Piturca da cartile pe fata: Cum a ratat Romania calificarea la Cupa Mondiala din Brazilia

Luni, 16 Decembrie 2013, ora 23:07
5822 citiri
Piturca da cartile pe fata: Cum a ratat Romania calificarea la Cupa Mondiala din Brazilia

Selectionerul Victor Piturca a dat cartile pe fata si a explicat cum a ratat nationala Romaniei calificarea la Cupa Mondiala din Brazilia.

In raportul de activitate inaintat Comitetului Executiv al FRF, care a fost publicat luni seara de ProSport, tehnicianul a detaliat cauzele esecului din barajul cu Grecia.

Piturca ii arata cu degetul pe jucatori, care in opinia lui nu ar fi suficient de valorosi, insa recunoaste cu jumatate de gura ca este posibil ca si el sa fi facut anumite greseli.

Iata ce scrie selectionerul in raportul de activitate, la punctul XIX:

"Desi toata lumea a considerat ca adversarul pentru baraj este unul accesibil, rezultatele acestora din ultimii ani aratau o echipa a Greciei extrem de altruista (s-a calificat la ultimul Campionat European si la ultimul Campionat Mondial dupa meciuri de baraj). Acest lucru imi dovedea faptul ca aveam in fata o echipa experimentata, condusa de un antrenor portughez, valoros, care a continuat la echipa munca inceputa de Otto Rehhagel (grecii se aparau in majoritatea timpului atragand adversarul in capcana jocului ofensiv, surprinzandu-i ulterior pe contraatac). Multe jocuri au fost castigate in aceasta maniera, atat la baraje, cat si la jocurile disputate in grupa de calificare, la un singur gol diferenta.

Jocul de la Atena l-am pregatit de o maniera in care sa contracaram forta fizica a adversarului, in conditiile in care acestia aveau mai multi jucatori de gabarit. Lipsa lui Chiriches a fost extrem de importanta datorita faptului ca a trebuit sa jucam pe zona centrala in aparare cu doi jucatori de gabarit, lenti (Gardos, Goian), lucru ce a fost speculat de greci prin infiltrarile lui Mitroglou in spatele acestora (a si marcat in aceasta maniera un gol, primul, din offside nesemnalizat). Am egalat destul de repede, dupa o faza fixa, prin Bogdan Stancu, dar am gafat nepermis primind golul doi la nici un minut dupa ce am egalat. Sunt convins ca altul ar fi fost parcursul jocului daca nu luam acel gol atata de rapid. La acest nivel, un gol primit dintr-o succesiune de greseli personale nepermise cantarese mult in balanta jocului. Lipsa de experienta a unor jucatori in a disputa meciuri decisive si-a pus amprenta pe multe momente ale jocului. Bourceanu, care avea cartonas galben, a facut un fault inutil in terenul grecilor fiind sanctionat prin al doilea galben, el lipsind pentru returul de la Bucuresti. Ca sa nu mai vorbesc de maniera in care Lazar a incasat doua catronase galbene in decurs de 16 minute, fiind si el suspendat pentru meciul retur. (...) Am sperat mai mult ca, in special, Marica sa faca un joc bun, dar din pacate a fost anihilat atat la Atena cat si la Bucuresti.

Faptul ca am fost privati de absentele lui Tatarusanu, Chiriches si Pintilii la Atena, faptul ca arbitrajul a fost total potrivnic, toate acestea ne-au costat calificarea. Nici cei care au intrat pe teren nu s-au ridicat la nivelul asteptarilor si culmea, jucatorii cu cea mai mare experienta au gafat in momente cruciale ale jocului. Poate ca si eu am gresit din punct de vedere tactic, exercitand un pressing foarte avansat, cand se impunea un joc de asteptare, de hartuiala, pentru a putea dezvolta contraatacuri cand intram in posesia mingii. Cert este ca golurile au fost primite nepermis de usor. Trebuie sa recunosc ca si valoarea adversarului a facut diferenta. La Bucuresti, cu toate ca am controlat jocul de la un capat la altul, nu am putut sa invingem."

Nationala Romaniei a ratat calificarea la Cupa Mondiala din Brazilia dupa meciurile de baraj cu Grecia.

"Tricolorii" au pierdut, scor 1-3, la Pireu si au remizat, scor 1-1, pe National Arena din Bucuresti.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Piturca nationala Romania, #Piturca baraj Grecia, #Romania Grecia baraj Cupa Mondiala , #nationala