Victor Ciorbea renunta la ASF la doar cateva zile de la numire - Vrea sa fie Avocatul Poporului (Video)

Vineri, 11 Aprilie 2014, ora 11:49
2846 citiri
Victor Ciorbea renunta la ASF la doar cateva zile de la numire - Vrea sa fie Avocatul Poporului (Video)

Victor Ciorbea a renuntat la functia de membru neexecutiv al ASF, pentru care a fost votat in urma cu doar cateva zile, anuntand ca va candida pentru cea de Avocat al Poporului, cu sprijinul PSD.

El urma sa isi preia atributiile la 1 mai.

Victor Ciorbea a declarat, vineri, pentru Digi24 ca a renuntat la functia din ASF si este decis sa candideze la postul de Avocat al Poporului, de care se considera mai apropiat ca urmare a experientei sale indelungate in avocatura.

El a mai spus ca zilele acestea s-a ocupat de incheierea raporturilor cu Senatul, dupa ce si-a dat demisia pentru a putea accede in ASF. Ciorbea este convins ca PSD il va sustine pentru pozitia de Avocat al Poporului si spune ca exista si colegi din PNL care au afirmat ca ii vor da votul in plenul celor doua camere.

In urma cu o saptamana, Victor Ciorbea a fost ales de Parlament ca membru in ASF, desi nu indeplineste una dintre conditiile cerute - cei 9 ani de vechime in domeniu - motiv pentru care PDL a atacat la Curtea Constitutionala aceasta hotarare a Parlamentului.

PDL: Victor Ciorbea a fost numit ilegal in ASF! Cum numara Ciorbea cei 9 ani ceruti de lege

In urma deciziei de a renunta, Parlamentul se va reuni pentru a 11-a oara de la infiintarea institutiei pentru a decide un nou membru in ASF, dupa ce mai multi membri si-au pierdut functiile ca urmare a demisiilor sau problemelor in justitie.

Marti, Ciorbea a demisionat din Senat pentru a-si putea prelua functia in ASF. La scurt timp, au aparut pe surse informatii conform carora PSD l-ar sustine pentru functia de Avocat al Poporului, care este ocupata de un interimar inca din luna decembrie.

Victor Ciorbea, sprijinit de PSD pentru a deveni Avocatul Poporului - surse

Atunci, Crisu Anastasiu a anuntat ca demisioneaza din motive personale, iar Parlamentul a numit-o pe Ecaterina Teodorescu interimar, aceasta fiind singurul vicepresedinte dintre cei patru care are studii economice, nu juridice, motiv pentru care PDL a atacat numirea la CCR, dar a sesizarea a fost respinsa.

Avocatul Poporului interimar, in conflict cu legea fundamentala? Ce spune Constitutia

Mandatul de Avocat al Poporului este de 5 ani si poate fi reinnoit o singura data. Legea nu prevede o durata maxima pentru interimat, dar Valeriu Zgonea declara la finalul anului trecut ca un nou Avocat al Poporului cu puteri depline va fi votat la inceputul sesiunii parlamentare din 2014, adica la inceputul lui februarie, ceea ce nu s-a intamplat.

Citeste si:
Ciolacu, despre pensiile speciale ale primarilor: „Cea mai bună soluţie în acest moment este prorogarea. Pentru un an de zile”
Ciolacu, despre pensiile speciale ale primarilor: „Cea mai bună soluţie în acest moment este prorogarea. Pentru un an de zile”
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că la şedinţa de luni, 6 decembrie, a coaliţiei de guvernare, s-a discutat despre pensiile speciale de care aleşii locali ar urma să beneficieze....
Unul dintre cei mai aprigi susținători ai lui Cîțu îl compară acum cu Orban. „Eu l-am sfătuit să facă un pas în spate”
Unul dintre cei mai aprigi susținători ai lui Cîțu îl compară acum cu Orban. „Eu l-am sfătuit să facă un pas în spate”
Unul dintre politicienii care l-au sfătuit pe Florin Cîțu să facă un pas în spate, în negocierile cu cei de la PSD, spunând că, dacă ar fi insistat să rămână premier, ar fi fost...
Comentarii
Constant
rank 5
Nu ma intereseaza ce vrea Ciorbea sau Ponta.
Marin2134
rank 5
Nu-i oricine. E un fost Premier. Succes.