Copii batuti la gradinita: Avocatul Poporului s-a autosesizat

Luni, 28 Martie 2016, ora 21:31
2974 citiri
Copii batuti la gradinita: Avocatul Poporului s-a autosesizat

Avocatul Poporului s-a autosesizat cu privire la "posibile agresiuni exercitate asupra copiilor de la o gradinita din Capitala", a transmis printr-un comunicat de presa, luni, Avocatul Poporului.

Potrivit unui comunicat, dupa ce au aparut informatii in presa cu privire la directoarea unei gradinite private, care a fost filmata de camerele de supraveghere batand copiii pe care ii avea in grija, "Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la posibile agresiuni exeritate asupra copiilor de la o gradinita particulara din Bucuresti".

"Din articolele de presa reiese ca directoarea respectivei gradinite este acuzata ca ar fi agresat mai multi copii, agresiuni care au fost surprinse de camerele de supraveghere", se mai spune in comunicat.

Totodata, potrivit materialelor aparute in presa, "purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al municipiului Bucuresti a declarat ca gradinita in cauza nu este acreditata si autorizata".

De asemenea, conform unui comunicat al Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, "din datele si probele administrate intr-o cauza, intemeiata pe sesizarile a doua persoane, a rezultat presupunerea rezonabila ca directorul unei institutii particulare de invatamant prescolar a exercitat acte de violenta asupra a doi minori inscrisi in programul de invatamant".

Directoarea unei gradinite private din Capitala a fost filmata de camerele de supraveghere batand copiii pe care ii avea in grija, iar doi parinti au depus plangere la Sectia 17 de Politie din Sectorul 5.

Copii batuti la o gradinita ilegala dintr-un cartier de lux din Bucuresti

Directoarea Ioana Neagu de la gradinita Flipper, care functioneaza fara autorizatie din partea Agentiei Romane de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Preuniversitar (ARACIP), a fost prinsa de camerele de supraveghere in timp ce batea copiii pe care ii avea in subordine. Inregistrarea video a ajuns in presa, iar doi parinti au facut deja plangere la Sectia 17 a Politiei Capitalei.

In imaginile filmate se vede cum femeia taraste un copil mic intr-un colt al scarilor si il bate. Copilul se zbate si reuseste sa scape din mainile agresorului, catarandu-se pe scara in maini si picioare, plangand. De asemenea, pe camere mai apare o scena in care femeia intra intr-o sala unde copiii dorm si il bruscheaza pe un micut, tarandu-l din pat de un brat, dupa care mai apuca cu violenta un alt copil si il trage din patutul lui.

Citeste si:
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Prețul carburanților a fost intens dezbătut de coaliția de guvernare, până ce s-a ajuns la soluția compensării cu 50 de bani (inițial fiind vorba de 1 leu). Mulți dintre politicienii care...
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un politician român spune că i-au ajuns două mandate de deputat în Parlamentul României și nu mai vrea să candideze pentru această funcție în 2024. Nu se lasă însă de politică....