O noua gafa din Guvern: Ce a spus ministrul Victor Negrescu la Antena3 (Video) UPDATE

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Joi, 23 August 2018, ora 18:10
22375 citiri
O noua gafa din Guvern: Ce a spus ministrul Victor Negrescu la Antena3 (Video) UPDATE
Foto: negrescu.ro

Inca o zi, inca o gafa de ministrii PSD.

"Inclusiv Gafencu a vorbit in anii '80-'90 despre ce inseamna aceasta constructie comuna (europeana - n.red.) si despre deschiderea catre estul Europei", a declarat intr-o emisiune la Antena3 ministrul pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.

Afirmatia ar fi corecta doar pentru cineva care practica... spiritismul.

Grigore Gafencu a fost un om politic si diplomat roman de marca, membru al PNT, de doua ori ministru de Externe si apoi ambasador al Romaniei la Moscova intre 1940 si 1941. Grigore Gafencu a avut intr-adevar viziunea unei Europe unite, iar volumul "Grigore Gafencu si Proiectul Europei Unite", ingrijit de Mioara Anton, Laurentiu Constantiniu si Dan Talos, reuneste documente din anii 1944-1956, in care marele diplomat raman s-a ocupat de necesitatea unei constructii europene.

Dar Grigore Gafencu a murit in 1957. Deci i-ar fi fost cu neputinta sa abordeze orice tema, nu numai pe cea a Europei unite, in anii 80-90, dupa cum spune ministrul Victor Negrescu.

Iata aici emisiunea in care a fost facuta afirmatia. Gafa o puteti auzi la minutul 11:58 din acest clip:

UPDATE - Ministrul pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a trimis un comunicat Ziare.com in care isi cere scuze "pentru aceasta exprimare nefericita" si precizeaza ca, de fapt, a vrut sa spuna Grigore Gafencu a fost readus in atentia publica in anii '80-'90.

"A aparut astazi in presa o informatie privind o greseala de exprimare dintr-o emisiune de televiziune. Imi cer scuze, in primul rand, pentru aceasta exprimare nefericita. Dorinta mea a fost sa spun ca Grigore Gafencu a fost readus in atentia publica in anii '80-'90.

Mai exact, pentru cei interesati de subiect, mesajele fostului ministru de externe au fost reluate cu o frecventa sporita in anii '80 de catre radiourile si publicatiile europene, pentru a evoca posibilitatea cladirii unei Europe unite si democratice. Mai mult, scrierile sale au reaparut in anii '90, dupa caderea regimurilor comuniste din Europa Centrala si de Est. Din aceasta greseala am invatat ca trebuie sa nu ma mai grabesc atunci cand doresc sa comunic.

Pentru cei interesati, Grigore Gafencu a fost inclusiv evocat in alte interventii ale mele cu referinte exacte si citate. Mai mult, puteti inca achizitiona cartea "Insemnari politice" de Grigore Gafencu publicata in 1991de editura Humanitas, lucrare pe care am placerea sa o am in biblioteca.

De asemenea, furnizez si urmatorul link care confirma ce am afirmat ca operele sale au fost reconsiderate abia in anii '80-'90", se arata in comunicat.

Eveniment Quarterly Report

Șoferii prinși beți sau drogați la volan vor avea interdicție de a conduce de până la zece ani, conform unui proiect legislativ
Șoferii prinși beți sau drogați la volan vor avea interdicție de a conduce de până la zece ani, conform unui proiect legislativ
Senatorul PSD Robert Cazanciuc anunţă că a depus, joi, un proiect legislativ care prevede, printre altele, interzicerea dreptului de a conduce pe o perioadă de până la 10 ani în cazul...
Iohannis: Rusia a calculat greşit. Pentru securitatea noastră, a tuturor, Ucraina trebuie să câştige
Iohannis: Rusia a calculat greşit. Pentru securitatea noastră, a tuturor, Ucraina trebuie să câştige
Rusia s-a aşteptat la o comunitate internaţională slabă atunci când a atacat Ucraina, dar "a calculat greşit", a afirmat, joi, preşedintele Klaus Iohannis. Şeful statului a susţinut o...
#ministru Victor Negrescu , #ministrul Afacerilor Europene