Ciorbea se plange de sediul Avocatului Poporului: Unii angajati lucreaza in pod, altii intr-o bojdeuca

Marti, 19 Aprilie 2016, ora 18:51
2306 citiri
Ciorbea se plange de sediul Avocatului Poporului: Unii angajati lucreaza in pod, altii intr-o bojdeuca
Foto: Arhiva Ziare.com

Avocatul Poporului a ridicat, marti, la Parlament, problema sediului institutiei, afirmand ca aceasta nu a fost rezolvata, iar angajatii isi desfasoara activitatea in "conditii dramatice", parte dintre acestia "intr-o bojdeuca".

"Am facut mentiune si la data cand am depus raportul (...) despre faptul ca nu avem un sediu adecvat. Iar situatia a devenit de-a dreptul dramatica, pentru ca, intre timp, am angajat oamenii aceia care lucreaza la domeniul pentru prevenirea torturii. (...)

Unii lucreaza intr-un pod la 50 de grade vara si la nu stiu cate grade minus iarna", a declarat Victor Ciorbea, in cadrul dezbaterilor din comisiile juridice reunite al Camerei Deputatilor si Senatului, in care s-au discutat rapoartele de activitate ale Avocatului Poporului pe anii 2013 si 2014.

Potrivit lui Ciorbea, angajatii care lucreaza in domeniul de prevenire a torturii isi desfasoara activitatea "intr-o bojdeuca, la propriu, in curtea interioara (a institutiei - n.red.) ". "Situatia este dramatica, realmente", a sustinut acesta.

Victor Ciorbea, avizat de comisiile juridice pentru functia de Avocat al Poporului

Ciorbea a vorbit si despre necesitatea unor "mici modificari" la legea de organizare si functionare a Avocatului Poporului - Legea 35/1997, rezultate din activitatea practica a institutiei si, mai ales, din activitatea mecanismului de prevenire a torturii.

Senatorul PNL Marinica Dinca a intervenit in cadrul dezbaterilor si a cerut demisia lui Victor Ciorbea din functia de Avocat al Poporului pentru ca in activitatea sa a inregistrat, "cu succes, trei mari insuccese".

Avocatul Poporului, dat in judecata

La finalul dezbaterilor, parlamentarii din cele doua comisii juridice au avizat cu majoritate de voturi rapoartele de activitate pe 2013 si 2014 ale Avocatului Poporului.

In cadrul aceleiasi sedinte au fost avizate si rapoartele de activitate pe 2013 si 2014 ale AEP, un alt raport AEP privind alegerile pentru presedintele Romaniei din 2014, rapoartele de activitate ale CNCD pe 2013-2014, un raport al CSM privind starea justitiei pe 2011, rapoartele de activitate ale Consiliul Legislativ pe anii 2012, 2013, 2014 si cele ale CNSAS pe 2013-2014.

Raportul Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) nu a fost dezbatut si avizat intrucat reprezentantii institutiei nu au fost prezenti la sedinta.

Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#Ciorbea sediu Avocatul Poporului, #Ciorbea Avocatul Poporului, #Victor Ciorbea Avocatul Poporului sediu , #avocatul poporului