Un ministru din Guvernul Dancila se delimiteaza de Darius Valcov si Liviu Pop

Miercuri, 05 Septembrie 2018, ora 13:09
8494 citiri
Un ministru din Guvernul Dancila se delimiteaza de Darius Valcov si Liviu Pop
Foto: Facebook/Victor Negrescu

Ministrul delegat pentru afaceri europene, Victor Negrescu, a declarat, miercuri, despre postarile consilierului premierului, Darius Valcov, si ale senatorului PSD Liviu Pop in care acestia spun ca FDGR este continuatorul unei miscari naziste, ca respinge "cu fermitate" mesajele despre minoritati.

"Responsabilitatile sunt individuale atat timp cat mesajele sunt comunicate folosind mijloace de comunicare personale, in mod special conturi de socializare. In contextul acesta, nu vad legatura intre statul roman si responsabilitatile individuale ale unor persoane care aleg sa comunice intr-o maniera sau in alta. Resping insa cu fermitate orice tip de mesaj care se refera la minoritati, etnii sau chiar grupuri sociale si cred ca acest lucru n-ar trebui sa se intample in spatiul public.

Probabil ca aceste elemente sunt alimentate si de dezbaterile interne si cred ca au fost derapaje de toate partile. Sunt convins ca toata lumea a inteles unde s-a gresit, am inteles ca au fost si scuze adresate in spatiul public, ceea ce e un lucru pozitiv, si cred ca aceste subiecte nu au legatura cu presedintia Romaniei la Consiliul UE", a declarat, miercuri, ministrul delegat pentru afaceri europene, Victor Negrescu, intrebat cum comenteaza postarile de pe Facebook ale lui Darius Valcov si Liviu Pop, postari criticate de presedintele comisiei pentru afaceri europene din Bundestag, Gunther Krichbaum.

Pe pagina de Facebook a lui Darius Valcov a aparut, duminica, un filmulet in care FDGR este acuzat ca este continuatorul miscarii Grupul Etnic German, iar presedintele Iohannis apare cu o mustata si o tunsoare asemanatoare lui Adolf Hitler.

Grupul parlamentar al minoritatilor nationale i-a cerut, printr-o scrisoare, premierului Viorica Dancila demiterea lui Valcov. Grupul minoritatilor nationale mai solicita "dezavuarea publica a atacurilor prin care Forumului Democrat al Germanilor din Romania este etichetat ca organizatie fascista, avand ca insmn svastica". Scrisoarea este semnata de liderul Grupului parlamentar al minoritatilor nationale, Varujan Pambuccian.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni ca "in virtutea faptului ca sunt un sustinator al organizatiilor evreiesti, cred ca nu poate fi acuzat Valcov de alte lucruri sau sa se gandeasca ca a avut in vedere altceva".

Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania "Elie Wiesel" a reactionat luni la una dintre postarile publicate de Darius Valcov, gestul consilierului premierului fiind unul care poate "atrage dupa sine si incuraja totodata derapaje grave", avertizeaza acestia.

De asemenea, senatorul PSD Liviu Pop a declarat pe 24 august ca presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a condus o organizatie care este un continuator al unui forum german nazist.

Dupa afirmatiile facute, senatorul PSD nu a vrut sa si le asume, acesta sustinand ca a luat informatiile de pe internet.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Negrescu postari Valcov Pop, #ministru Negrescu postare Valcov , #ministrul Afacerilor Europene
Comentarii