Ce spune ministrul Negrescu, dupa ce i s-a anuntat demisia: Vineri am lasat totul pregatit pentru urmatoarea saptamana de lucru

Duminica, 11 Noiembrie 2018, ora 12:32
9390 citiri
Ce spune ministrul Negrescu, dupa ce i s-a anuntat demisia: Vineri am lasat totul pregatit pentru urmatoarea saptamana de lucru

Ministrul demisionar pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, sustine ca tot procesul de pregatire a Presedintiei Romaniei la Consiliul UE este in grafic atat politic, cat si logistic. El l-a criticat pe colegul sau de la Finante, Eugen Teodorovici, pentru declaratiile sale de sambata.

"In asteptarea discutiilor din interiorul partidului, mentionez cele trei obiective pe care le-am propus la inceputul mandatului de ministru delegat pentru afaceri europene: Consens politic si national in privinta afacerilor europene si a mandatului Presedintiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene [obiectiv atins prin aprobarea in unanimitate in comisiile de resort din Parlamentul Romaniei a prioritatilor noastre dar si prin aprobarea la nivel de guvern, cu 25 de avize pozitive, a documentului de orientare strategica. Mai exact munca de echipa si buna colaborare cu toata lumea.], democratizarea si transparentizarea accesului la informatia europeana [obiectiv atins prin consultarile cetatenesti privind viitorul UE organizate in toata tara. Mai exact totul a fost transparent iar discutiile cu oamenii au fost esentiale.] si o noua atitudine in domeniul afacerilor europene [obiectiv atins prin crearea Trioului Romania-Germania-Franta si preluarea Presedintiei Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii. Mai exact prestigiul tarii a fost aparat acolo unde am putut contribui.]", a scris, duminica, pe Facebook, Victor Negrescu.

El mentioneaza ca cel mai important lucru este ca tot procesul de pregatire a Presedintiei Romaniei la Consiliul UE este in grafic atat pe dimensiunea politica, dar si logistica.

"Am mai spus public ca am pregatit totul cu o echipa de specialisti foarte bine pregatiti in asa fel incat sa nu depinda lucrurile de un demnitar sau altul.

Totul este deja gata in masura in care nu se doresc schimbari majore fata de planurile aprobate de Guvernul Romaniei sau de Consiliul interministerial privind Presedintia Consiliului UE prezidat de Primul ministru.

Interesant este ca acum doua zile activitatea noastra era considerata ca fiind foarte buna, cu rezultate. Ramane de analizat daca atacarea cu agresivitate in presa la doar cateva minute dupa ce un zvon a aparut miraculos pe surse a unui coleg de Guvern si de partid este normala si o reala dovada de colegialitate si sustinere.

Am spus-o inca din momentul in care am parasit functia de europarlamentar pentru aceasta responsabilitate: Nu am mize personale! Este o onoare pentru mine sa reprezint Romania", a adaugat Negrescu.

Fostul ministru delegat pentru Afaceri Europene apreciaza ca presedintia la Consiliul Uniunii Europene este a Romaniei, a tuturor romanilor, nu a unui ministru delegat.

"Pentru acest lucru este nevoie de un efort national si nu este prima data cand o spun. Facem politica pentru idei in care credem, pentru oamenii pe care dorim sa ii reprezentam, pentru idealurile pe care le avem pentru viitor.

Vineri, cand am plecat de la birou, am lasat totul la zi si pregatit pentru urmatoarea saptamana de lucru. Dorinta mea este ca proiectul sa aiba continuitate. Parcursul european al Romaniei trebuie sa continue. Si benevol as lucra pentru Romania la un proiect atat de important daca se doreste acest lucru.

Poate de aceea programul nostru de voluntariat a fost atat de popular. Idealurile pe care le-am exprimat, in calitate de Presedinte-coordonator national al PES activists Romania, o structura cu peste 10.000 de membri si simpatizanti social democrati interesati de politica europeana, si in consecinta de membru BPN al Partidului Social Democrat de multi ani, raman aceleasi", a conchis Victor Negrescu.

Ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, a evocat public, sambata, o discutie dintre el si Victor Negrescu.

"Ieri (vineri-n.red.) la finalul sedintei de guvern a fost o discutie legata de ultimele etape, masuri de parcurs, pentru ca noi sa fim cu totul gata pentru presedintia de anul viitor. O discutie deschisa, normal, cum trebuie sa fie intr-o echipa si legata de participarea poate intr-un numar mai mare alaturi de ministrii Finantelor si cel al Fondurilor Europene a domnului Negrescu la astfel de intalniri, asa cum e si normal pentru ca asta este structura, asa sunt discutiile. Asta a fost discutia.

Din pacate, vad ca domnul Negrescu a luat-o personal si da dovada ca nu intelege ce inseamna o echipa, lucrul in echipa, mai ales cand vorbim de presedintia de anul viitor. Au mai fost discutii si e normal sa se discute. A fost discutia asta si apoi am vazut si eu pe stiri faptul ca si-a dat demisia si chiar ma surprinde pentru ca rolul era de a dovada ca e mediator si iata ca atmosfera e ca ma supar, imi iau jucariile si plec.

Totusi, e un gest care, in prag de presedintie si mai ales in prag de anumite actiuni de saptamana viitoare, erau niste intalniri la Strasbourg, la Bruxelles la nivel de ministri si asta este acuma", a spus la Antena3 Teodorovici.

Citeste si:

Citeste si:
Ludovic Orban anunță că va candida la funcția de președinte al României: ”Mi-e foarte greu să mai sprijin pe cineva”
Ludovic Orban anunță că va candida la funcția de președinte al României: ”Mi-e foarte greu să mai sprijin pe cineva”
Liderul partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a anunţat marţi, la lansarea organizaţiei judeţene de Ilfov, că a hotărât să candideze la preşedinţia României, afirmând că îi este...
Ciolacu, un ultim apel către colegii din Coaliţie: ”Pensiile speciale care ne costă 2 miliarde de euro anual trebuie supraimpozitate”
Ciolacu, un ultim apel către colegii din Coaliţie: ”Pensiile speciale care ne costă 2 miliarde de euro anual trebuie supraimpozitate”
Marcel Ciolacu a scris, marţi pe Facebook, că face un ultim apel către colegii din Coaliţie, înainte de şedinţa de miercuri. El spune că pensiile speciale care ne costă peste 2 miliarde de...