Ambasadorul Romaniei in Arabia Saudita ofera cele mai noi vesti despre situatia lui Victor Piturca

Miercuri, 20 Iulie 2016, ora 12:36
18426 citiri
Ambasadorul Romaniei in Arabia Saudita ofera cele mai noi vesti despre situatia lui Victor Piturca
Foto: Twitter/Itinews

Ambasadorul Romaniei in Arabia Saudita, Mihail Coman, a clarificat situatia lui Victor Piturca, dupa ce antrenorul are probleme in incercarea de a parasi Regatul de aproape o saptamana, pe fondul neintelegerilor cu clubul Al-Ittihad.

Contactat de Ziare.com, Mihail Coman a afirmat ca a discutat in cursul zilei de miercuri cu Victor Piturca, iar acesta este aproape de a ajunge la un acord cu Al-Ittihad. Astfel, Piturca ar putea primi vizita de iesire din tara.

"Acum 10-20 de minute am discutat cu domnul Piturca si mi-a spus ca lucrurile sunt pe calea cea buna si s-ar parea ca acele probleme se rezolva astazi", a declarat Mihail Coman pentru Ziare.com.

Apoi, Mihail Coman a explicat in ce a constat interventia Ambasadei Romaniei de la Riadh in acest caz.

"Domnul Piturca a solicitat asistenta consulara, iar noi i-am pus la dispozitie un translator si un avocat. Domnul Piturca venise insa cu un translator din Romania si isi angajase un avocat din Jeddah, astfel ca nu a mai apelat la cei pusi la dispozitie de noi. Nu este insa adevarat ca am acordat un termen de 24 de ore celor de la Al-Ittihad, noi nu folosim ultimatimuri, nu avem asemenea practici", a completat Coman.

De asemenea, Mihail Coman a tinut sa precizeze ca reactiile aparute pe site-urile unor televiziuni din Romania, conform carora Piturca ar fi fost "sechestrat" sunt total neadevarate. In realitate, singura problema a lui Piturca a fost ca nu a putut parasi Regatul.

"Victor Piturca nu a fost sechestrat, nu a fost tinut captiv sau cum s-a mai scris in Romania. Ar fi mai bine daca s-ar evita folosirea acestor termeni care nu fac bine nimanui. In realitate, conform legislatiei din Arabia Saudita, domnul Piturca avea nevoie si de acceptul clubului Al-Ittihad pentru a primi viza de iesire", a mentionat Coman.

Citeste mai multe despre probleme lui Victor Piturca

Motivele disputei dintre cele doua parti

Fostul selectioner a revenit in urma cu zece zile in Arabia Saudita si a avut o intalnire cu conducerea clubului. I s-a propus rezilierea contractului, dar Piturca a solicitat sa-i fie platit contractul pana la final.

Seicii nu au fost de acord si, in timp ce anuntau oficial ca Piturca va ramane, au inceput sa-l sicaneze pentru a-l determina sa plece.

In primul rand, Piturca s-a trezit din senin ca are un nou antrenor secund fara sa fie consultat de conducerea clubului.

Apoi, conducerea clubului a anulat cantonamentul stabilit de Piturca in aceasta vara, fapt ce a starnit furia lui Piturca.

Victor Piturca a preluat-o pe Al-Ittihad in decembrie 2015, dar a ratat castigarea campionatului.

Fostul selectioner a mai pregatit-o pe Al-Ittihad intre octombrie 2014 si iunie 2015 si s-a intors la echipa intrucat arabii ii datorau bani.

Quarterly Report - Editia 4

Cătălin Drulă, campanie electorală în diaspora. „Amenințarea pentru Ciolacu, Ciucă și marea mafie suntem noi”
Cătălin Drulă, campanie electorală în diaspora. „Amenințarea pentru Ciolacu, Ciucă și marea mafie suntem noi”
Liderul USR, Cătălin Drulă, a precizat sâmbătă, 25 mai, la Milano, la o întâlnire cu români stabiliţi în Italia, că mobilizarea la vot în 9 iunie este foarte importantă. Drulă nu a...
Ciolacu după arestarea unui român pentru spionaj: ”Rusia nu va ataca România. Suntem pregătiți”
Ciolacu după arestarea unui român pentru spionaj: ”Rusia nu va ataca România. Suntem pregătiți”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, 25 mai, că este convins că Rusia nu va ataca România. Declarațiile premierului vin la două zile după ce un român a fost arestat sub...
#Victor Piturca Al Ittihad, #Victor Piturca scandal Ittihad , #Al Ittihad