Piturca, declaratii in premiera despre preluarea Stelei de catre Becali: Paunescu si generalii nu au semnat nimic

Joi, 22 Septembrie 2016, ora 08:44
17205 citiri
Piturca, declaratii in premiera despre preluarea Stelei de catre Becali: Paunescu si generalii nu au semnat nimic
Foto: Captura DolceSport

Victor Piturca, fost antrenor al Stelei, a facut o serie de declaratii in premiera despre modul in care omul de afaceri Gigi Becali a preluat clubul "ros-albastru" in anul 2003, demontand multe dintre argumentele prezentate de-a lungul timpului de catre latifundiar.

Piturca si-a inceput discursul sustinand ca, pentru el, echipa patronata de Becali nu este Steaua.

"Nu ma intereseaza de Steaua. Ma intereseaza de Steaua mea, aia la care am jucat eu. Nu stiu ce este (echipa lui Becali - n.red.), stiu ca nu are sigla. Daca nu are sigla si nu are palmaresul, nu e Steaua. Pentru mine e foarte clar. De ce nu vin fanii la meci? Ca e Steaua? Eu zic ca daca era Steaua avea stadionul plin", a spus Piturca la DolceSport.

In continuare, acesta a vorbit despre momentul in care Becali a devenit patron al echipei, in 2003.

Potrivit lui Piturca, marea greseala a lui Gigi Becali a fost refuzul de a face un audit la club in momentul respectiv si de a plati ce trebuia sa plateasca. Tehnicianul sustine ca inclusiv prieteni de-ai lui Becali au insistat pe langa acesta sa faca auditul, anuntandu-l inca de atunci ca va avea probleme la un moment dat.

"Gigi, cand a luat Steaua, trebuia sa faca o evaluare si sa plateasca. Nu a facut evaluare si nu a platit. In momentul ala, l-au invatat prietenii lui, Taher si cine mai era. I-au spus ca il sustin, dar daca nu face evaluarea clubului si nu plateste nu e in regula. Si iata, peste ani... Nici eu nu am realizat atunci.

Cine era presedinte atunci, Paunescu? A semnat Paunescu ceva? Ia sa il intrebati. Cine era comandant? Nu a semnat nimic niciun general! El (Becali - n.red.) a facut Adunarea aia Generala, a pus pe nu stiu cine la vechea societate si au semnat aia. Iar acum vin cei de la club si ii spun ca trebuie sa plateasca.

Erau vreo doi oameni care se rugau de el. Era Taher si cel cu mobila, Catarama! Viorel Catarama ii spunea sa faca neaparat auditul. Nu a facut asta si probabil asta e motivul", a spus Piturca.

Fostul selectioner a continuat sustinand ca actuala echipa a lui Becali, fara emblema si palmaresul Stelei, nu valoreaza decat atat cat valoreaza jucatorii din lot.

"Ceea ce inseamna acum echipa lui Becali nu costa nimic! Nu costa decat jucatorii. Nu are stadion, nu are hotel, are doua masini si atat."

Gigi Becali si Clubul Sportiv al Armatei Steaua se afla intr-o disputa juridica extrem de complicata, miza fiind una uriasa, aproape 40 de milioane de euro.

CSA-ul a actionat in instanta echipa lui Becali solicitand despagubiri in valoare de aproximativ 36 de milioane de euro pentru folosirea ilegala a marcii Steaua din 2003 si pana la decizia definitiva a instantei supreme, din decembrie 2014.

Becali sustine ca nu trebuie sa plateasca nimic deoarece inclusiv mai multi generali ar fi fost de acord cu modul in care acesta a preluat clubul.

Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
#Piturca Becali Steaua, #dezvaluiri preluare Steaua, #Becali preluare Steaua 2003 , #Gigi Becali