Ziare.com

Ne vom face de ras la presedintia UE? Pregatiri pe hartie si personal cu pregatire minimala Interviu video cu ministrul Victor Negrescu

de Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Joi, 13 Septembrie 2018, ora 19:12

   

Ne vom face de ras la presedintia UE? Pregatiri pe hartie si personal cu pregatire minimala Interviu video cu ministrul Victor Negrescu
Pregatirile Romaniei pentru preluarea presedintiei rotative a Consiliului UE sunt in grafic, sustine ministrul pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, desi admite ca nu toate contractele de achizitii au fost incheiate, iar sponsorizarile sunt inca in faza de analiza.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, ministrul Negrescu vorbeste si despre situatia personalului calificat si despre felul in care au fost selectati cei implicati in presedintia romaneasca:

"In unele institutii exista concursuri, in altele exista alte proceduri si au fost trimisi oamenii la post pe baza unor criterii minimale. Sa cunoasca limbi straine si sa aiba o responsabilitate in privinta grupurilor de lucru pe care le vor coordona.

Am cautat sa investim mult in formarea celor nominalizati pentru a creste nivelul de pregatire pentru ca existau unele carente, unii colegi nu stiau suficient o limba straina sau nu stiau toate procedurile".

Victor Negrescu infirma categoric posibilitatea ca Romania sa piarda exercitiul presedintiei Consiliului UE.

Citeste si prima parte a interviului cu oficialul MAE: Ministrul Afacerilor Europene nu exclude activarea articolului 7 pentru Romania. Vom fi decuplati de Bulgaria?

Care e stadiul pregatirilor logistice, organizatorice, cu 3 luni inainte de preluarea de catre Romania a presedintiei Consiliului UE?

E greu de dat cifre, suntem in grafic. Sunt domenii in care suntem in avans si chiar ni se spune ca ar trebui sa fim mai putini proactivi. De exemplu, calendarul de evenimente l-am difuzat din iunie catre statele membre, sistemul de acreditare e finalizat si il testam in forma finala, avem dreptul sa-l lansam abia cu o luna inainte.

Avem temele de interes, vorbim despre ele, ni s-a spus ca ar trebui sa vorbim mai putin.

Si restante?

Sunt chestiuni care trebuie reglementate. De exemplu, in echipa MAE avem nevoie de foarte multa resursa umana functionala pe care am cerut ministerelor sa o trimita. Dar nu era reglementat modul de a prelua functionari in MAE, oameni cu experienta care sa ne ajute in dosare precise. A trebuit sa reglam lucrul acesta.

Si cum l-ati reglat?

Avem o norma legala de curand stabilita. Exista o comisie care evalueaza propunerile si trebuie sa existe acceptul institutiei pentru a putea fi relocat.

Deci nu concurs?

Au fost doua concursuri. Unul pentru posturi fixe, au venit in echipa cred ca 10 persoane. La concursul pentru posturi temporare, rata de participare a fost scazuta, pentru ca cerem un nivel de pregatire superior. Nu s-au inscris multi si nu multi au trecut concursul.

In plus, dureaza 8-9 luni pana cand cineva se incadreza in MAE.

Deci sunteti in deficit de personal?

Am identificat resurse in sistemul public si lucrurile se prezinta adecvat. Mi-ar face placere sa avem in continuare resursa umana propusa de institutiile cu care colaboram, oameni cu experienta.

Ati trimis 200 de persoane si la Bruxelles.

Reprezentanta Romaniei va fi probabil a doua cea mai mare din istoria presedintiilor la ConsUE. Ceea ce e o reusita.

Cei mai vechi acolo se plang ca noii veniti sunt alesi strict pe criterii politice si nu stiu sa faca nimic.

Refuz sa cred ca avem colegi care ar putea gandi in aceasta maniera.

Cum i-ati selectat pe cei 200?

Ca si pana acum, s-au folosit normele legale in vigoare, care presupun ca fiecare institutie isi nominalizeaza conform normelor interne aceste persoane. In unele institutii exista concursuri, in altele exista alte proceduri si au fost trimisi oamenii la post pe baza unor criterii minimale.

Minimale?

Sa cunoasca limbi straine si sa aiba o responsabilitate in privinta grupurilor de lucru pe care le vor coordona. Am plecat de la ideea ca trebuie sa fie presedinti de grupuri de lucru, vicepresedinti, coordonatori de dosar sau experti.

