Traseismul, legalizat Avocatul Poporului, despre OUG privind migratia alesilor locali

Miercuri, 27 August 2014, ora 19:51
4057 citiri
Traseismul, legalizat Avocatul Poporului, despre OUG privind migratia alesilor locali
Foto: Facebook/Victor Ciorbea

Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, a declarat, miercuri, ca nu doreste sa se antepronunte pe tema OUG referitoare la migratia alesilor locali. Intrebat cum va reactiona institutia in ceea ce priveste aceasta ordonanta, el a spus ca deocamdata discutia e despre lucruri care "nu exista".

"Vorbim despre lucruri care nu exista deocamdata. Nu-mi cereti sa ma antepronunt, ca nu pot", a afirmat Ciorbea, conform Mediafax.

Guvernul merge inainte cu ordonanta: Alesii locali au 10 zile la dispozitie sa isi aleaga partidul

Intrebat daca Avocatul Poporului va face un demers sau daca va astepta ca partidele sa faca o contestatie a Ordonantei, Ciorbea a declarat: "In principal reactionam. Numai in cazuri deosebit de grave actionam. In rest, reactionam. Insa nu-mi cereti sa fac declaratii si sa ma antepronunt, ca nu e cazul, sincer".

Traseismul, legalizat Ludovic Orban acuza un grav derapaj de la democratie

Potrivit acestuia, Avocatul Poporului va studia OUG daca aceasta va fi adoptata de Guvern si va astepta si argumentele partidelor.

Guvernul se va reuni joi in sedinta pentru adoptarea mai multor ordonante de urgenta, printre care si cea prin care alesii locali au posibilitatea, timp de doua saptamani, sa isi aleaga partidul fara sa isi piarda mandatul.

#Victor Ciorbea Avocatul Poporului OUG alesi, #Avocatul Poporului OUG alesi locali, #traseism politic OUG Victor Ciorbea , #avocatul poporului