CCR a declarat neconstitutionala legea migratiei primarilor: Se cere revocarea lui Ciorbea

Miercuri, 17 Decembrie 2014, ora 19:09
11162 citiri
CCR a declarat neconstitutionala legea migratiei primarilor: Se cere revocarea lui Ciorbea

Europarlamentarul Monica Macovei cere Parlamentului sa il revoce pe Victor Ciorbea din functia de Avocat al Poporului pentru ca a refuzat sa atace la Curtea Constitutionala ordonanta care a permis migratia alesilor locali, ordonanta declarata astazi neconstitutionala.

"Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, a refuzat sa atace ordonanta de urgenta care a permis migratia primarilor pentru 45 de zile, iar astazi Curtea Constitutionala a decis ca aceasta OUG incalca Constitutia. (...)

I-am solicitat lui Victor Ciorbea, chiar in ziua in care a fost emisa de Guvernul Ponta aceasta ordonanta neconstitutionala, sa o atace la Curtea Constitutionala. Ciorbea a refuzat, iar daca ar fi actionat cum i-am cerut, astazi nu mai eram in situatia in care timp de 45 de zile s-a aplicat o lege neconstitutionala", a scris pe Facebook Monica Macovei.

CCR a respins legea migratiei primarilor: E neconstitutionala

Fostul ministru al Justitiei este convins ca dupa decizia CCR de astazi, "alesii locali care au migrat in aceste 45 de zile ar trebui sa-si piarda mandatele".

Monica Macovei il acuza pe Victor Ciorbea ca a refuzat sa isi exercite atributiile, motiv pentru care trebuie revocat de Parlament.

"Victor Ciorbea a demonstrat ca este avocatul de casa al PSD, si nu Avocat al Poporului. Prin refuzul de a contesta aceasta ordonanta, Ciorbea a permis Guvernului Ponta sa faca comert cu primari, cu intentia comercializarii voturilor. (...)

Avocatul Poporului trebuie sa fie ales prin vot direct de romani, asa cum sustin de multa vreme. Pana la modificarea Constitutiei in acest sens, solicit Parlamentului sa il revoce pe Victor Ciorbea", mai sustine Monica Macovei.

Ciorbea are un raspuns pe OUG privind migratia primarilor: Nu e de competenta sa

Cum s-a aparat Victor Ciorbea in fata Comisiei Europene

Cu doar cateva luni inainte de alegerile prezidentiale, Guvernul Ponta a adoptat Ordonanta de Urgenta 54/2014 prin care a suspendat timp de 45 de zile legea in vigoare si a permis alesilor locali sa migreze la ce partid doresc fara sa isi piarda mandatele.

Presedintele tarii, partidele de opozitie si reprezenantii societatii civile i-au solicitat in mod repetat lui Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, sa sesizeze Curtea Constitutionala cu privire la neconstitutionalitatea ordonantei, el fiind singurul in masura, dar Victor Ciorbea a refuzat.

PNL a dat in judecata Guvernul Ponta si a cerut instantei sa anuleze mandatele primarilor care au migrat la alte partide.

PNL asteapta incetarea mandatelor primarilor care au migrat, dupa decizia CCR

Legea de aprobare a ordonantei a fost adoptata recent de Parlament si imediat a fost contestata la CCR, care a declarat-o astazi neconstitutionala, cerand Parlamentului sa ia masurile necesare pentru indreptarea situatiei.

C.B.

Citeste si:
Ce spune Dan Vîlceanu despre Pilonul II de pensii: ”Ar fi neconstituţional să nu îl laşi pe cetăţean să aibă acces la propria proprietate”
Ce spune Dan Vîlceanu despre Pilonul II de pensii: ”Ar fi neconstituţional să nu îl laşi pe cetăţean să aibă acces la propria proprietate”
Ministrul Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a declarat vineri, 21 ianuarie, că nu există în PNRR prevederea conform căreia românii vor primi eșalonat banii din Pilonul II de pensii....
Vlad Voiculescu a devenit tată. Prima fotografie a fetiței născute de Laura Ștefănuț: ”Bun venit, Clara Maria! Să fii bine și să faci bine în jurul tău!”
Vlad Voiculescu a devenit tată. Prima fotografie a fetiței născute de Laura Ștefănuț: ”Bun venit, Clara Maria! Să fii bine și să faci bine în jurul tău!”
Fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu și Laura Ștefănuț au devenit părinții unei fetițe, pe 14 ianurie 2022. Anunțul a fost făcut de proaspăta mămică vineri, 21 ianuarie....