Am cautat sa investim mult in formarea celor nominalizati pentru a creste nivelul de pregatire pentru ca existau unele carente, unii colegi nu stiau suficient o limba straina sau nu stiau toate procedurile.

Cum au ajuns la Bruxelles fara sa stie o limba straina?

Stiau, dar poate nu la nivelul potrivit. Sunt foarte buni profesionisti. Sunt specialisti, de exemplu, in domeniul fito-sanitar, care poate nu stiau atat de bine engleza. Am investit in formarea lor, in plus interpretariatul e asigurat.

Dar in intalnirile informale nu exista interpetariat si ele sunt foarte importante.

Noi consideram ca formarea primita le asigura nivelul pentru un contact informal.

Cum stati cu achizitiile?

Ministrul delegat nu are rolul de ordonator de credite. Rolul acesta revine unui coleg cu foarte multa experienta, e de mult timp in MAE, a lucrat si pentru summit-ul NATO si pentru summit-ul Francofoniei. Saptamanile trecute ne-a prezentat detaliile.

Romania nu a vrut sa creeze exceptii de la legea achizitiilor publice asa cum au facut, de exemplu, bulgarii. Ne-am adaptat si noilor modificari ale legii achizitiilor publice. Avem cazarea de la Bucuresti pentru invitati, 4 hoteluri, cazare minimala la Sibiu pentru 9 mai anul viitor, o parte dintre cadouri, mai sunt proceduri de achizitii publice, astfel incat la 1 decembrie sa avem pachetele.

Deci nu imi puteti spune cate contracte de achizitii publice sunt incheiate cand au mai ramas 3 luni?

Toate sunt incepute. Noi am calibrat in raport cu fluxul de primire. Din ce inteleg de la colegii specialisti, nu e competenta mea, vorbim de transe de livrare care ne permit sa le avem in timp util.

Cum ii veti transporta pe cei care vor avea reuniuni in capitale de judet fara aeroport?

De principiu, in primele 3 luni ale anului, nu avem evenimente in orasele fara aeroport. Reuniunile de experti sunt organizate de fiecare minister in parte, au un buget alocat si au prevazute costuri.

Fiecare institutie are un parc auto suficient si sprijin din partea autoritatilor locale carora le multumesc pentru ajutorul pe care il ofera organizarii evenimentelor din tara.

Aveti control asupra a ceea ce se organizeaza la nivel local? Stiti care e stadiul? Cate mijloace de transport in comun, unde anume ii vor caza? De exemplu in Alexandria

Avem responsabili care se ocupa de acest lucru. Ne coordonam cu ministerele, oferim un nivel de securitate mai mare decat ale presedintiilor anterioare.

Presedintiile anterioare aveau contracte de sponsorizare incheiate cu mai bine de un an inainte cu mari producatori de masini care au pus la dispozitie flote auto. Exista asemenea contracte?

Directia din MAE care se ocupa de asta are foarte multa experienta si am multa incredere in ea. MAE are parteneriate traditionale cu mai multi actori din mediul privat. Pentru masini au fost identificati partenerii care vor oferi un surplus la flota de masini. Cele pentru reuniunile ministeriale au fost achizionate in trecut de SPP.

La nivel acoperitor?

Pentru o delegatie normala ministeriala. Daca sunt mai multe, ne vom baza si pe aceste sponsorizari. Colegii mei spun ca lucrurile sunt la nivel avansat si in perioada urmatoare se vor semna contractele.

Una dintre companii si-a schimbat directorul general si asta inseamna schimbarea anumitor forme juridice.

De ce ati simtit nevoia sa faceti evenimente in toate capitalele de judet, nu toate la fel de pregatite, cand toate presedintiile organizeaza reuniunile in Capitala si cel mult 3-4 mari orase?

Uitati Austria organizeaza cam 40 de reuniuni si eu, ca ministru, sunt invitat intr-un oras numit Bregenz, la 500 de km de Viena, adica 6 ore, 6 ore si jumatate.

Vad sapte orase pe lista dvs.

Sunt si localitati mai mici, fara aeroport.

Dvs comparati infrastructura rutiera din Romania cu aceea din Austria?

Am spus cat dureaza drumul si noi nu facem decat reuniuni de experti in afara Bucurestiului. Reuniunile care presupun peste 100 de participanti sunt organizate in judetele cu aeroport. Cele sub 100 de participanti sunt organizate in alte judete.

Mesajul politic e foarte important: fiecare cetatean roman participa la aceasta presedintie, fiecare judet, fiecare localitate resedinta de judet se poate prezenta si sa-si creasca vizibilitatea.

