Violurile prezentate in presa i-au atras atentia lui Ciorbea: Vrea informatii de la CSM

Luni, 27 Iulie 2015, ora 22:44
2802 citiri
Violurile prezentate in presa i-au atras atentia lui Ciorbea: Vrea informatii de la CSM

Avocatul Poporului a solicitat Inspectiei Judiciare din Consiliul Superior al Magistraturii informatii despre cauze privind tinere sechestrate si violate, precum si eventualele masuri dispuse de anchetatori, facand referire la cazuri din judetele Olt si Gorj.

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu ca urmare a informatiilor aparute in presa, referitoare la cauze privind fapte cu violenta, respectiv despre sechestrarea si violarea unor tinere.

Inspectia Judiciara, sesizata dupa violul din Olt - unul dintre agresori e de la baza NATO Deveselu

Potrivit sursei citate, in presa au fost prezentate cazul unei tinere din comuna Rusanesti, judetul Olt, care ar fi fost violata de patru barbati chiar in ziua in care a implinit 18 ani, una din persoanele acuzate de savarsirea faptei avand calitatea de militar, cazul unei adolescente din Targu Jiu, de 16 ani, care ar fi fost violata si sechestrata de un avocat, in urma cu un an si cazul unei minore de 17 ani, din judetul Gorj, care ar fi fost violata de doi tineri.

"In vederea identificarii unor posibile incalcari de drepturi si libertati cetatenesti, Avocatul Poporului a solicitat Inspectiei Judiciare din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii sa ii comunice informatiile pe care le detine privind noile cazuri prezentate de mass-media si daca au fost dispuse masuri in legatura cu acestea", arata luni Avocatul Poporului, intr-un comunicat de presa.

Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat Inspectia Judiciara in cazul dosarului privind violarea unei tinere din judetul Olt de catre patru barbati din Deveselu, printre care si un militar de la baza din localitate.

"Ca urmare a informatiilor lansate in spatiul public referitoare la cazul de agresiune sexuala din judetul Olt, domnul judecator Marius Badea Tudose, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, a sesizat Inspectia Judiciara in vederea identificarii cauzei si efectuarii de verificari potrivit art. 74 alin. 1 lit. c din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicata cu modificarile si completarile ulterioare", potrivit CSM.

Violul de la Vaslui: Protopopul indeamna victima si violatorii sa se duca la spovedanie

Patru barbati din judetul Olt, printre care si un militar de la baza din comuna Deveselu, sunt acuzati ca, in 15 iunie, ar fi fortat o tanara de 18 ani sa intretina cu ei relatii sexuale, dupa ce ar fi sechestrat-o pe un camp, au declarat pentru MEDIAFAX surse din Politie.

Dosarul, aflat initial la Parchetul Judecatoriei Caracal, a fost inaintat Parchetului Militar Bucuresti.

Tanara a depus plangere la Politie in 16 iunie, ea spunandu-le anchetatorilor ca mergea la o intalnire, alaturi de o prietena, cand s-a intalnit cu un cunoscut din Deveselu, care s-a oferit sa le duca in localitate cu masina. Ulterior, barbatul ar fi oprit masina in camp si, impreuna cu trei prieteni pe care i-a chemat acolo, ar fi violat-o pe tanara.

In 23 iulie, Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat Inspectia Judiciara in cazul unui alt dosar, din 2013, de la Parchetul Giurgiu, in care initial a fost inceputa cercetarea pentru violarea unei fete de 14 ani de catre sase tineri, apoi fapta a fost schimbata in intretinere de acte sexuale cu un minor.

Dosarul a fost deschis in ianuarie 2013, sase tineri cu varste cuprinse intre 17 si 20 de ani fiind atunci acuzati ca au agresat si violat o fata de 14 ani, la locuinta prietenului fetei, din comuna Roata de Jos, judetul Giurgiu. De peste doi ani si sase luni, dosarul este in cercetare, nefiind trimis in instanta.

Cauza a fost readusa in atentia opiniei publice in contextul in care se fac cercetari si s-au cerut verificari si in dosarul privind violarea unei tinere de 18 ani, de catre sapte tineri din localitatea vasluiana Valeni.

Citeste si:
Liderii PSD se laudă în partid că noul ministru al Digitalizării e mai apropiat de PSD decât de PNL. ”Omul lui Bolojan? Mai degrabă omul lui Pandele” - Surse
Liderii PSD se laudă în partid că noul ministru al Digitalizării e mai apropiat de PSD decât de PNL. ”Omul lui Bolojan? Mai degrabă omul lui Pandele” - Surse
O parte din liderii social-democrați susțin în interiorul partidului că Marcel Boloș, noul ministru instalat de PNL la Digitalizare, are conexiuni mult mai puternice cu PSD decât cu...
Consilierul local PMP care a amenințat o colegă de la USR a demisionat cu forța din partid. „Și dacă fac puşcărie, te bag în scaun cu rotile”
Consilierul local PMP care a amenințat o colegă de la USR a demisionat cu forța din partid. „Și dacă fac puşcărie, te bag în scaun cu rotile”
Consilierul local al PMP Dinu Gheorghe, implicat în amenințarea unei colege din Mogoşoaia, a demisionat din partid. „Consilierul local PMP implicat în altercaţia de la Mogoşoaia şi-a...