Piturca da cartile pe fata. Dezvaluiri din culisele echipei nationale

Vineri, 12 Aprilie 2013, ora 08:58
5586 citiri
Piturca da cartile pe fata. Dezvaluiri din culisele echipei nationale

Victor Piturca, selectionerul nationalei Romaniei, a dat cartile pe fata si a vorbit despre demisie, selectie si reconstructia primei reprezentative.

Tehnicianul a fost intrebat direct despre plecarea de la nationala, insa a eschivat elegant.

Piturca a spus totusi ca obiectivul lui nu este calificarea la Mondialul din Brazilia, lasand sa se inteleaga faptul ca va continua pana in 2016, chiar daca Romania va rata calificarea in aceste preliminarii.

"Obiectivul meu in contract este construirea unei echipe care sa se califice la Campionatul European din 2016. In 2014 se va schimba presedintele Federatiei, dar noul presedinte trebuie sa aiba incredere in selectioner, tot asa cum selectionerul trebuie sa aiba incredere in noul presedinte", a spus Piturca la DolceSport.

O mare problema a lui Piturca, cel putin la nivelul perceptiei publice, este selectia, care se face pe criterii numai de selectioner stiute.

Iata ce spune acesta.

despre convocarea in masa a stelistilor: "Steaua are cei mai buni jucatori din campionat, e foarte puternica, dar profita si de contextul actual al fotbalului de la noi, pentru ca nu are cine sa se bata. Trebuie sa recunoastem ca nu are adversari pe masura in campionat. Sunt jucatori foarte, foarte slabi care joaca in Liga 1. Steaua da 10-12 jucatori echipei nationale, restul ce fac?! Pe unii dintre ei i-am chemat si cand nu erau la Steaua. Orice as face nu e bine!"

despre neconvocarea lui Sapunaru: "Sapunaru are ceva personal cu mine, nu cu altcineva din stafful echipei. Pur si simplu, nu vrea sa joace cu mine antrenor la nationala."

despre neconvocarea lui Latovlevici: "Eu am mizat pe experienta. Daca Latovlevici era la fel de serios in toate meciurile, putea fi el in lot. Au contat foarte mult si anumite gesturi pe care le-a facut, modul cum s-a bucurat cand a dat gol... Nu-mi plac lucrurile astea. Steaua e un club serios, are rezultate foarte bune, trebuie seriozitate in tot ceea ce faci pe teren. Asta a contat foarte mult, dar in primul rand a fost jocul."

In fine, selectionerul a vorbit despre reconstructia nationalei, dar si despre criticile pe care le primeste tot mai des.

"Am venit la echipa nationala acum un an si jumatate, cand nationala era pe locul 77 in lume. Am adus-o undeva, am creat o echipa, echipa pierde cu greu... Unii de-abia asteapta o infrangere, cum a fost cea din Olanda."

Victor Piturca a revenit la echipa nationala in iunie 2011, dupa demisia lui Razvan Lucescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Piturca dezvaluiri echipa nationala, #Piturca selectie nationala Romaniei, #Piturca demisie echipa nationala , #nationala