Victor Ciutacu a castigat procesul cu Radu Moraru si postul B1 TV

Joi, 20 Octombrie 2011, ora 21:20
4385 citiri
Victor Ciutacu a castigat procesul cu Radu Moraru si postul B1 TV
Foto: Arhiva

Jurnalistul Victor Ciutacu a castigat joi procesul pe care i l-a intentat, in urma cu doi ani realizatorului TV Radu Morar. Magistratii de la Judecatoria Sector 1 au decis ca Radu Moraru si televiziunea B1 trebuie sa ii acorde lui Victor Ciutacu 10.000 de lei, care reprezinta daune morale.

"Am castigat procesul cu Radu Moraru si B1 TV la Judecatoria Sectorului 1, cu tot cu daune 10.000 lei. Sunt convins ca vor face recurs, nu ma iluzionez, mergem pana-n panzele albe. Poate, cu prilejul terminarii actiunii judiciare-maraton, romanii vor pricepe ca, intr-o lume normala, nu poti spune orice despre oricine fara sa platesti", scrie Victor Ciutacu pe blogul personal.

Magistratii au mai decis ca Victor Ciutacu are dreptul sa ceara celor doua parti cheltuielile de judecata in cadrul altui proces, insa au respins exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a B1 TV, parte parata in procesul civil.

Decizia poate fi atacata cu recurs in 15 zile, de ambele parti.

Victor Ciutacu a precizat pentru Ziare.com ca decizia este normala si se bucura ca in sfarsit a fost data.

"Decizia e normala, asteptam o reparatie si ma bucur ca, dupa repetate amanari, instanta s-a pronuntat in acest sens. Sunt multumit ca am castigat, dar ma nemultumeste cuantumul daunelor asa ca voi face recurs. N-am ce mesaj sa ii transmit lui Radu Morar. Vad ca oricum nu pricepe nimic din ce i se intampla si continua sa arunce cu noroi in stanga si dreapta. Sa scoata banii", ne-a declarat acesta.

Victor Ciutacu a cerut initial daune morale in valoare de 100.000 de lei de la Radu Moraru si de la societatea News Television SRL, actionar la televiziunea B1, dupa ce, intr-o emisiune difuzata in 2009, a emis afirmatii mincinoase fata de el.

Redactorul sef de la Jurnalul National sustinea in plangerea depusa ca in emisiunile difuzate in zilele de 10, 14 si 15 septembrie 2009 i-au fost atinse onoarea, reputatia, demnitatea si imaginea.

Pentru ca l-a facut pe Victor Ciutacu "securist", Radu Moraru a fost amendat si de CNA cu suma de 10.000 de lei.

Quarterly Report - Editia 4

Zbaterea progresiștilor din România. Temele controversate care nu-și găsesc partide de anvergură pentru a fi puse în practică
Zbaterea progresiștilor din România. Temele controversate care nu-și găsesc partide de anvergură pentru a fi puse în practică
Anul electoral 2024 este marcat de o particularitate: cea mai mare parte a Generației Z, ce cuprinde pe cei născuți între 1997 și 2010, are drept de vot, iar majoritatea lor cred că România...
Ciolacu, avertisment pentru angajații Guvernului care protestează: „Putem găsi soluții pentru structuri mai suple”
Ciolacu, avertisment pentru angajații Guvernului care protestează: „Putem găsi soluții pentru structuri mai suple”
Premierul Marcel Ciolacu a criticat, joi, 23 mai, protestul angajaţilor din aparatul de lucru al Guvernului. Acesta a afirmat că ”sunt angajaţi care protestează susţinând că muncesc prea...
#Victor Ciutacu proces Radu Moraru, #Victor Ciutacu castiga proces , #Radu Moraru