BEM nu i-a dat lui Ciutacu copia semnaturilor de sustinere a Laviniei Sandru

Vineri, 24 Octombrie 2008, ora 18:15
2386 citiri
BEM nu i-a dat lui Ciutacu copia semnaturilor de sustinere a Laviniei Sandru

Biroul electoral de Circumscriptie al Municipiului Bucuresti (BEM) a respins, vineri, cererea redactorului sef al cotidianului "Jurnalul National", prin care solicita o copie a semnaturilor de sustinere a candidatului independent Lavinia Sandru la functia de deputat in colegiul uninominal nr.22.

Cu toate ca Ciutacu a avertizat ca vrea ca Lavinia Sandru sa simta pe pielea ei ce inseamna sa se trezeasca cineva sa-ti numere semnaturile de sustinere, BEM nu a aprobat cererea.

In motivatia BEM, remisa, vineri, Ziare.com, se precizeza ca listele cuprind "data alegerilor, numele si prenumele candidatului, colegiul uninominal in care candideaza, numele si prenumele sustinatorului, codul numeric personal, data nasterii sustinatorului, adresa sustinatorului, denumirea, seria si numarul actului de identitate al sustinatorului precum si semnatura acestuia, numele, prenumele si codul numeric personal al persoanei care a intocmit-o", iar persoanele care au semnat nu si-au dat acordul de publicare a datelor personale.

Asadar, "lista sustinatorilor candidatului independent contine date cu

caracter personal atat ale sustinatorului cat si ale persoanei care a intocmit lista, astfel cum sunt definite in art. 2 lit.c din Legea nr. 544/2001. Desi art.l din Legea nr. 544/2001 instituie principiul accesului liber", iar "Art.2 din Legea nr. 544/2001 distinge intre notiunile de informatie de interes public (lit. b) si cea de informatie cu privire la datele personale (lit.c)".

"Or, in cazul de fata, persoanele care au sustinut prin semnatura lor

candidatul independent nu si-au dat in mod expres consimtamantul pentru

transmiterea datelor lor personale", potrivit BEM.

Nu mai tarziu de primavara acestui an, un scandal asemanator l-a avut ca personaj central pe atunci candidatul independent la Primaria Capitalei, Sorin Oprescu, caruia i s-au contestat atat numarul, cat si legalitatea semnaturilor de sustinere.

In acest caz insa, BEM a fost de acord cu publicarea datelor personale ale semnatarilor, potrivit unei declaratii a Laviniei Sandru.

Lista medicamentelor compensate şi gratuite a fost extinsă. 28 de noi molecule au fost adăugate. Pentru ce boli sunt prescrise
Lista medicamentelor compensate şi gratuite a fost extinsă. 28 de noi molecule au fost adăugate. Pentru ce boli sunt prescrise
Guvernul României a aprobat, marţi, 23 aprilie, o hotărâre care prevede introducerea în lista de medicamente compensate şi gratuite a unui număr de 28 molecule inovative. Actualizarea...
Cea mai recentă dronă spion supersonică a Chinei seamănă mult cu una americană care s-a prăbușit acolo în 1971
Cea mai recentă dronă spion supersonică a Chinei seamănă mult cu una americană care s-a prăbușit acolo în 1971
Pe 20 martie 1971, un bombardier B-52 special modificat al Forțelor Aeriene ale SUA din Escadrila 4200 de Suport a decolat de la Baza Forțelor Aeriene Andersen din Guam, purtând o aeronavă...
#Victor Ciutacu, #Lavinia Sandru, #Sorin Oprescu, #BEM, #semnaturi, #lista, #copie , #Jurnalul National