E un mesaj de apropiere intre cetateni si UE. Noi in ultima perioada am fost in localitati mici, unde oamenii sunt mai bine informati despre UE, au asteptari, si principala lor nemultumire e lipsa de proximitate, sunt prea departe de locul unde se iau deciziile si au nevoie sa simta ca si vocea lor conteaza.

Bacau este un oras cu aeroport si cursa directa spre Bruxelles, unde va avea loc o reuniune, dar si un oras in care oamenii au iesit in strada in vara pentru ca nu au avut apa rece zile intregi. Credeti ca asteptarea lor europeana este sa vina acolo niste experti de care n-au auzit, nu vor auzi si nu ii vor intalni sau sa aiba apa fara probleme, pentru ca autoritatile sunt capabile sa acceseze bani europeni ca sa le faca niste conducte bune? Cum se vor simti oare mai europeni?

Saptamana aceasta voi fi la Bacau si ii vor intreba! Noi vrem sa aratam ca fiecare cetatean conteaza.

Care sunt prioritatile presedintiei romanesti in mod concret?

As face referire la documentul adoptat in unanimitate in Parlamentul Romaniei care a stabilit patru piloni si 2 elemente centrale. Primul element central e cel referitor la coeziunea economica, sociala si teritoriala, nevoia de a avea politici in domeniu foarte concrete, aplicate inclusiv in modul in care sunt alocati banii europeni.

Al doilea se refera la nevoia de a avea politici pe care cetatenii le inteleg si care le aduc beneficii in viata de zi cu zi.

Avem si patru piloni. Primul se refera la Europa convergentei cu cresterea economica, cu efectele sale, cu competitivitate, cu conectivitate, cu partea referitoare la dezvoltarea unor strategii concrete. Si aici avem strategia pentru regiunea Dunarii. Speram sa avem fonduri alocate si pentru aceste strategii.

Al doilea se refera la Europa securitatii, sigurantei, sa cream o retea, ceea ce inseamna reprezentanti in domeniul afacerilor interne din UE pentru a schimba mai rapid informatiile si a lucra impreuna. Al treilea capitol este Europa ca actor global: parcursul european al tarilor din Balcanii de Vest, Parteneriatul Estic care va celebra anul viitor 10 ani, parcursul european al Republicii Moldova.

Si ultimul capitol la care tin foarte mult: Europa valorilor comune. Ne dorim un dialog, e un concept care trebuie evocat - demnitatea umana, care sa fie imbracat de politici concrete astfel incat cetateanul sa simta ca beneficiaza de ceea ce ii ofera UE.

Dar trebuie sa ne adaptam si la context care inseamna Brexit, viitorul buget european si alegerile pentru PE.

Statul de drept e o valoare comuna?

Este evocat in documentele noastre alaturi de toate valorile care sunt mentionate in art. 2 din Tratat.

Guvernul Romaniei este acuzat si in tara si in UE ca prin antireforme pune in pericol aceasta valoare europeana.

Inevitabil statul de drept presupune si norme legale pe care toata lumea le respecta si echilibrul puterilor in stat. Romania are inca lucruri de facut pentru a avea un stat de drept eficient si corect, sper sa ajungem la acel nivel.

Protectia minoritatilor va fi un dosar pentru Romania, dupa cum ati sugerat la un moment dat?

A aparut un document de lucru in spatiul public care cuprindea toate propunerile primite ca urmare a consultarilor publice. Noi vorbim despre diversitate. UE nu se ocupa de minoritati, e un subiect al Consiliului Europei, dar Romania poate vorbi despre povestea sa de succes.

Minoritatile nu sunt numai cele etnice.

Putem vorbi despre lucrurile acestea, mai ales pe componenta referitoare la minoritatile etnice. Reprezentantii in Parlamentul Romaniei au insistat sa existe si aceste componente evocate in limita atributiilor institutiilor UE.

Exista speculatii ca Romania ar putea pierde presedintia ConsUE avand in vedere prestatia actualului guvern. Exista acest risc?

Este o stire falsa. Fiecare stat membru exercita acest rol. Romania exercita pentru prima data acest mandat, nu are legatura cu cine e la guvernare.

Nu exista niciun motiv de ingrijorare ca nu am exercita acest mandat. Dar as vrea sa reusim sa separam, in masura in care se poate, acest mandat de dezbaterea politica interna. Acest mandat nu e al meu, al Guvernului, e al acestei tari. Faptul ca am reusit un consens e datorita implicarii tuturor si le multumesc tuturor partidelor politice, reprezentantilor Guvernului, ai Parlamentului si Presedintiei pentru ca am reusit acest prim pas.

