Ciorbea ii da replica lui Basescu: Nu-si aminteste cand ii spuneam ca este foarte docil ca subaltern

Joi, 03 Iulie 2014, ora 18:15
6434 citiri
Ciorbea ii da replica lui Basescu: Nu-si aminteste cand ii spuneam ca este foarte docil ca subaltern

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat, joi, ca probabil presedintele nu a inteles contextul discutiilor cand a vorbit despre bugetul AP sau afirmatiile au fost "facute in gluma, pentru nestiutori", precizand ca banii alocati sunt pentru respectarea unei obligatii asumate de Romania in 2009.

"Cred ca domnul presedinte nu a inteles contextul in care discutam. Nu e vorba de alocari bugetare, ba dimpotriva, in anul acesta noi ne-am obligat sa facem munca voluntara cu acelasi personal, fara sa angajam pe nimeni si doar sa incheiem cateva contracte de colaborare in limitele bugetului avut.

Sa punem in miscare Mecanismul National de Prevenire a Torturii in locurile de detentie este obligatia Romaniei asumata inca din 2009, cand Parlamentul a ratificat Protocolul Aditional la Conventia pentru Combaterea Torturii. Deci ma surprinde o asemenea afirmatie, dar cred ca a fost facuta in gluma sau pentru nestiutori", a spus Ciorbea, intrebat cum comenteaza afirmatiile presedintelui Traian Basescu privind alocarile bugetare pentru Avocatul Poporului.

Basescu: Ordonanta de modificare a Legii educatiei face din Educatie un chiosc de diplome

Victor Ciorbea a explicat ca adoptarea unui act normativ in acest sens trebuia realizata intr-un interval de maxim trei ani de la data ratificarii, respectiv pana in anul 2012.

"Din pacate, nici in guvernele anterioare, nici in ultimul timp nu s-a gasit momentul potrivit. (...) Peste tot vom aparea cu bila neagra, si atunci probabil ca domnul presedinte sau altcineva ar fi criticat Guvernul sau autoritatile, sau institutia Avocatului Poporului ca nu au facut nimic in acest sens. Or nu e cazul, tocmai s-au facut dezbateri, au fost ani in sir, au fost nenumarat proiecte, in final s-a reusit sa se ajunga la aceasta ordonanta de urgenta a Guvernului", a mai spus Victor Ciorbea.

Ciorbea: Afirmatiile lui Basescu nu pot fi decat o gluma

In ceea ce priveste afirmatiile potrivit carora institutia Avocatului Poporului nu a atacat ordonanta care modifica Legea educatiei, Victor Ciorbea a aratat ca nu au fost primite sesizari in legatura cu aceasta ordonanta de urgenta pana acum, astfel incat institutia nu poate actiona decat in cadrul constitutional si legal stabilit.

"Problema e ca domnia sa nu-si mai aminteste de vremurile cand imi era subaltern si cand eu spuneam ca este foarte docil in calitate de subaltern. De aceea a vrut sa-mi raspunda cu aceeasi moneda. Altfel, nu poate fi decat o gluma. Nu am primit sesizari in legatura cu aceasta OUG pana acum, asa incat noi nu putem actiona decat in cadru constitutional si legal stabilit. Nu pot sa dau replici politice la niste atacuri politice. Nu e cazul" a mai spus Ciorbea.

Bacalaureat: Sesiune speciala in primavara si meditatii platite de stat pentru nepromovati

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca Victor Ciorbea este cel mai fericit Avocat al Poporului, date fiind alocarile bugetare de care se bucura, seful statului mentionand ca acesta nu va afecta, din slugarnicie, actele Guvernului.

Seful statului l-a criticat pe Victor Ciorbea pentru ca nu a atacat Ordonanta pentru modificarea Legii Educatiei, precizand ca "marele fost sindicalist" este "docil, supus politic si (...) il cumperi cu facilitati".

Presedintele a declarat ca nu se poate spune ca suprematia Constitutiei este realizata, atata vreme cat guvernele abuzeaza de ordonante de urgenta si atat timp cat au un Avocat al Poporului, singurul care poate ataca ordonante de urgenta care este supus politic sau pe care il cumperi cu facilitati de ultima ora, cum s-a intamplat in sedinta de Guvern trecuta.

Citește și:
Sorin Grindeanu, somat să oprească „petrecerea cu muzică şi brânzeturi fine” din trenul regal pe 1 decembrie. „Blasfemie lăutărească”
Sorin Grindeanu, somat să oprească „petrecerea cu muzică şi brânzeturi fine” din trenul regal pe 1 decembrie. „Blasfemie lăutărească”
Liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, îi cere ministrului Transporturilor să stopeze o petrecere privată, cu muzică lăutărească, ce ar urma să fie organizată în vagoanele...
Funcția obținută de Marcel Ciolacu în rândul social-democraților europeni. „Acest post mă onorează”
Funcția obținută de Marcel Ciolacu în rândul social-democraților europeni. „Acest post mă onorează”
Liderul social-democrat Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, 26 noiembrie, că numirea sa ca vicepreşedinte al Internaţionalei Socialiste la nivelul Europei Centrale şi de Est reprezintă o...