Un ministru din Guvernul Dancila se delimiteaza de Darius Valcov si Liviu Pop

Miercuri, 05 Septembrie 2018, ora 13:09
8438 citiri
Un ministru din Guvernul Dancila se delimiteaza de Darius Valcov si Liviu Pop

Ministrul delegat pentru afaceri europene, Victor Negrescu, a declarat, miercuri, despre postarile consilierului premierului, Darius Valcov, si ale senatorului PSD Liviu Pop in care acestia spun ca FDGR este continuatorul unei miscari naziste, ca respinge "cu fermitate" mesajele despre minoritati.

"Responsabilitatile sunt individuale atat timp cat mesajele sunt comunicate folosind mijloace de comunicare personale, in mod special conturi de socializare. In contextul acesta, nu vad legatura intre statul roman si responsabilitatile individuale ale unor persoane care aleg sa comunice intr-o maniera sau in alta. Resping insa cu fermitate orice tip de mesaj care se refera la minoritati, etnii sau chiar grupuri sociale si cred ca acest lucru n-ar trebui sa se intample in spatiul public.

Probabil ca aceste elemente sunt alimentate si de dezbaterile interne si cred ca au fost derapaje de toate partile. Sunt convins ca toata lumea a inteles unde s-a gresit, am inteles ca au fost si scuze adresate in spatiul public, ceea ce e un lucru pozitiv, si cred ca aceste subiecte nu au legatura cu presedintia Romaniei la Consiliul UE", a declarat, miercuri, ministrul delegat pentru afaceri europene, Victor Negrescu, intrebat cum comenteaza postarile de pe Facebook ale lui Darius Valcov si Liviu Pop, postari criticate de presedintele comisiei pentru afaceri europene din Bundestag, Gunther Krichbaum.

Pe pagina de Facebook a lui Darius Valcov a aparut, duminica, un filmulet in care FDGR este acuzat ca este continuatorul miscarii Grupul Etnic German, iar presedintele Iohannis apare cu o mustata si o tunsoare asemanatoare lui Adolf Hitler.

Grupul parlamentar al minoritatilor nationale i-a cerut, printr-o scrisoare, premierului Viorica Dancila demiterea lui Valcov. Grupul minoritatilor nationale mai solicita "dezavuarea publica a atacurilor prin care Forumului Democrat al Germanilor din Romania este etichetat ca organizatie fascista, avand ca insmn svastica". Scrisoarea este semnata de liderul Grupului parlamentar al minoritatilor nationale, Varujan Pambuccian.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni ca "in virtutea faptului ca sunt un sustinator al organizatiilor evreiesti, cred ca nu poate fi acuzat Valcov de alte lucruri sau sa se gandeasca ca a avut in vedere altceva".

Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania "Elie Wiesel" a reactionat luni la una dintre postarile publicate de Darius Valcov, gestul consilierului premierului fiind unul care poate "atrage dupa sine si incuraja totodata derapaje grave", avertizeaza acestia.

De asemenea, senatorul PSD Liviu Pop a declarat pe 24 august ca presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a condus o organizatie care este un continuator al unui forum german nazist.

Dupa afirmatiile facute, senatorul PSD nu a vrut sa si le asume, acesta sustinand ca a luat informatiile de pe internet.

Citeste si:
Ludovic Orban anunță că va candida la funcția de președinte al României: ”Mi-e foarte greu să mai sprijin pe cineva”
Ludovic Orban anunță că va candida la funcția de președinte al României: ”Mi-e foarte greu să mai sprijin pe cineva”
Liderul partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a anunţat marţi, la lansarea organizaţiei judeţene de Ilfov, că a hotărât să candideze la preşedinţia României, afirmând că îi este...
Ciolacu, un ultim apel către colegii din Coaliţie: ”Pensiile speciale care ne costă 2 miliarde de euro anual trebuie supraimpozitate”
Ciolacu, un ultim apel către colegii din Coaliţie: ”Pensiile speciale care ne costă 2 miliarde de euro anual trebuie supraimpozitate”
Marcel Ciolacu a scris, marţi pe Facebook, că face un ultim apel către colegii din Coaliţie, înainte de şedinţa de miercuri. El spune că pensiile speciale care ne costă peste 2 miliarde de...
Comentarii