PNL ii cere lui Ciorbea sa sesizeze CCR pe "revolutia fiscala". Altfel, ii face plangere penala

Vineri, 10 Noiembrie 2017, ora 18:08
8277 citiri
PNL ii cere lui Ciorbea sa sesizeze CCR pe "revolutia fiscala". Altfel, ii face plangere penala
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a precizat, vineri, ca dupa ce ordonanta care modifica Codul Fiscal va fi publicata in Monitorul Oficial, partidul va sesiza Avocatul Poporului pentru a ataca OUG la CCR, adaugand ca, daca nu isi indeplineste atributiile legale, Victor Ciorbea s-ar putea alege cu plangere penala.

"Vad ca OUG nu era atat de urgenta. Pentru ca nici pana astazi nu este publicata in Monitorul Oficial, motiv pentru care nu putem sa facem primul pas pe care l-am anuntat, si anume sesizarea Avocatului Poporului pentru atacarea la CCR.

Asteptam publicarea ordonantei in Monitorul Oficial, dupa care a doua zi vom ataca la Avocatul Poporului pentru a-i solicita sa sesizeze CCR. Sunt convins ca nu vom fi singurii care vom sesiza Avocatul Poporului, vor fi si sindicate si patronate", a sustinut Orban.

Citeste si: "Revolutia fiscala" incalca Constitutia, sustin sindicalistii din BNS: Va fi sesizat Avocatul Poporului.

Intrebat daca mai are incredere in Victor Ciorbea, Orban a raspuns ca acesta are obligatia de a apara drepturile cetatenilor romani.

"Victor Ciorbea a fost lider de confederatie sindicala. Deci poate isi aduce aminte ca a fost lider de sindicat si ca, in calitate de lider de sindicat, avea obligatiile sa apere drepturile angajatilor din sindicat. Astazi, are obligatia sa apere drepturile cetatenilor romani, pentru ca el este singura institutie din Romania care poate declansa controlul constitutional pe ordonante si pe ordonante de urgenta.

Daca nu isi va indeplini menirea si functia, in mod evident vom apela si la parghia pe care am anuntat-o, si anume utilizarea unei plangeri penale impotriva domnului Ciorbea", a spus presedintele PNL.

In luna iunie, Senatul, in calitate de camera decizionala, a adoptat o propunere legislativa initiata de Florin Iordache (PSD) si Marian Neacsu (PSD), conform careia Avocatul Poporului va avea rang si indemnizatie de ministru si pensie egala cu a judecatorilor de la Curtea Constitutionala (CCR).

Comisie pentru organizarea de proteste

Pe de alta parte, Ludovic Orban a anuntat ca partidul va pregati o comisie de organizare a protestelor la adresa ordonantei care modifica Codul Fiscal, adaugand ca e posibila o astfel de manifestare si in ziua motiunii de cenzura.

"Vom stabili o comisie de organizare a tuturor actiunilor de protest pe care le vom face impotriva acestei harababuri fiscale declansate", a spus Orban.

Citeste si PNL depune motiune de cenzura impotriva Guvernului Tudose, pentru a opri "genocidul la adresa economiei Romaniei"

Intrebat ce presupune calendarul, Orban a raspuns: "Mi-e greu sa va spun acum. Cu siguranta vom organiza marsuri, mitinguri, e posibil si in ziua motiunii, inca nu am hotarat unde. Asta este o dezbatere. Deja am si discutat, voi propune o comisie de organizare care sa fie responsabila de coordonarea tuturor acestor actiuni de protest, dar si cu alte actiuni de protest care vor fi organizate de societate prin grupuri organizate, indiferent daca sunt patronate, sindicate, sau alte asociatii profesionale sau alte organizatii ale societatii civile".

Totodata, liderul liberal a sustinut ca PNL va organiza propriile manifestari, dar ca poate exista o coordonare cu sindicatele.

Intrebat daca s-a gandit la o prima data pentru un mars de protest, presedintele PNL a raspuns: "Va vom prezenta calendarul cand il vom adopta".

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „într-o ţară civilizată ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi...
#PNL Ciorbea ordonanta cod fiscal, #PNL comisie proteste ordonanta fiscala , #avocatul poporului