Victor Piturca prezinta ultimele noutati din sanul nationalei Romaniei

Luni, 01 August 2011, ora 13:16
3802 citiri
Victor Piturca prezinta ultimele noutati din sanul nationalei Romaniei

Victor Piturca a vorbit, luni, despre actiunea nationalei Romaniei in perioada ce urmeaza.

Selectionerul a inceput prin a dezvalui ca meciul amical cu nationala Uzbekistanului nu este inca perfectat in totalitate.

"Vom sta in Romania pana duminica, urmand ca atunci sa plecam in Austria, unde sper sa disputam un meci amical cu Uzbekistan. Sper, pentru ca nu e totul aranjat. Avem acordul verbal cu cei din Uzbekistan, dar nu pot spune ca 100% se va juca acest amical pana nu vad si acordul scris", a preciat Piturca.

Piturca spune ca, odata cu aceasta actiune, se porneste procesul de intinerire al "tricolorilor".

"Am convocat patru jucatori de la under 19 pentru ca incet, incet trebuie sa incep reconstructia echipei nationale. Procesul de intinerire a lotului va continua si in preliminarii, nu numai in amicale"

Bineinteles, s-a vorbit si despre meciul amical ce ar fi trebuit sa se dispute in compania Argentiniei: "E un mare dezavantaj ca nu se joaca acest amical, pentru ca ar fi fost un antrenment bun cu public inaintea meciului cu Franta. Sunt suparat, dar sunt de acord sa jucam cu Argentina la o alta data decat sa primim despagubiri. Fac parte din lumea fotbalului si inteleg aceste dificultati prin care trec ei acum".

N-a fost trecuta cu vederea nici tragerea la sorti a preliminariilor Campionatului Mondial din 2014: "Grupa din preliminariile pentru Mondiale e extrem de grea. Nu mi-am dorit deloc Olanda, pentru ca e o nationala foarte puternica. E clar ca batavii au cele mai mare sanse pentru primul loc, urmand ca noi sa ne batem pentru locul doi cu turcii si ungurii", a spus Piturca.

Ati putut urmari, in format LIVE text, pe site-ul Ziare.com, o conferinta de presa sustinuta de Victor Piturca.

Desfasurarea conferintei:

13:01 - SFARSITUL CONFERINTEI

"Pantilimon va fi in atentia mea si daca va ramane la Timisoara, in liga a doua"

"Urmaresc jucatorii de la Universitatea Craiova, dar sa-si gaseasca echipe"

"E benefic ca Mutu, Goian si Marica au schimbat echipele de club in aceasta vara"

"Marica a facut cea mai buna alegere cand a s-a dus la Schalke. S-a dus la un club, bogat si plus ca e o sansa pentru el sa arate in Germania ca nu e jucator terminat"

"Vom vedea mai tarziu daca va reveni sau nu la nationala Cristi Chivu. Voi discuta mai incolo cu el, dar nu acum"

"Eu am speranta ca putem invinge Franta, dar e clar ca nu suntem favoriti, pentru ca francezii sunt peste noi ca valoare"

"Eu cred ca jucatorii romani au nevoie de un program de munca de 7-8 ore pe zi"

"Nu am vazut in Austria lucruri care sa ma satisfaca pe deplin, dar cred ca avem jucatori inestrati. Ne trebuie insa munca multa pentru a ajunge la un nivel inalt"

"Este nevoie sa testez si jucatori care n-au mai fost pana acum la nationala"

"Acest joc cu Argentina trebuia sa fie ca o mare sarbatoare, pentru ca inauguram un stadion. In plus, era bun test pentru meciul cu Franta. Nationala avea numai de castigat dupa acest joc.

"Sunt de acord sa jucam cu Argentina la o alta data decat sa primim despagubiri. Fac parte din lumea fotbalului si inteleg aceste dificultati prin care trec ei acum"

"Intentionez sa-l formez pe Banel Nicolita ca fundas dreapta pentru echipa nationala"

"Procesul de intinerire a lotului va continua si in preliminarii, nu numai in amicale"

"Eu sper sa terminam pe primul loc, dar e foarte greu cu Olanda, pentru ca vedeti cum spulbera tot in preliminarii"

"Grupa din preliminariile pentru Mondiale e extrem de grea. Nu mi-am dorit deloc Olanda, pentru ca e o nationala foarte puternica. E clar ca batavii au cele mai mare sanse pentru primul loc, urmand ca noi sa ne batem pentru locul doi cu turcii si ungurii"

"Avem acordul verbal cu cei din Uzbekistan, dar nu pot spune ca 100% se va juca acest amical pana nu vad si acordul scris"

"Am convocat 25 de jucatori din campionatul intern, insa nu toti vor merge in Austria"

"Am convocat patru jucatori de la under 19 pentru ca incet, incet trebuie sa incep reconstructia echipei nationale"

"Vom sta in Romania pana duminica, urmand ca atunci sa plecam in Austria, unde sper sa disputam un meci amical cu Uzbekistan. Sper, pentru ca nu e totul aranjat"

"E un mare dezavantaj ca nu se joaca acest amical, pentru ca ar fi fost un antrenment bun cu public inaintea meciului cu Franta"

12:30 - A INCEPUT CONFERINTA DE PRESA

Piturca a chemat 25 de jucatori la echipa nationala

INFO: Conferinta are loc cu ocazia reunirii lotului echipei nationale pentru jocul amical programat cu nationala Uzbekistanului.

Intalnirea amicala dintre nationalele Romaniei si Uzbekistanului va avea loc pe 10 august, in Austria.

Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
#conferinta presa Victor Piturca, #Piturca amical Romania Uzbekistan , #nationala