Sefa CSM il da in judecata pe Victor Ciutacu UPDATE Jurnalistul ii da replica

Sambata, 29 Aprilie 2017, ora 18:00
12721 citiri
Sefa CSM il da in judecata pe Victor Ciutacu UPDATE Jurnalistul ii da replica
Foto: Facebook/Victor Ciutacu

Mariana Ghena, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, a anuntat ca il da in judecata pe jurnalistul Victor Ciutacu, dupa ce in emisiunea acestuia Gigi Becali i-a adus mai multe acuzatii.

"Avand in vedere afirmatiile domnului George Becali, exprimate public in cadrul emisiunii 'Editie de seara', moderata de domnul Victor Ciutacu si difuzata de postul de televiziune Romania TV in seara zilei de 27 aprilie 2017, privind activitatea mea profesionala, ca membru al completului care a judecat in fond dosarul penal nr 1912/33/2008, in care acesta a avut calitatea de inculpat, pentru o corecta informare a opiniei publice, consider ca se impun urmatoarele precizari:

Am facut parte din completul ICCJ - Sectia penala care a solutionat Dosarul penal nr.1912/33/2008 privind pe inculpatul Becali George si altii.

Prin Sentinta penala nr. 588 din 17 aprilie 2012, pronuntata de ICCJ Sectia Penala, instanta de fond a dispus, cu majoritate, achitarea inculpatului. In continutul sentintei mentionate este distinct si explicit consemnata opinia separata de condamnare a inculpatului, formulata si motivata de subsemnata, judecator Mariana Ghena.

Solutia definitiva de condamnare a inculpatului Becali George a fost pronuntata de instanta de control judiciar.

In fata acestor evidente, declaratiile publice ale domnului Becali George cu privire la presupusa afectare a independentei mele, ca judecator, in solutionarea cauzei ce a condus la executarea unei pedepse, sunt in mod categoric neadevarate si lipsite de orice fundament factual", sustine judecatorul, conform unui comunicat de presa citat de Agerpres.

Sefa CSM sustine ca declaratiile lui Victor Becali sunt inconsecvente si tendentioase. Le respinge cu "fermitate" si anunta ca il va da in judecata nu pe Becali, ci pe Victor Ciutacu, pentru ca nu a cerut invitatului sau din emisiune sa aduca dovezi in prijinul afirmatiilor.

"De altfel, aceste ultime declaratii se dovedesc a fi in contradictie cu alte afirmatii anterioare ale domnului Becali George, acesta dovedind inconsecventa, cel putin la nivel public, in ceea ce priveste prezentarea opiniilor personale legate de modul in care a fost exprimata opinia separata in cauza penala mentionata.

Resping cu fermitate aceste afirmatii tendentioase, pe care le apreciez deosebit de grave raportat la profesia si functia de reprezentare pe care o detin si imi rezerv dreptul de a actiona in judecata persoanele presupus responsabile de prejudiciul de imagine adus prin dezbaterea in cadrul emisiunii mentionate a declaratiilor domnului Becali, din perspectiva obligatiei moderatorului de a solicita ferm invitatilor sa probeze acuzatiile aduse", arata Mariana Ghena.

In emisiunea respectiva, in care Becali a avut o interventie telefonica, patronul FCSB a vorbit despre dosarul Valiza, care i-a adus o condamnare de trei ani de inchisoare cu executare, si a declarat ca, inainte de a muri, vara sa Sofica Dumitrascu, fost judecator ICCJ, i-a spus ceva despre Mariana Ghena.

"Doamna i-a spus verisoarei mele ca premierea nu e mita. Cand a dat verdictul, a dat pedeapsa si i-a spus verisoarei mele ca nu are ce sa faca, are copii. Jur ca mi-a spus verisoara mea aceste lucruri. La milimetru. Daca verisoara mea a exagerat, e posibil. Eu va spun insa ca am spus totul la milimetru", a afirmat Becali in emisiune.

Potrivit rechizitoriului intocmit de DNA, in mai 2006, finantatorul FC Steaua ar fi promis fiecarui jucator al clubului Gloria Bistrita intre 5.000 si 10.000 de euro pentru ca acestia sa isi indeplineasca atributiile de serviciu prevazute in contractele de munca. Concret, fotbalistilor de la Bistrita li se cerea sa-si apere corect sansele si sa obtina un rezultat favorabil in meciul cu Rapid Bucuresti.

Doi ani mai tarziu, in perioada 4-7 mai 2008, Becali a oferit suma de 1.700.000 de euro jucatorilor de la Universitatea Cluj - aproximativ 100.000 de euro pentru fiecare -, acestia urmand, la fel ca in cazul precedent, sa isi indeplineasca indatoririle de serviciu, sa-si apere corect sansele si sa castige meciul cu CFR Cluj.

UPDATE 18:00 - Victor Ciutacu a reactionat sustinand ca Mariana Ghena se foloseste de functia detinuta in sistem pentru a se rafui cu oameni care nu-i sunt pe plac. Ciutacu numeste atitudinea sefei CSM "naucitoare", iar argumentele prezentate "halucinante". Jurnalistul afirma ca, si daca il ruga frumos si zelos pe Becali sa aduca probe, "ce era sa faca, sa o dezgroape pe verisoara sa decedata?".

"Pentru ca nu are curajul sa se rafuiasca cu domnul Becali, din varii motive, doamna Ghena se rafuieste cu un cetatean obisnuit", acuza angajatul RomaniaTV, citat de Stiri pe Surse.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Victor Ciutacu proces Mariana Ghena, #sefa CSM proces Victor Ciutacu, #Mariana Ghena Becali , #stiri Victor Ciutacu
Comentarii