Nu trebuie sa amestecam presedintia ConsUE cu dezbaterile interne inevitabile.

Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre Romania presedintia Consiliului UE
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 8393 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
26 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

"Ne vom face de ras la presedintia UE?"

Evident, o intrebare retorica...
UE ar face o favoare Romaniei daca ar "sari-o" la presedentia Consiliului, i-ar evita o rusine fara seaman!

 

ROMANIA ! Nu este o TARA DE PROSTI !!!!

CUM SA ajuns ca cele mai proaste persoane , inculte, analfabete idi-oate si cei mai corupti si puscariabili si ....nu mai am pejorative ....Sa conduca Romania ??? Undeva este O PROBLEMA !!!

 

Romania NU trebuie sa accepte

presedentia kolhozului in conditiile in care toata politrucimea din societatile homosexualilor,contra familiei normale,etc,este concentrata sa desfiinteze un partid LEGAL constituit in UE.In conditiile astea Ue bate de departe URSS-ul cu anexele sale.Ce e singur PPE-ul in toata Europa sa dicteze ca si partidul comunist cine e bun si cine nu e bun.De aici pana la extremismul extrem de stanga mai e doar un pas cat trecerea Rubiconului care era un parau.
Romania trebuie sa declare sus si tare-Nu preluam in aceste conditii nici o presedentie de forma a kolhozului si ne raliem pozitiei Marii britanii cu Romexistul nostru.

 

Hi-hi-hi

Sa refuze pe principiul:
Cand n-avem
Nici nu vrem!

Parca ziceai ca te internezi mai Hamham...

Cand o sa ai tu spital

o sa vin sa ma internez,poate inveti si tu ceva.

depinde la ce televiziune te uiti

In functie de televiziunea la care te uiti sau ziarul pe care il citesti vom afla ca ne-am facut de ras sau a fost un succes asa ca depinde de fiecare ce vrea sa vada . Pe Ziare.com cu siguranta ne vom face de ras asa puteti sa pregatiti in liniste comentariile in sensul asta.

@anaviva

Cetatenii tarilor vestice nu sunt mai destepti, nicidecum. Diferenta consta in competenta sociala si politica atit la nivel de stat cit si la nivel individual, care in Romania sunt extrem de precare (sau lipsesc cu desavirsire). Romania este o tara in care persoanele model pentru generatia tinara sunt hoti, plagiatori, inculti, manelisti. Va mirati ca nu sta vestul Europei in genunchi in fata noastra? Eu nu ma mir si nu il fac vinovat pe Gorbaciov.
Si o ultima remarca: drogati si homosexuali sunt peste tot (si in Romania), nu numai in vestul Europei, de ne place sau nu. Si nu din cauzele acestea cred ca romanii sunt atrasi sa emigreze.

Din fericire Romania nu tine cont de de parerile dumneavoastra

Insa sunt convins ca Romania nu va putea prezida UE daca se activeaza articolul 7.
Scepticismul dvs. fata de UE este dupa parerea mea fatarnic si argumentatia pe care o repetati la nesfirsit este comuna cu ceea ce se aude de la toate partidele populiste aparute in Europa ca ciupercile dupa ploaie. Culmea culmilor, argumentatie nationalist-populista de dreapta pentru a sustine neocomunistii de la putere din Romania.
Din nefericire pentru dvs., argumentele pe care le folositi sunt rasuflate si obsolete.
Sunt curios ce motivatie aveti sa sustineti aceste absurditati.

Una simpla,

nu iubesc homosexualii,pe lesbiene da,si sunt impotriva omului de neinlocuit,numit de cineva din afara natiunii respective.Si mai ales nu iubesc sa strige hotzul-Prindeti hotzul.Pricepi acum sau iti fac o schita.
Poate te mobilizezi si-mi explici cerebral de ce nu e Dragnea si pesedeii,la puscarie.

