Victor Ciutacu: Daca eu m-am dus la Comisie, sa se duca si Udrea

Marti, 11 August 2009, ora 14:16
3658 citiri
Victor Ciutacu: Daca eu m-am dus la Comisie, sa se duca si Udrea

Jurnalistul Victor Ciutacu, redactor-sef la "Jurnalul National", a declarat marti, dupa ce a fost audiat de Comisia parlamentara ce ancheteaza modul in care au fost cheltuiti banii de la Ministerul Turismului, ca daca el a putut sa se prezeinte in fata parlamentarilor, cu atat de mai mult va trebui sa mearga si Elena Udrea.

"Imi place sa sper ca da", a spus Ciutacu pentru Ziare.com, intrebat daca, in opinia sa, Elena Udrea se va prezenta in fata Comisiei. "Daca reprezentantii unui ziar privat au putut sa participe, atunci nu vad de ce sa nu participe si doamna Udrea", a adaugat jurnalistul.

Ciutacu a povestit ca presedintele Comisiei Udrea, Ludovic Orban, l-a rugat sa prezinte tot ce a dus aceasta ancheta a "Jurnalului National" referitoare la contractele de la Ministerul Turismului, "de la resorturile care ne-au impins, daca a fost sau nu comanda politica, pana la elemente concrete".

Nu o sa ma creada nimeni, dar nu a fost o comanda politica

Jurnalistul a spus ca articolele despre Elena Udrea nu sunt o comanda politica, "desi nu o sa ma creada nimeni". Mai mult, nu ar fi avut cum sa fie asa deoarece el nu e "omul" nimanui, nici macar al lui Dan Voiculescu, desi este seful sau.

"Raspunsul meu a fost foarte clar: nu a fost o comanda politica. Nu fac parte din cercurile nimanui, nu fac parte din cercurile lui Dan Voiculescu", a spus Ciutacu.

In sprijinul acestor afirmatii, el a povestit cum, din cauza emisiunii "Vorbe Grele" pe care o realizeaza la Antena2 si in care l-a avut drept invitat pe Sorin Oprescu, Alianta PSD+PC a fost la un pas de a nu se mai realiza.

Diferenta dintre cazurile Ridzi si Udrea - absenta PD-L-ului

Intrebat daca exista vreo diferenta intre cazurile Ridzi si Udrea, Ciutacu a spus ca lipsa democrat-liberalilor face ca cele doua cazuri sa nu fie identice.

"Lipsesc pedelistii pentru a fi similar cu cazul Ridzi. In rest, evident, seamana", a spus jurnalistul, aratand ca presa a fost cea care a facut dezvaluirile si ca, "fara presa, aceste comisii nici macar nu ar fi existat".

Dan Constantin: Transparenta pe care o invoca MT, o minciuna!

Redactorul sef al Jurnalului National, Dan Constantin, a sustinut in fata Comisiei ca reprezentantii Ministerului Tineretului mint cand spun ca exista transparenta totala si ca toate datele au fost postate pe site-ul ministerului, pentru ca, desi contractele par puse in ordine cronologica, nu au fost postate decat dupa inceperea activitatii Comisiei.

"Cei de la minister au spus ca niciodata nu s-a intamplat ca un minister sa puna cu atata larghete informatii publice pe un site. Practic majoritatea informatiilor sunt din surse deschise, nu am avut informatii subterane.

La capitolul achizitii sunt 3 pagini pe site. Contractele cu probleme care banuiesc ca vor fi subiectul discutiei au fost amanate de la afisare si publicate mai tarziu.

Insa a fost o manevra puerila a ministerului, si asta un specialist in IT poate sa verifice foarte repede. Ele au fost puse in ordinea fireasca ca si cand ar fi fost postate atunci insa in realitate au fost postate mai tarziu", a acuzat Constantin.

Comisia de ancheta in cazul Elena Udrea i-a audiat marti pe directorul ziarului Gardianul, Alecu Racoviceanu, redactorii-sefi ai Jurnalului National, Victor Ciutacu si Dan Constantin, dar si pe redactorul ziarului Cotidianul Lucian Gheorghiu.

Alexandra Sandru si Livia Stroie

Citeste si:
Noua generație de politicieni români de top
Noua generație de politicieni români de top
La nivelul individual, noua generație de politicieni români de top (premieri și candidați la președinție, ori doar șefi de partide politice semnificative) se caracterizează prin...
Maia Sandu, despre motivele pentru care judecătorii și procurorii pleacă din sistem: „Își fac grijă să nu fie întrebați de unde și-au adunat averile”
Maia Sandu, despre motivele pentru care judecătorii și procurorii pleacă din sistem: „Își fac grijă să nu fie întrebați de unde și-au adunat averile”
Președintele Republicii Moldova Maia Sandu a declarat într-o intervenție la televiziunea de stat de la Chișinău că că o mare parte din judecătorii care au plecat din sistem, au făcut acest...