Hagi a refuzat nationala. Piturca, noul selectioner?

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Vineri, 10 Iunie 2011, ora 09:44
3218 citiri
Hagi a refuzat nationala. Piturca, noul selectioner?

Gica Hagi a refuzat, joi, propunerea lui Mircea Sandu de a prelua echipa nationala a Romaniei. In aceste conditii, principalul favorit pentru functia de selectioner este Victor Piturca, omul care a fost dat afara in urma cu doi ani pentru a i se face loc lui Razvan Lucescu.

Hagi si Sandu au discutat mai bine de doua ore iar concluzia a fost clara - "Regele" nu vine la nationala decat dupa finalul actualelor preliminarii pentru a nu i se imputa o eventuala ratare a calificarii la Euro 2012.

Cum "Nasul" nu este dispus sa astepte pana la finalul anului, cand se incheie campania de calificare, FRF trebuie sa se reorienteze rapid pentru a numi cat mai repede un nou selectioner.

Numele lui Victor Piturca este cel mai des pronuntat la "Casa Fotbalului", tehnicianul fiind considerat omul ideal pentru acest post, mai ales ca are si performante notabile la nationala Romaniei.

"Suta la suta nu vin la nationala. Asa cum am spus, mie imi plac proiectele care incep de la zero. Nu-mi place sa iau o echipa din mers" - Gica Hagi

Ramane de vazut daca "Piti" va fi dispus sa accepte oferta lui Mircea Sandu pentru o a treia revenire la nationala. El a mai fost dat afara inainte de Euro 2000, in urma unui conflict cu Hagi si Popescu, dar dupa ce reusise sa califice echipa la turneul final, si dupa Euro 2008, cand "tricolorii" au facut doua puncte intr-o grupa cu Franta, Italia si Olanda.

Romania este totusi o varianta de luat in calcul pentru Piturca dupa experientele mai putin placute de la Steaua si Universitatea Craiova. De altfel, el pare ca se simte mai bine in rolul de selectioner decat in cel de antrenor-manager al unei formatii de club.

Nationala Romaniei a ramas fara antrenor dupa ce Razvan Lucescu si-a dat demisia la finalul partidei cu Bosnia, din preliminariile Euro 2012.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Hagi refuzat nationala, #Piturca selectioner Romania, #Piturca antrenor echipa nationala , #nationala