Avocatul Poporului, sesizat in legatura cu dosarele Revolutiei

Joi, 13 Noiembrie 2014, ora 16:20
2210 citiri
Avocatul Poporului, sesizat in legatura cu dosarele Revolutiei
Foto: Asociatia "21 Decembrie 1989"

Avocatul Poporului Victor Ciorbea a anuntat, joi, ca va analiza "cu rapiditate" o solicitare primita de la Asociatia "21 Decembrie 1989", care i-a cerut sa sesizeze Curtea Constitutionala in legatura cu dosarele Revolutiei din 1989.

O delegatie a Asociatiei "21 Decembrie 1989" s-a intalnit miercuri cu Avocatul Poporului, Victor Ciorbea. In cadrul discutiei, membrii ascociatiei s-au aratat nemultumiti de faptul ca, in urma unor modificari de legislatie, urmarirea penala in cazul evenimentelor de la Revolutie ar trebui realizata de Parchetul Militar.

Romania pierde inca un proces la CEDO: Cat trebuie sa platim unor revolutionari

Reprezentantii revolutionarilor i-au solicitat lui Victor Ciorbea sa sesizeze CCR cu privire la articolului 56 din Noul Cod de Procedura Penala, informeaza un comunicat postat pe site-ul Avocatului Poporului.

Articolul respectiv se aplica din februarie 2014 si prevede ca, in cazul unor evenimente in care sunt implicati atat civili cat si militari, urmarirea penala este realizata de catre Parchetul Militar.

Pana la 1 februarie, legea prevedea ca in astfel de cazuri ancheta era condusa de procuratura civila.

Drept raspuns la solicitarea Asociatiei "21 Decembrie 1989", Victor Ciorbea i-a asigurat ca "reprezentantii institutiei vor analiza cu rapiditate solicitarea petentilor si vor furniza in cel mai scurt timp posibil un raspuns, in conformitate cu prevederile legale", se mai arata in comunicatul citat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Avocatul Poporului sesizare revolutionari, #dosar revolutionari CCR, #Ciorbea intalnire revolutionari , #avocatul poporului