Tenismenul român care i-a dat lecții lui Klaus Iohannis bate la porțile Top 100 mondial

Luni, 06 Februarie 2023, ora 06:01
2492 citiri
Tenismenul român care i-a dat lecții lui Klaus Iohannis bate la porțile Top 100 mondial
Victor Cornea și Klaus Iohannis

Tenismenul român Vlad Cornea (29 de ani), care a pus umărul la victoria României din Cupa Davis contra Thailandei (3-2), e la un pas de a intra în Top 100 mondial în proba de dublu.

Cu două titluri challenger câștigate în 2023 alături de spaniolul Sergio Martos Gornes, Victor Cornea va fi începând de luni pe locul 105 în ierarhia mondială de dublu.

În săptămâna care s-a încheiat, Vlad Cornea n-a participat în circuitul ATP, dar a făcut parte din echipa de Cupa Davis a României în confruntarea cu Thailanda, câștigată de tricolori cu 3-2. În perecHe cu Marius Copil, Cornea a pierdut însă meciul de dublu.

În 2014, sibianul Victor Cornea a devenit cunoscut după ce a apărut într-o fotografie alături de Klaus Iohannis pe terenul de tenis, imediat după ce acesta din urmă câștigase primul său mandat de președinte al României.

„Fotografia a fost făcută a doua zi după alegeri. Am schimbat câteva mingi cu dânsul și o fac atunci când ne intersectăm. Nimic mai mult. Eu sunt prins cu turneele. Toți vor să știe cum lovește mingea, dacă e bun la tenis. Are o dreaptă corectă. Mai multe, ce să zic? Joacă tenis de plăcere. Noi nu jucăm pe puncte, când ne vedem”, spunea Cornea în 2016, într-un interviu pentru Libertatea.

#Victor Cornea, #Klaus Iohannis, #tenis , #stiri tenis