Hai sa vorbim vorbe

cu ce sunt mai destepti cetatenii tarilor ue din vest , fata de noi ?
noi stim sa producem , fara noi vestul ar fi fost ruina cu drogatii lor . daca vestul nu facea din gorbaciov un tradator si/sau daca gorbaciov ar fi stiut cum sa faca schimbarile in lumea comunista , fara sa fim afectati de occident , azi occidentul era in
genunchi in fata noastra . imaginati-va un occident in care nu s-ar mai fi emigrat , care sa nu ne ia oamenii capabili , oamenii cu bani si forta de lucru bine calificata . Ce ar fi facut ei cu drogatii si homosexualii lor ? ar fi fost in ruina totala iar acum , noi suntem ruina pentru ca am crezut si sperat in occident

Tavarisci habarnaibii, propunerea dumitale a fost trimisa...

... comisiei de la Belina spre examinare.

@Hamurabi 21:01

Nu incerc sa discut despre motivele pentru care un infractor condamnat definitiv cu suspendare si in prima instanta cu executare nu este inca in puscarie. Imi depaseste capabilitatea de intelegere. Mai ales ca acesta nu este caz singular, Parlamentul romanesc a ajuns refugiu pentru hoti, corupti, gainari, inculti.
Neobolsevici de la guvernare dau cu oistea in gard si am sincer dubii ca Romania va fi in stare sa preia pesedintia UE.
Insa dvs veniti cu petarde diversioniste si nu mai iesiti din subiectul nefericitului referendum. Va respect antipatia fata de homosexuali (desi nu este consecventa, de vreme ce sustineti ca femeile lesby va sunt simpatice; pina la urma pare mai degraba un moft decit o convingere), fiecare are (sau ar trebui sa aiba) dreptul sa creada ce doreste si sa simpatizeze/antipatizeze cu ce vrea, insa nu folositi asa ceva ca sa argumentati pe un subiect, in cazul nostru aici planuita presedintie UE a Romaniei, care nu are nimic de a face cu vederile dumneavoastra despre anumite minoritati (in cazul de fata minoritati sexuale).
Este obsolet. Este ilogic.
Este o strategie clara de diversiune.

Cum a ajuns Veorica la Briuzel fara sa stie "linbi" straine?!

A trimis-o boboru' pessederastilor. In plus, iea vorbeste olteneasca, tiliormaneza si - zic unii - rumaneste de mahala. In plus, da bine din maini cand se "esprima". Oricum, e o mare specializda in tot ce face.

 

Nu stie "linbi", dar e intr-un limbo,...

...datorata faptului ca, desi pacatoasa, este de fapt inocenta, fiindca NU STIE CE FACE!

Amuzant! Suparatii, dupa ce au urlat ca Romaniei ii va fi

..retrasa presedintia Europei si isi dau seama ca au mintit, muta tirul ca cica ne vom face de ras!

Va spun eu, va fi un succes! Iar antiromanii vor plange ca tot timpul de vreun an jumatate! ))))

Bă tzucky, tu ai mari probleme, dar refuzi sa te

prezinti de urgenta la doctor. Este imperativ sa te duci, pentru a te salva pe tine, dar si pentru a salva electoratul pesedist, manipulat la maxim de manipulatori de slaba calitate, cum sunteti voi.
Oricum, ai dreptate. Romania nu se va face de ras dupa ce va prelua presedintia UE. Se va face de plans...
Cand o lume intreaga o va vedea pe Dancila citind de pe foaie, in limba romană, cu greseli, fac pariu ca multi din oficialii UE vor deveni religiosi si vor exersa semnul crucii de multe ori.
Cand UE va vedea ca nu-i nicio gluma, si ca intr-adevar hotii au preluat presedintia, vor plange in masa...
Dece, dragul mieu postac, ai dreptate. Romania nu se va face de ras, dar de plans va fi cu siguranta.

Va asigur, nu ne putem face de ras :))) Analfabetii nu stiu sa faca

lumea sa rada.
In schimb avem toate sansele sa ne facem de rusine...
Sunt pretentiosi rau de tot europenii astia...
Noi suntem, mai asa, mai dintr-o bucata, un pic necioplita. Naturala :))) Traditionala, ca familia lui Draknea sau haremul traditional a lui Tradiceanu.

 

Da', tu cum de reusesti sa ne fai sa radem?

:))))))

Troll ***, ce sa astepti de la unul ca el?

Se scapa putin pe el si zice ca produce...

Pai eu cred ca am talent, nu?

Dar tu cum faci sa nu te faci ras ?!?

