Europarlamentar, despre creșterea prețurilor din România: ”Sunt cauzate de sancțiunile impuse Rusiei”

Luni, 14 Martie 2022, ora 17:02
2522 citiri
Europarlamentar, despre creșterea prețurilor din România: ”Sunt cauzate de sancțiunile impuse Rusiei”
Europarlamentarul Victor Negrescu FOTO Facebook/ Victor Negrescu

Europarlamentarul Victor Negrescu, fost ministru al Afacerilor Europene, susține că nu există motive ca românii să formeze cozi la benzinării și la magazinele alimentare deoarece există suficiente resurse în țară.

Erată: Victor Negrescu a transmis că declarația prezentată în știrea publicată pe ziare.com este scoasă din context și că nu prezintă în integralitate poziția europarlamentarului. Acesta a adăugat că în a doua intervenție din emisiunea de la Digi24 a detaliat subiectul la care s-a referit.

„Articolul pare să sugereze că nu susțin sancțiunilor ceea ce ar fi complet eronat deoarece în toate intervențiile mele prealabile am fost foarte ferm în a le susține. Pe Digi24 de fapt am menționat faptul că atunci când vorbesc de consecințe mă refer la faptul că în ședința Consiliului Afaceri Economice și Financiare de mâine se va discuta despre acest lucru și că împreună, la nivel european, vom găsi soluții la toate aceste provocări. Ca dovadă vă trimit și un link cu ordinea de zi”, a explicat Victor Negrescu.

Știrea Inițială:

Europarlamentarul admite că prețurile cresc, dar susține că fenomenul are loc în toată Europa și chiar și în Statele Unite ale Americii.

”În primul rând, înțelegem că populația este îngrijorată, este normal. Am trecut de o criză pandemică, acum avem o criză periculoasă la frontiera României, ceea ce se întâmplă în Ucraina și este normal ca oamenii să fie temători și să caute să să protejeze cât de bine. O să le spun oamenilor care se uită la noi că statul, România, se ocupă în așa fel încât să existe suficiente resurse alimentare în țară, să existe resursele de care au nevoie. Deci nu este niciun fel de motiv să facă cozi la benzinării sau să se îngrămădească în magazine. Într-adevăr, prețurile cresc, nu doar în România.

Prețurile cresc peste tot în Europa, chiar și în Statele Unite, pentru că această criză și sancțiunile pe care le-am impus Federației Ruse conduc, automat, inevitabil, într-un cerc vicios și la o creștere a prețurilor. Noi sperăm să stabilizăm aceste lucruri, nu doar România singură poate să stabilizeze această situație, trebuie să o facem cu toții impreună. Trebuie prudență, trebuie să fim atenți la tendințe, dar în același timp trebuie să se știe că nu există nicio problemă în ceea ce înseamnă furnizarea acestor produse către populație și asta ar trebui să le dea un motiv suplimentar să fie mai liniștiți și să nu cadă în plasa aceasta a informațiilor false sau a unor informații generate și promovate într-o manieră eronată, tocmai, pentru a genera panică, o panică pe care nu ajută pe nimeni”, a declarat Negrescu la Digi24.

Negrescu mai susține că scumpirile sunt cauzate de sancțiunile impuse Rusiei și că acestea ”conduc, automat, inevitabil, într-un cerc vicios și la o creștere a prețurilor”.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#Victor Negrescu, #crestere preturi alimente, #sanctiuni Rusia , #stiri economice