Negrescu trebuia sa reprezinte azi Romania la 2 intalniri importante la Bruxelles. Pe cine a trimis MAE in loc

Luni, 12 Noiembrie 2018, ora 15:22
6940 citiri
Negrescu trebuia sa reprezinte azi Romania la 2 intalniri importante la Bruxelles. Pe cine a trimis MAE in loc

Plecarea surprinzatoare si misterioasa a lui Victor Negrescu de la sefia Ministerului Afacerilor Europene, a creat multe critici si ingrijorari, avand in vedere ca a survenit cu mai putin de doua luni inainte ca Romania sa preia presedintia UE.

Chiar luni, Negrescu ar fi trebuit sa reprezinte Romania la reuniuniunile Consiliului Afaceri Generale de la Bruxelles.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis insa o "precizare de presa" in care arata ca tara noastra are reprezentare in persoana Luminitei Odobescu, ambasadorul Romaniei la UE.

"La reuniunile Consiliului Afaceri Generale (CAG si CAG - art. 50) care au loc astazi, 12 noiembrie 2018, la Bruxelles, Romania este reprezentata de catre reprezentantul permanent al Romaniei la Uniunea Europeana, ambasador Luminita Odobescu", a transmis, luni, MAE, printr-un comunicat de presa, fara a explica de ce s-a ales aceasta varianta.

In mod normal, in absenta ministrului, Romania ar fi trebuit reprezentata de un secretar de stat.

Pe ordinea de zi a sedintelor CAG de luni se discuta subiecte extrem de importante iar la final, ca parte a pregatirii urmatorului semestru european, presedintia austriaca si viitoarea presedintie romana trebuie sa prezinte foaia de parcurs pentru semestrul european 2019.

Iata odinea de zi a intalnirilor de luni, 12 noiembrie

Demisie sau demitere?

Presa centrala a relatat sambata ca ministrul delegat pentru Afaceri europene, Victor Negrescu, si-ar fi depus demisia din functie. Insa, pe masura ce au aparut tot mai multe informatii pe acest subiect, a devenit tot mai incert daca Negrescu a fost demis sau si-a dat el demisia.

Intrebata, la un post de televiziune, daca poate confirma aceasta informatie, Rovana Plumb, ministru al Fondurilor Europene, a precizat: "Din cate inteleg, s-a produs aceasta demisie a domnului Negrescu".

Duminica, Negrescu a facut o serie de precizari pe Facebook legate de pregatirea preluarii de catre Romania a Presedintiei Consiliului UE.

"Cel mai important lucru este ca tot procesul de pregatire a Presedintiei Romaniei la Consiliul UE este in grafic atat pe dimensiunea politica, cat si logistica. Totul este deja gata in masura in care nu se doresc schimbari majore fata de planurile aprobate de Guvernul Romaniei sau de consiliul interministerial privind Presedintia Consiliului UE prezidat de primul-ministru", a sustinut el.

"Interesant este ca acum doua zile activitatea noastra era considerata ca fiind foarte buna, cu rezultate. Ramane de analizat daca atacarea cu agresivitate in presa, la doar cateva minute dupa ce un zvon a aparut miraculos pe surse, a unui coleg de Guvern si de partid este normala si o reala dovada de colegialitate si sustinere. Am spus-o inca din momentul in care am parasit functia de europarlamentar pentru aceasta responsabilitate: Nu am mize personale! Este o onoare pentru mine sa reprezint Romania!", a scris Negrescu, evitand sa spuna si el ce s-a intamplat exact.

El a subliniat ca parcursul european al Romaniei trebuie sa continue. "Vineri cand am plecat de la birou am lasat totul la zi si pregatit pentru urmatoarea saptamana de lucru. Dorinta mea este ca proiectul sa aiba continuitate. (...) Si benevol as lucra pentru Romania la un proiect atat de important daca se doreste acest lucru", a adaugat Victor Negrescu.

A.D.

Citeste si:
Iohannis: "Nu putem să dăm toţi banii pentru a subvenţiona preţul la benzină". Ce-ar trebui să facă statul cu banii în viziunea președintelui
Iohannis: "Nu putem să dăm toţi banii pentru a subvenţiona preţul la benzină". Ce-ar trebui să facă statul cu banii în viziunea președintelui
Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat marți, 5 iulie, că Guvernul a făcut tot ce s-a putut, până în prezent, pentru a diminua efectele creşterii preţului la benzină şi motorină, însă...
Când va intra România în Spațiul Schengen. Scenariile vizând eliminarea vizei pentru Statele Unite. „Există semne pozitive”
Când va intra România în Spațiul Schengen. Scenariile vizând eliminarea vizei pentru Statele Unite. „Există semne pozitive”
Președintele Klaus Iohannis a vorbit marți, 5 iulie, într-o conferință de presă susținută la Palatul Cotroceni, despre intrarea României în Spațiul Schengen și despre vizele Waiver...
Comentarii
niculaeda
rank 5
Negrescu trebuia sa reprezinte azi Romania la 2 intalniri importante
Stan
rank 5
Au gasit repede alta tzatza din ograda lui Zdragnea!