Presedintele Mocanu inaugureaza cea mai mare realizare a mandatului sau

   

Ultimele retusuri la noua Maternitate sunt pe cale de a fi incheiate, mai ales ca inaugurarea oficiala bate la usa. Unitatea medicala va fi inaugurata maine, pe 1 iunie, de Ziua Copilului, cand investitia va fi incheiata, urmand ca pe 2 iunie, unitatea medicala sa aiba portile deschise pentru toti cetatenii judetului Buzau. Noua Maternitate este principala realizare a presedintelui Consiliului Judetean Buzau, Victor Mocanu.

Presedintele Victor Mocanu a declarat ca investitia este una care poate fi comparata cu orice unitate medicala moderna din Vestul Europei. "Maternitatea este gata pe 1 iunie, de Ziua Copilului, cand vom inaugura aceasta unitate medico-sanitara, asa cum am promis. Pe 2 iunie, aceasta unitate va fi deschisa de dimineata pana seara publicului larg care doreste sa vada salile de nasteri, saloanele si locul unde li se vor naste viitorii copii. Aici, buzoienii vor putea vedea conditiile care s-au creat in acest sens", a declarat Victor Mocanu. De altfel, inca de la debutul lucrarilor, presedintele Consiliului Judetean Buzau s-a aflat in mijlocul evenimentelor, urmarind pas cu pas evolutia lucrarilor. Dupa inaugurare, personalul din vechiul sediu urmeaza sa fie transferat la noile locuri de munca. In plus, se spune ca prima buzoianca ce va naste la noua Maternitate va avea parte de o surpriza de proportii chiar din partea presedintelui Consiliului Judetean, Victor Mocanu, dat fiind ca acest proiect a fost unul de suflet pentru seful CJ, nevoit sa indure "rezistenta" adversarilor politici care, practic, au fost tot timpul impotriva constructiei unei noi Maternitati.

In ciuda piedicilor, presedintele Victor Mocanu a reusit sa duca proiectul pana la capat, rezultatul fiind vizibil dupa 1 iunie, cand judetul Buzau va beneficia de cea mai moderna sectie de Obstetrica Ginecologie din tara si chiar din Europa.

"Din punctul meu de vedere, aceasta Maternitate este una dintre cele mai moderne unitati din Europa, avand in vedere ca am avut ocazia sa vizitez mai multe astfel de unitati din Belgia, Germania si Austria, iar Maternitatea din Buzau are ceva in plus fata de toate acele unitati",a mai declarat seful CJ Buzau, Victor Mocanu.

Marturie in acest sens sunt dotarile ultramoderne ale noii Maternitati, atat cu privire la salile de nasteri, cat si la saloane ori la sectia de Neonatologie. Practic, fiecare mamica va avea posibilitatea ca din propriul salon sa isi poata supraveghea bebelusul cu ajutorul unui sistem video performant. Practic, noua Maternitate va avea doua sectoare distincte, unul dedicat Urgentelor si un altul special conceput pentru salile de operatie si salile de nasteri. Totodata, saloanele vor fi total diferite fata de cele existente acum, in vechiul sediu al Maternitatii, dat fiind ca mamicile vor avea posibilitatea sa se odihneasca in rezerve cu maxim doua locuri. In total, noua Maternitate buzoiana va dispune de 150 de locuri, si, cel mai important lucru, serviciile medicale vor fi asigurate in regim public si in cel mai profesionist mod cu putinta.

REZUMAT TEHNIC:

Sursa de finantare:Bugetul Consiliului Judetean Buzau

Investitia:79.500.000 lei

Incepere lucrari: 10.2009

Terminare lucrari:01.06.2012

Lucrari executate:cladire noua, S. construita=1.800 mp, S. desfasurata=9.290mp,

Functionalitati:maternitate si hotel

Numar de paturi: 114 buc.

Suprafata corespunzatoare a unui pat: 78 mp

Sali de operatii:3 buc.

Sectie de neonatologie: 10 paturi ATI, 10 paturi compartiment nasteri premature, 30 paturi NN normoponderali sanatosi, 2 sectii obstetrica - ginecologie.

*
Joi, 31 Mai 2012, ora 00:00
Sursa: Opinia Buzau

Opinia Buzau
Cele mai citite stiri
VIDEO Cum arata satul de munte care poate rivaliza cu orice oras. A fost modernizat cu fonduri europene
Au conditii de oras, dar traiesc la tara. Asa se definesc localnicii din Berca, o comuna aflata pe ...
FOTO Parcare cu etaj, pentru masini si biciclete, proiectata pentru cartierele municipiului Buzau
O parcare cu locuri pentru autoturisme si pentru biciclete, spun autoritatile municipiului Buzau, ...
Start in proiectul de modernizare a unui drum din Buzau care leaga intre ele mai multe arii naturale protejate
Autoritatile judetului Buzau au lansat procedurile de modernizare a soselei care leaga Vintila Voda ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor