Petitie online adresata Avocatului Poporului: Nu stam impasibili la distrugerea invatamantului

Marti, 15 Iulie 2014, ora 18:32

   

Petitie online adresata Avocatului Poporului: Nu stam impasibili la distrugerea invatamantului
PNL a lansat marti o petitie online prin care i se cere Avocatului Poporului sa atace noua Lege a Educatiei la Curtea Constitutionala si a anuntat totodata ca parlamentarii liberali vor redacta si o motiune simpla prin care, la inceputul sesiunii parlamentare din toamna, vor solicita demisia ministrilor Remus Pricopie si Mihnea Costoiu.

"PNL se solidarizeaza astfel cu societatea civila in demersul de contestare a OUG nr.49/2014 si face un apel la cetateni sa semneze aceasta petitie pentru a arata Guvernului Ponta ca vocea contestatarilor nu poate fi ignorata. Numai printr-un efort conjugat intre clasa politica si societatea civila vom reusi, speram, sa-l convingem pe Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, sa conteste la Curtea Constitutionala noua lege", se arata intr-un comunicat remis presei de PNL.

Guvernul a modificat Legea educatiei, sfidand Constitutia si Parlamentul - Interviu

Liberalii mai spun ca, prin lansarea petitiei, vor sa traga un semnal de alarma in ce priveste Ordonanta de Urgenta nr. 49/2014, considerand ca "numeroase" prevederi ale acesteia contravin Constitutiei, intrucat afecteaza drepturi garantate de Legea fundamentala, cum este dreptul la educatie, fara consultarea celor vizati direct de aceste schimbari.

Avocatul Poporului, sesizat de Basescu cu privire la modificarea Legii Educatiei

"Partidul National Liberal nu va asista impasibil la distrugerea totala a invatamantului romanesc si, la inceputul sesiunii parlamentare din aceasta toamna, va redacta o motiune simpla prin care va cere demisia ministrilor Pricopie si Costoiu", se mai precizeaza in comunicatul PNL.
Sursa: AGERPRES

Articol citit de2248 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
alexandrina
rank 5
Acum sa te vad,D-le Ciorbea !
Esti de partea hotilor sau de partea dreptatii ?
Ca tare te dadeai grozav cand ii criticai pe cei ce au furat puterea in Romania, dar fara educatie si sanatate vom fi ultimii oameni.Sa vedem ce ne demonstrezi ca avocat al POPORULUI!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor