniul educatiei, cercetarii stiintifice si pentru modificarea unor acte normative.

Basescu: Ordonanta de modificare a Legii educatiei face din Educatie un chiosc de diplome

In scrisoarea postata pe site-ul Administratiei Prezidentiale se sustinea ca ordonanta de urgenta mentionata a fost data cu incalcarea prevederilor constitutionale referitoare la emiterea ordonantelor de urgenta. Astfel, seful statului i-a solicitat Avocatului Poporului sa analizeze posibilitatea de a-si exercita competenta "de a sesiza direct Curtea Constitutionala cu exceptia de neconstitutionalitate a ordonantei de urgenta".

OUG nr. 49/2014 privind modificarile si completarile la Legea Educatiei nr. 1/2011 a fost adoptata in sedinta de guvern din data de 26 iunie si publicata in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 486 din data de 30 iunie.

#Victor Ciorbea sesizat lege Educatie, #Avocatul Poporului lege educatie, #Victor Ciorbea Traian Basescu , #avocatul poporului
Comentarii