Bă vidanje, tu cu siguranta esti de tot rasul. Mai

lipsea colegul tau desalon, hcct, dar el probabil mai scoate ceva dividende din fetele alea doua :)))
No offence, cand vad cun te chinui si tu sa fii bagat in seama, postand doar cretinisme, sa stii ca ma faci sa rad. Oricum, e laudabil ca scoti tsmpeniile astea pe banda rulanta, semn ca esti un "natural" :)))
Cu tine, n-ar mai fi fost nevoie sa preia Romania presedintia UE, ci ar fi ras lumea de noi oricum... Asa, e mai bine pentru tara ca ai plecat la Canada. De ce sa mai papi ajutoare sociale aici, cand ai acolo ditamai welfare-ul ?

Subtire politrucul

E doar spoiala de competenta. De exemplu orasul Bregenz din Austria pana la care face 6 ore din Viena poate fi atins intr-o ora jumatate din Zurich sau in doua din Munchen - cu masina

 

@eei13,

pai asa cu diversiunea mai vii de acasa.Ca eu am pe livretul militar la arme si specializari cifra I si grupa 01.Adica cercetare si diversiune.Nu mai e un secret militar ca s-a dus dreaqului comunismul si a imbatranit si cercetasul diversionist,a ruginit si livretul..Adica am facut grupir tactica de cercetare si diversiune la Regina armelor nu la divizia Camasi si izmene sau la turnatorii din Contrainformatii.Am fost aruncat si cu parasuta ca asa era pe atunci,cu forta.Armata aia a impiedicat pe rusi sa intre in Romania ca in Cehoslovacia nu maimutele astea imbracate ca de carnaval cu ochelari de soare si genunchere.Pai astazi daca trage unul un part in Regimentul de Garda dezerteaza toti instantaneu.Armata nationala nu e spectacol pentru babe cu nepotii aplaudand-Uite mama trec soldatii.Apropo,ca Werner a facut armata pe timpul comunistilor,a spus vreodata la ce arma si cu ce grad s-a lasat la vatra.Nu a spus ca toti cu neamuri in strainatate erau la gospodariile anexe si la paza parcului auto cu baioneta.Pentru toti adevaratii barbati din Romania era o onoare sa te duci la balul satului sergent cu diagonala,cadeau ca mustele dansatoarele si mamele lor.Vedea-v-as aparandu-va de rusi cu Badita si Angi Marijuana in primul rand.Nu ca as crede ca se baga pesedii primii la apararea averilor lor.

 

Armata ca armata, dar continua cu povestea cum ai ajuns tu

securist, la fel ca tatal tau de altfel.

lasa-l coane pe eei13

Omul zice ca e nou si socat de limbajul forumistilor si se ia de cucu ca ce urat vorbeste (desi ala chiar s-a exprimat elegant in postul respectiv) da' se da ca nu stie ce laturi mananca #rezistentii si ce limbaj folosesc.
O fi nou, cine stie. Poate civilizeaza el shleahta #rezist. Da' tare ma tem ca in loc sa-i civilizeze el pe aia se tot adanceste in mizeria lor. Adica il civilizeaza aia pe el.
Pai uite si la reply-ul asta referitor la ce ai postat: "dvs veniti cu petarde diversioniste", "Este obsolet. Este ilogic.Este o strategie clara de diversiune".
Vezi Doamne limbajul se vrea civilizat si omul pretinde un dialog asisderea. Numai ca baiatul jigneste fara menajamente. E pe drumul cel bun.
Pai ce diferenta e intre el si gogu ala. Ca nu zice de Lina? (inca)
Am mai vazut de-astia, stiu pe unul care isi incepea postarile cu "salve" si le incheia "cu respect" dar cuprinsul era plin de "yidioti, Ymbecili, prostii nu ar trebui sa voteze" samd. Adeca ggpussy, "al mai *** produs al zoaie.com"

@nfkg

Eu mi-am exprimat intr-o postare catre @CosoruluiMoceanu siderarea despre nivelul discursului sau politic (si in general al discursului politic de pe ziare.com - banuiesc ca nu a fost o greseala de tiparit, ci ati scris intentionat zoaie.com). Si observ ca dvs aveti aceeasi parere. Mai mult, si dvs va coboriti la acelasi nivel al discursului.
Eu imi rezerv dreptul sa discut civilizat, chiar si in cobtradictoriu. Asta nu inseamna ca nu combat. Expresiile pe care le citati din postarile mele sunt dovada acestui lucru. Ma indoiesc ca mai este altcineva aici care sa interpreteze ce citati dvs ca si jignire la persoana.
Faptul ca sunteti sceptic si nu credeti ca se poate debate si discuta acerb insa civilizat nu inseamna insa ca nu este posibil.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor