Piturca se teme si de Luxemburg! Vezi in ce conditii revine Mutu

Luni, 29 August 2011, ora 13:00
5352 citiri
Piturca se teme si de Luxemburg! Vezi in ce conditii revine Mutu

Selectionerul Victor Piturca a sustinut, luni, o conferinta de presa in care a vorbit despre meciurile pe care nationala Romaniei le va disputa cu Luxemburg si Franta in preliminariile Campionatului European din 2012, dar si despre problemele de la lot.

Fostul antrenor al Stelei si al Universitatii Craiova a venit cu zambetul pe buze in fata presei, dar acesta i-a disparut repede cand a abordat subiectul meciului cu Luxemburg, programat vineri seara in deplasare.

Piturca a tras un puternic semnal de alarma referitor la meciul cu luxemburghezii, spunand ca acestia ne-ar putea lua prin suprindere daca nu-i tratam cu maxima seriozitate. Selectionerul a opinat ca partida cu Franta trebuie sa treaca in plan secund pana sambata, cand, in mod normal, ar urma sa avem o noua victorie in palmares.

"Vad ca se vorbeste mai mult de meciul cu Franta. Toata lumea ne vede castigatori cu Luxemburg, o echipa care a facut mari progrese in ultimii ani. Trebuie sa ne temem foarte tare de Luxemburg. Au batut Slovacia, au fost invinsi greu de Franta si au remizat cu Belarus. Trebuie sa jucam la capacitate maxima. Noi romanii nu dam importanta unui meci cu Luxemburg, dar cine suntem noi in momentul de fata.", a spus selectionerul.

Intrebat de soarta jucatorilor Mutu si Tamas, exclusi dupa scandalul din San Marino, Piturca a afirmat ca revenirea celor doi la nationala este conditionata de obtinerea celor sase puncte din meciurile cu Franta si Luxemburg.

"N-am mai vorbit cu Adrian Mutu si oricum nu poate sa ma convinga la telefon. Tamas si Mutu vor avea o sansa sa revina la nationala daca batem Luxemburg si Franta. Deci baietii joaca si pentru cei doi.", a mai spus tehinicianul, care apoi a comentat si situatia celor doi fotbalisti retrasi de la nationala, Mirel Radoi si Cristi Chivu.

"Nu voi face niciun pas pentru readucerea lui Radoi la nationala. Daca vrea sa revina, sa o faca din proprie initiativa. Motivul pentru care s-a retras mi se pare penibil. Pur si simplu n-a mai vrut sa vina la nationala. Daca doreste sa revina, poate sa ma caute si va reveni fara probleme la echipa.

Chivu a facut o greseala ca s-a retras. Trebuie sa mai asteptam ca el sa constientizeze ca a gresit. El suferea din cauza modului in care a fost tratat de echipa nationala. Daca sar schimba atmosfera, probabil ca l-ar motiva sa revina.", a completat Piturca.

Tehnicianul echipei nationale a precizat ca va demara reconstructia primei reprezentative in momentul in care nu vor mai exista sanse de calificare la Campionatul European din 2012: "Daca nu vom mai avea sanse la calificare dupa aceste meciuri, ma voi baza pe jucatori tineri de perspectiva."

Ati urmarit in direct, pe site-ul Ziare.com, conferinta de presa pe care selectionerul Victor Piturca o sustine inaintea meciurilor cu Luxemburg si Franta din preliminariile pentru Euro 2012.

Desfasurarea conferintei de presa:

12:50 S-a incheiat conferinta de presa!

12:49 - "Nasri? Nasri e in forma buna? A jucat bine cu Tottenham, dar la Arsenal nu juca atat de bine. Nasri e un jucator exceptional, trebuie sa ne temem de el si cand joaca prost."

12:48 - "Chivu a facut o greseala ca s-a retras. Trebuie sa mai asteptam ca el sa constientizeze ca a gresit. El suferea din cauza modului in care a fost tratat de echipa nationala. Daca sar schimba atmosfera, probabil ca l-ar motiva sa revina."

12:47 - "Nu voi face niciun pas pentru readucerea lui Radoi la nationala. Daca vrea sa revina, sa o faca din proprie initiativa. Motivul pentru care s-a retras mi se pare penibil. Pur si simplu n-a mai vrut sa vina la nationala. Daca doreste sa revina, poate sa ma caute si va reveni fara probleme la echipa."

12:45 - "N-am mai vorbit cu Adrian Mutu si oricum nu poate sa ma convinga la telefon. Tamas si Mutu vor avea o sansa sa revina la nationala daca batem Luxemburg si Franta. Deci baietii joaca si pentru cei doi."

12:44 - "Noi romanii nu dam importanta unui meci cu Luxemburg, dar cine suntem noi in momentul de fata?"

12:43 - "Daca nu vom mai avea sanse la calificare dupa aceste meciuri, ma voi baza pe jucatori tineri de perspectiva."

12:42 - "Voi incerca sa menajez cativa jucatori pentru meciul cu Franta, dar voi lua o decizie finala dupa ce vad starea finala a fotbalistilor convocati."

12:41 - "Accidentarea lui Goian nu este grava in comparatie cu cea a lui Sanmartean. La Sanmartean, 90% este ruptura musculara."

12:39 - "Steaua are jucatori valorosi, din acest motiv am luat sase jucatori de acolo."

12:38 - "De unde stiti ca Marica este capitan? Sunt interese meschine la mijloc! Capitan va fi ori cel mai experimentat jucator, ori cel pe care il consider eu cel mai valoros."

12:36 - "Trebuie sa ne temem foarte tare de Luxemburg. Au batut Slovacia, au fost invinsi greu de Franta si au remizat cu Belarus. Trebuie sa jucam la capacitate maxima."

12:34 - "Vad ca se vorbeste mai mult de meciul cu Franta. Toata lumea ne vede castigatori cu Luxemburg, o echipa care a facut mari progrese in ultimii ani."

12:32 - "Am la dispozitie cel mai bun lot din acest moment. Unii lipsesc din anumite motive. Tamas si Mutu exclusi, Sanmartean accidentat."

12:30 A inceput conferinta de presa!

Intalnirea cu Luxemburg e programata pe 2 septembrie, de la ora 20:30, pe stadionul Josy Barthel din Luxembourg, in timp de disputa cu Franta va avea loc pe 6 septembrie, de la ora 21:30, pe National Arena din Bucuresti.

Ambele meciuri vor fi transmise in format LIVE Text pe site-ul Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Victor Piturca, #nationala Romaniei, #Romania Luxemburg Euro 2012, #Romania Franta Euro 2012 , #nationala